Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022

Κιβωτός του Κόσμου: «Μιλάμε για...» - «Έσπασε» τη σιωπή του πρώην μέλος του Δ.Σ - Αποκαλύψεις για θυρίδες, καταθέσεις και εκατομμύρια (Video)

Συγκλονίζει μαρτυρία 8χρονου αγοριού για την πολλαπλής μορφής κακοποίηση που υποστηρίζει ότι υπέστη μέσα σε δομή

25 Νοεμβρίου 2022 10:05
Κιβωτός του Κόσμου: «Μιλάμε για...» - «Έσπασε» τη σιωπή του πρώην μέλος του Δ.Σ - Αποκαλύψεις για θυρίδες, καταθέσεις και εκατομμύρια (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με φόντο τις σοβαρότατες καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου, ξεκινά σήμερα η παράλληλη έρευνα ορκωτών λογιστών για τα οικονομικά τη δομής, που διαχειριζόταν δωρεές εκατομμυρίων ευρώ και με ετήσιο πλεόνασμα άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ, φρόντιζε να ζητά μέσω social media οικονομική βοήθεια για πληρωμές λογαριασμών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή άδειασε, βιαστικά, περιεχόμενα μιας θυρίδας της «Κιβωτού» σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αθήνα.

Το περιεχόμενο της θυρίδας να παραμένει άγνωστο, η πρεβυτέρα φέρεται να ενημέρωσε άλλη τράπεζα ότι θα ανοίξει άλλη θυρίδα. Σε λογαριασμό της Κιβωτού στο συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα φέρεται να είχαν κατατεθεί περί τα 2.000.000 ευρώ.

«Σπάει» τη σιωπή του πρώην μέλος του Δ.Σ

Ο Φίλιππος Σωτηρόπουλος εργαζόταν στην ΜΚΟ περίπου έξι χρόνια, ξεκινώντας ως προπονητής της ανδρικής ομάδας μπάσκετ. Σύντομα όμως του ζητήθηκε να βοηθήσει με τη διαχείριση των ακινήτων, επειδή είχαν αυξηθεί πολύ οι δωρεές και ο ίδιος είχε γνώσεις συμβούλου.

«Μιλάμε για τα ακίνητα που προέρχονταν από δωρεές και ήθελαν έναν άνθρωπο να είναι υπεύθυνος να ασχολείται και με τα συνεργεία των επισκευών με τις αντίστοιχες τακτοποιήσεις των ΔΕΚΟ, σε ό,τι αφορά τις μεταβιβάσεις», λέει χαρακτηριστικά.

«Τον ακριβή αριθμό (σ.σ. των ακινήτων) δεν μπορώ να τον κατονομάσω εάν ήταν 30, 50, ή 60. Τα ακίνητα αυτά τα είχαν κάνει δωρεά ή τα είχαν αφήσει μέσω διαθήκης στην «Κιβωτό» και η «Κιβωτός» τα διαχειρίζεται. Είτε βάζοντας οικογένειες, είτε ενοικιάζοντάς τα. Κάποια είναι προς τακτοποίηση γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των δωρεών, τα συμβόλαια να περάσουν στα χέρια της "Κιβωτού"», πρόσθεσε ο κ. Σωτηρόπουλος.

Για τον 19χρονο που έκανε καταγγελία για ασέλγεια, είπε: «Τον γνώριζα (σ.σ. τον 19χρονο), ήταν από μικρός στην Κιβωτό. Ανακατευόταν και στην ομάδα του μπάσκετ, στις μικρές κατηγορίες. Τον έβλεπα και που έπαιζε και που κυκλοφορούσε μέσα στην "Κιβωτό". Εγώ δεν έχω, ειδικά για τον συγκεκριμένο, να του προσάψω κάτι που να μου προξένησε εντύπωση όλα αυτά τα χρόνια».

«Με κλείδωναν στο κλουβί και μου έδιναν χαλασμένο φαγητό!» - Ανατριχιαστική μαρτυρία 8χρονου (Video)

Συγκλονίζει η μαρτυρία στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ενός 8χρονου αγοριού, για την πολλαπλής μορφής κακοποίηση που υποστηρίζει ότι υπέστη μέσα σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου». Παράλληλα, πιάνουν δουλειά από σήμερα οι ορκωτοί λογιστές με σκοπό τον εσωτερικό διαχειριστικό έλεγχο για τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου.

