Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Η πρεσβυτέρα φέρεται να άδειασε τη θυρίδα άρον-άρον για να προλάβει την αλλαγή του ΔΣ

Τι λένε τραπεζικά στελέχη και ελεγκτές για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

24 Νοεμβρίου 2022 18:56
Κιβωτός του Κόσμου: Η πρεσβυτέρα φέρεται να άδειασε τη θυρίδα άρον-άρον για να προλάβει την αλλαγή του ΔΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια ακόμη αποκάλυψη «βόμβα» έρχεται να συγκλονίσει γύρω από την οικογενειακή... μπίζνα που όπως φαίνεται είχαν «στήσει» ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα της Κιβωτού του Κόσμου! Και αυτό γιατί το πρώην κορυφαίο στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου», η πρόεδρος του παλιού ΔΣ ήταν αυτή που φέρεται να άδειασε με απόλυτη μυστικότητα, τραπεζική θυρίδα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλου στην εκπομπή Live News του MEGA, η πληροφορία αυτή δεν αμφισβητείται και έφτασε από υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και από ελεγκτές της επιτροπής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που ήδη ερευνούν την ΜΚΟ! Με την ευκαιρία, δείτε τι δήλωσε ο αδελφός του πατέρα Αντώνιου.

Στην ίδια τράπεζα, σημειώνει το ρεπορτάζ, η «Κιβωτός του Κόσμου» φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους 2 εκατ. ευρώ! Μάλιστα, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα τελευταία 24ωρα υπήρξε προσπάθεια αλλοίωσης των ιχνών για τις συναλλαγές της ΜΚΟ που παρουσίαζε ετησίως κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και συνολικά πλεονάσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από δωρεές. Η τραπεζική θυρίδα με το άγνωστο περιεχόμενο που αφαιρέθηκε άρον άρον προ 48 ωρών φέρεται ότι είχε ανοιχτεί στο όνομα της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πρόσωπο που φέρεται να άδειασε τη θυρίδα δεν ήταν άλλο από την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή! Μάλιστα, αφού πήρε το περιεχόμενο το οποίο είναι άγνωστο, προγραμμάτισε ραντεβού με άλλη τράπεζα για να νοικιάσει νέα θυρίδα, πράγμα όμως που όπως φαίνεται δεν έχει ακόμη συμβεί. Σημειώνεται ότι δικαιούχοι της θυρίδας είναι η ίδια και ο πατέρας Αντώνιος. Αφαιρεί μεγάλο περιεχόμενο από τη θυρίδα φεύγει και είχε ήδη ειδοποιήσει άλλη τράπεζα ότι θα άνοιγε άλλη θυρίδα σε άλλο όνομα.

Αρον - άρον να προλάβει την αλλαγή του Δ.Σ!

Το πρώην κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου φέρεται να πήγε άρον άρον σε τράπεζα της Αθήνας και να άδειασε... κακήν κακώς την κρυφή τραπεζική θυρίδα που υπήρχε στο κατάστημα. Οπως αναφέρουν «Τα Νέα» το συμβάν έλαβε χώρα το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης (22/11) λίγο πριν ανακοινωθεί το νέο Δ.Σ. καθώς εάν δεν προλάβαινε την εξέλιξη αυτή, δεν θα μπορούσε να «τραβήξει» τα χρήματα. Για την εξέλιξη ενημερώθηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα, υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη αλλά και κατόπιν οι ελεγκτές της Επιτροπής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, που κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά της ΜΚΟ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η πρεσβυτέρα είχε ειδοποιήσει την άλλη τράπεζα, επίσης στο κέντρο της Αθήνας, για το άνοιγμα νέας θυρίδας, αλλά το σχέδιο μεταφοράς του περιεχομένου από θυρίδα σε θυρίδα, δεν υλοποιήθηκε, καθώς «έσκασε η βόμβα».

Την ίδια στιγμή, οικονομικός εισαγγελέας αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του κόσμου. Μία ΜΚΟ με δύο ουσιαστικά μετόχους, την γυναίκα του πατέρα Αντώνιου και την μητέρα του. Το 50% το κατέχει η σύζυγος και το άλλο 50% η 86χρονη μητέρα του πατρός Αντωνίου, η οποία ζει μόνιμα στη Χίο. Μόνο αυτές οι δύο έχουν δικαίωμα να κάνουν αναλήψεις χρημάτων και γενικότερα να διαχειρίζονται τους λογαριασμούς. Ο τζίρος της δομής φαίνεται ζαλίζει, καθώς φέρεται να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο εισαγγελέας αρμόδιος για το «μαύρο χρήμα» ερευνά τα 89 εκατομμύρια που ήταν οι δωρεές και οι χορηγίες που δίνονταν στην Κιβωτό του κόσμου, τα τελευταία 8 με 10 χρόνια. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, τα 4 τελευταία χρόνια, είχαν δοθεί υπό τη μορφή χορηγιών περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share