Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πυρκαγιά στην Αίγινα: Κόντα σε μοναστήρι και σε μεγάλη έκταση

Απειλείται το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου

25 Νοεμβρίου 2022 12:21
Πυρκαγιά στην Αίγινα: Κόντα σε μοναστήρι και σε μεγάλη έκταση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξαφνική και απρόσμενη φωτιά έχει ξεσπάσει στην νήσο της Αίγινας. Πιο συγκεκριμένα, κοντά στην περιοχή Κοντός Αίγινας, σε ύψωμα πάνω από το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου και ειδικότερα σε υψόμετρο χαμηλό, πεδινής βλάστησης.

Δείτε επίσης τον άγριο ξυλοδαρμό στην Αίγινα

Στο σημείο έχουν ήδη μεταβεί και επιχειρούν να κατευνάσουν την φωτιά 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα και ένα αεροσκάφος. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Επίσης, την ίδια ώρα το νησί αναμένει βοήθεια από την Αθήνα όπου μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 28 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 7 οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά έχει πάρει έκταση, αλλά κινείται προς το βουνό και όχι προς το μοναστήρι και την εκκλησία.

Στιγμιότυπα από την φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αίγινα
Στιγμιότυπα από την φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αίγινα

Ισχυρή φωτιά στον Ασπρόπυργο: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της δυτικής Αττικής - Στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής (photo)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Ασπρόπυργο, σε χώρο που ανήκει σε εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο έχουν σπεύσει 12 οχήματα με 24 πυροσβέστες. Παράλληλα, μεγάλη φωτιά είχε ξεσπάσει στο νησί της Λήμνου το βράδυ της Τρίτης.

Μήνυμα εστάλη στους κατοίκους της δυτικής Αττικής από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης «112» λόγω μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share