Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (25/11)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

25 Νοεμβρίου 2022 07:30
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (25/11)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Παρασκευή 25/11! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Ενώ, προσωποποιημένη έρευνα στα οικονομικά αλλά και περιουσιακά στοιχεία τουλάχιστον 15 ατόμων, έχει ξεκινήσει από το πρωί ειδική ομάδα αξιωματικών της Οικονομικής Αστυνομίας, που ανέλαβε την διερεύνηση της διαχείρισης των τεράστιων ποσών που διαχειρίστηκε τα τελευταία χρόνια η «Κιβωτός του Κόσμου».

Κιβωτός του Κόσμου: Και τρίτο παιδί για σεξουαλική κακοποίηση - Ανέλαβαν δράση οι δικηγόροι του πατέρα Αντωνίου

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας μπαίνει μία ακόμη περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου παιδιού σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου». Πρόκειται για το τρίτο παιδί που υπάρχουν υποψίες, οι οποίες εκφράζονται σε καταθέσεις πρώην εργαζομένων. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον των δύο εισαγγελέων ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση.

Σήμερα κατέθεσαν δυο πρώην εργαζόμενοι παιδαγωγοί της Οργάνωσης ανεβάζοντας τον αριθμό των έως τώρα μαρτύρων στους 12. Την ίδια ώρα ο πατέρας Αντώνιος κατέληξε σε τρεις δικηγόρους που θα κληθούν να τον υπερασπιστούν. Παράλληλα, η πρεσβυτέρα φέρεται να άδειασε τη θυρίδα άρον-άρον για να προλάβει την αλλαγή του ΔΣ.

Σε τρεις δικηγόρους κατέληξε ο ιδρυτής και εμπνευστής της Κιβωτού μαζί με την πρεσβυτέρα, σχετικά με την νομική υπεράσπιση του ίδιου και της Σταματίας Γεωργαντή. Πρόκειται για τους έγκριτους νομικούς Θάνο Κονταξή, Τάσο Τριανταφύλλου και Γιάννη Κότσο.

Αυτό που μεταφέρουν οι νομικοί παραστάτες είναι πως ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα δεν έχουν εξαφανιστεί και είναι πρόθυμοι να εμφανιστούν και να καταθέσουν οποιαδήποτε στιγμή κληθούν από τη Δικαιοσύνη. Σημειώνουν μάλιστα ότι επικοινώνησαν με την εισαγγελία και βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών όποτε τους ζητηθεί.

Άρση απορρήτου στους φακέλους των παιδιών

Στο μεταξύ, οι εισαγγελείς ανηλίκων θα ζητήσουν τους απόρρητους φακέλους παιδιών, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται όσα έχουν καταγγείλει κακοποίηση, αλλά και όσα υπάρχει υποψία ότι πιθανώς έχουν κακοποιηθεί. Η εισαγγελία αναζητά στοιχεία μέσα από τις απόρρητες αναφορές κοινωνικών λειτουργών για κακοποιητικές συμπεριφορές.

Την ίδια ώρα με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι καταθέσεις. Μέχρι αυτήν την ώρα επιβεβαιώνονται από αυτές η κακοποιητική συμπεριφορά που βίωναν τα παιδιά μέσα στις δομές ενώ πρώην εργαζόμενος έκανε λόγο και για σεξουαλική κακοποίηση, πληροφορία που άκουσε από τρίτο πρόσωπο.

Παράλληλα, η Εισαγγελία προσπαθεί να καλέσει και άλλα παιδιά που φέρονται να έχουν βιώσει σεξουαλική κακοποίηση και να μιλήσουν, ωστόσο πρόκειται για μια προσπάθεια δύσκολη καθώς αφορά ανηλίκους που ζουν ακόμη στις δομές της οργάνωσης.

Οι παιδαγωγοί προσπαθούν να τους εξηγήσουν πως πλέον η οργάνωση λειτουργεί υπό νέα διοίκηση και δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Ουσιαστικά, οι εισαγγελείς προσπαθούν να κάνουν τα παιδιά από μάρτυρες κακοποίησεων... μάρτυρες κατηγοριών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share