Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Αυτός είναι ο 19χρονος που άνοιξε τον «χορό» των καταγγελιών - Τι έλεγε πριν από ένα χρόνο (Video)

«Είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση»

25 Νοεμβρίου 2022 12:12
Κιβωτός του Κόσμου: Αυτός είναι ο 19χρονος που άνοιξε τον «χορό» των καταγγελιών  - Τι έλεγε πριν από ένα χρόνο (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση είναι ο 19χρονος που με την καταγγελία του άνοιξε τον "ασκό του Αιόλου" για την Κιβωτό του Κόσμου. Οι φίλοι του μίλησαν στο Star και μετέφεραν τα λόγια του. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που τον γνωρίζουν και υποστηρίζουν ότι οι ισχυρισμοί του είναι ψευδείς. Παράλληλα, ο αδερφός του πατέρα Αντωνίου ξέσπασε για τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα για τον ίδιο τον αδερφό του και τις καταγγελίες στην Κιβωτό του Κόσμου.

Ο νεαρός με τη λευκή μπλούζα που απεικονίζεται στο βίντεο είναι ο 19χρονος που κατήγγειλε ασέλγεια από υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού. Το βίντεο τραβήχτηκε την εποχή που ήταν ακόμα φιλοξενουμένος και μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για την οργάνωση:

"Στην Κιβωτό σίγουρα αυτό που θυμάμαι είναι πως από την πρώτη ημέρα που μπήκα ήταν κάτι το διαφορετικό από πριν και κάτι πολύ πιο όμορφο. Από τα πρώτα πράγματα που θυμάμαι στην Κιβωτό και που με βοήθησαν ήταν ότι μπήκα σε ένα σπίτι με κανόνες, το οποίο αυτό δεν υπήρχε πριν. Είχα μία πάρα πολύ καλή παιδική ηλικία και για αυτό είμαι ευγνώμων στην Κιβωτό.

Για μένα σημαίνει Κιβωτός με όλη την έννοια της λέξης η οποία με πήρε όταν ήμουν μικρό παιδί και μου έδωσε ασφάλεια, ένα σπίτι και μία οικογένεια και προστασία. Τώρα αυτή τη στιγμή όνειρό μου είναι να καταφέρω να γίνω ένας σωστός πολίτης για την κοινωνία και ένας από τους στόχους είναι όσο μεγαλώνω να προσφέρω περισσότερα στην Κιβωτό από τα όσα μου προσφέρουν, γιατί η Κιβωτός δεν σταματά να προσφέρει".

"Δεν έχει λόγο να πει ψέματα ο 19χρονος" λένε φίλοι του

Ο 19χρονος που βρήκε το θάρρος να κάνει την καταγγελία σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της Κιβωτού ζει δύκολες ώρες. Όπως είπαν φίλοι του μιλώντας στο Star είναι πολύ πληγωμένος και σιωπηλός και έχει αποτραβηχτεί σε ασφαλές σπίτι με τη μητέρα του.

"Είναι φίλος μου εδώ και πολλά χρόνια. Δεν πιστεύω ότι λέει ψέματα, γιατί δεν έχει λόγο να πει ψέματα το παιδί. Δε νιώθει και πολύ καλά, αλλά θέλει να βοηθήσει τα υπόλοιπα παιδιά που είναι εκεί μέσα", ισχυρίστηκε ο Αργύρης. Ο 19χρονος εξακολουθεί να είναι στεναχωρημένος για όσα ακούγονται, είπε η φίλη του Μαρία.

Φιλοξένησα τον 19χρονο, δεν πιστεύω τις καταγγελίες"

Ωστόσο, ένας άλλος νεαρός που γνώριζε τον 19χρονο έχει άλλη γνώμη για την καταγγελία. περιγράφοντας ένα παιδί που έπινε πολύ...

"Όταν έφυγε από τη δομή ήρθε να μείνει σε μένα. Έξι μήνες τον είχα εδώ στη Χίο. Αυτό το παιδί έπινε... Η συμπεριφορά του ήταν λίγο περίεργη, δε μου άρεσε", υποστήριξε.

Την ίδια στιγμή, ο ψυχίατρος θεολόγος, πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου, τασσόταν υπέρ της διοίκησης της Κιβωτού.

"O πατήρ Αντώνιος βγαίνει με το πρόσωπό του. Η πρεσβυτέρα του με το πρόσωπό της. Και έρχεται τώρα ένας πιτσιρίκος, που όμως τον αγκάλιασαν, τον περιέθαλψαν, έρχεται λοιπόν αυτό το παιδί να κατηγορήσει ποιόν; Τον ευεγέρτη του", δήλωσε χαρακτηριστικά στο focus fm.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share