Η μητέρα του ήταν εκείνη που επέμενε να ακουστεί η φωνή του παιδιού της να καταγγέλλει όσα ανατριχιαστικά αναφέρει ότι έχει βιώσει, μέσα στην δομή φιλοξενίας όπου υποτίθεται τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκουν μια ζεστή αγκαλιά, στοργή και φροντίδα.

Το παιδί αναφέρει ότι το κλείδωναν στο περιβόητο κλουβί, όταν έκανε αταξίες και πως το «ξεχνούσαν» στην απομόνωση για ώρες, ότι του έδιναν να φάει χαλασμένο φαγητό, ότι το είχαν χωρίσει από τα αδέλφια του και ότι έχει υποστεί και σωματική βία από ανθρώπους της «Κιβωτού του Κόσμου»

Η μαρτυρία του 8χρονου στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

«Μια φορά με είχανε βάλει, ήτανε βράδυ. Έκανα χαζομάρες και μου είπε μια κυρία ότι η συμπεριφορά σου…Με έβαλε μέσα στο κλουβί και μετά μου είπε ότι «η συμπεριφορά σου είναι για κλουβί». Γι’ αυτό με έβαλε εκεί μέσα. Ναι, το πράσινο (ενν. κλουβί) που ήταν για τα παπαγαλάκια.

Πόση ώρα σε είχε εκεί μέσα κλειδωμένο;

Πολύ

Σε είχανε χτυπήσει εσένα;

Αυτή η κυρία, ναι, πολύ. Με γρατζούναγε στη πλάτη. Όταν έκανα κάτι κακό, με γρατζούναγε… (Ενν. Άλλη φορά) με είχε βάλει σε ένα δωμάτιο μικρό κλειδωμένο και ένα παιδί που το λέγανε **** και **** , ο **** κι ο **** με βγάλανε. 3 ώρες και μετά ήρθε, επειδή φώναζα, φώναζα.. Πέρασε μια ώρα, δυο ώρες, τρεις ώρες και με άκουσε ο **** μόνο. Ήταν 17 στα 18.

Σε βγάλανε δηλαδή αλλά παιδιά όχι αυτοί που έπρεπε;

Ναι, ναι. Παιδιά όχι παιδαγωγοί.

Ήσασταν μαζί με τα αδέρφια ή σας είχανε χωρίσει;

Είχε χωριστεί η **** μόνη της και τον **** με εμένα μαζί.

Είχανε χτυπήσει και τον αδερφό σου;

Ναι, πρόσωπο, μπουνιές… Κι ένας άλλος φίλος μου είχε παίξει μπουνιές με τον κύριο **** ( σημ: αναφέρεται σε εργαζομενο της δομης). Ένα παιδί το είχανε πετάξει κάτω με δύναμη στο κρεβάτι. Ήταν στο πάνω κρεβάτι, εγώ δεν ήθελα να κατέβω κάτω και αυτή η κυρία με τράβηξε από το πόδι και έπεσα κάτω μπρούμυτα και είχα καρούμπαλο.

(Ενν. άλλη φορά) Δεν μπορούσα να φάω το φαγητό μου και μου το βάζανε κάθε μέρα. Μου βάζανε το ίδιο φαγητό κάθε μέρα. Χαλασμένο. Μου το βάζανε κάθε μέρα, κάθε μέρα, κάθε μέρα μέχρι να το φάω. Με το που με είδε η μαμά στο επισκεπτήριο, ήμουν κόκαλα και πέτσα κανονικότατα. Φαινόντουσαν τα κόκαλα μου.

Με το που με είδε η μαμά στο επισκεπτήριο, ήμουν κόκαλα και πέτσα κανονικότατα. Φαινόντουσαν τα κόκαλα μου.

Εσύ μπορούσες να μιλήσεις με τη μαμά σου να της τα πεις αυτά;

Δεν μπορούσα. Έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο η μαμά και της το κλείνανε.

Μετά από πόσο καιρό από τότε που σας χτύπησαν κατάφερες να το πεις της μαμάς;

Μετά από πάρα πολύ καιρό. Πάνω από βδομάδα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share