Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Πάγωσε" το χαμόγελο με την πρόγνωση Μαρουσάκη - Έρχεται νέα επιδείνωση με ψύχος και βροχές (video)

Η αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

25 Νοεμβρίου 2022 09:42
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ήπιος θα είναι σήμερα ο καιρός ενώ από την Κυριακή, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα υπάρξει επιδείνωση με περισσότερο κρύο και βροχές, κυρίως Τρίτη και Τετάρτη.

Ο καιρός θα είναι άστατος σήμερα στο Αιγαίο, με βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 6-7 μποφόρ και ο υδράργυρος στους 18-20. Φλώρινα, Τρίπολη Κάτω Νευροκόπι Δράμας ξύπνησαν σήμερα στους 0. Με την ευκαιρία, δείτε την χθεσινή πρόγνωσή του για σαββατοκύριακο.

Στην Αττική εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, με τους ανέμους να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από την υγρασία και τη θερμοκρασία στους 17-18 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη καλός καιρός με 15-16 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο 26/11 ο καιρός θα είναι καλός και από την Κυριακή, κυρίως όμως από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη, θα συναντήσουμε βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες.

Kαιρός σήμερα 25/11: Άστατος με βροχές και καταιγίδες! Έρχεται κρύο Σαββατοκύριακο - «Καμπανάκι» Κλέαρχου Μαρουσάκη, Σάκη Αρναούτογλου και Γιάννη Καλλιάνου (Video)

Καιρός σήμερα 25/11: Τελευταία ημέρα σήμερα Παρασκευή (25/11) με βροχές και καταιγίδες καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το απόγευμα. Όσο για το Σαββατοκύριακο τα στοιχεία δείχνουν ότι το κρύο θα παραμείνει και μάλιστα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Κυριακή, με τους Κλέαρχο Μαρουσάκη, Σάκη Αρναούτογλου και Γιάννη Καλλιάνο να κρούουν καμπανάκι για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Ενώ, τσουχτερό κρύο και χιόνια έρχονται μέσα στο Δεκέμβριο σύμφωνα με τα Μερομήνια!

Σάκης Αρναούτογλου: Χειμωνιάτικη η τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου

Με λίγες νεφώσεις και αστάθεια στο Θρακικό ο καιρός της Παρασκευής με τον Σάκη Αρναούτογλου να τονίζει ότι από το πρωί στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια.

Ειδικότερα, από την Θράκη και στα ανατολικά νησιωτικά θα έχουμε τοπικές μπόρες αλλά και ανοίγματα του καιρού με ήλιο. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα έχουμε λιακάδα και από το μεσημέρι και μετά όπου είχαμε αστάθεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Το βράδυ ξαστεριά σχεδόν παντού και λίγες συννεφιές στα δυτικά τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα έχουν ένταση 7-8 μποφόρ, και στο Ιόνιο από 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το πρωί από -2 έως -1 στη Βόρεια Ελλάδα και το μεσημέρι στους 11-12 στα ΒΔ, στα κεντρικά στους 17 και στον νότο 18 βαθμοί.

Στην Αττική ηλιοφάνεια από το πρωί και το βράδυ ξαστεριά. Η θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη λιακάδα και ενίσχυση των βόρειων ανέμων. Η θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς.

Χαμηλές θερμοκρασίες Δευτέρα - Τρίτη

Ωστόσο, το Σάββατο και από την Ιταλία μας πλησιάζει ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό και θα έχουμε συννεφιά σχεδόν παντού, εκτός από τα πολύ ανατολικά. Βροχές θα έχουμε στην Χαλκιδική και τοπικά στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία στους 11 στα βόρεια, στους 15 στα κεντρικά και στους 16 στα νότια.

Την Κυριακή θα έχουμε βροχές και καταιγίδες σε δυτική Κρήτη, ΝΑ Πελοπόννησο, αλλά και στα ανατολικά της Ηπείρου. Η θερμοκρασία στους 14 στα κεντρικά, στους 7 στα ΒΔ και στους 17 στα νότια.

Τη Δευτέρα το σύστημα θα κινηθεί ανατολικά και τα φαινόμενα θα εντοπίζονται μεταξύ άλλων στο Αιγαίο, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Στη Δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και η θερμοκρασία στους 13 στα κεντρικά, στους 5 στα ΒΔ και στους 17 στα νότια.

Την Τρίτη ο καιρός βελτιώνεται στα ανατολικά και οι άνεμοι θα ενισχυθούν στις νότιες περιοχές της Ελλάδα. Η θερμοκρασία στους 15 στα κεντρικά, στους 18 στα νότια και στους 8 στα ΒΔ.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Αίθριος ο καιρός με τοπικές βροχές στο Ανατολικό Αιγαίο - Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, καθώς τα όποια φαινόμενα βροχοπτώσεων θα απασχολήσουν μόνο το ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 4 – 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία από 8 – 18 βαθμούς και τους ανέμους στα 4 – 7 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη, παρόμοιο το σκηνικό του καιρού. Η θερμοκρασία από 6 – 15 βαθμούς και οι άνεμοι στα 4 – 7 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος σε ολόκληρη τη χώρα, με τις θερμοκρασία να παραμένει σε παρόμοια επίπεδα. Την Κυριακή αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, με βροχές στα δυτικά και κεντρικά.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ήπιες καιρικές συνθήκες

Με ήπιες καιρικές συνθήκες, αλλά και άστατο καιρό ταυτόχρονα μέσα στο Αιγαίο, αναμένεται να κυλήσει η σημερινή μέρα.

Αναλυτικά η πρόγνωησ της ΕΜΥ ανά περιοχή για σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά. Θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος από το βράδυ αραιές νεφώσεις.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share