Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022

Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: «Αν είχε περάσει από τη διάβαση, δεν θα είχε συμβεί τίποτα – Δεν είχα άδεια παραμονής» λέει ο 26χρονος που παρέσυρε τη φοιτήτρια

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του

24 Νοεμβρίου 2022 18:16
Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: «Αν είχε περάσει από τη διάβαση, δεν θα είχε συμβεί τίποτα – Δεν είχα άδεια παραμονής» λέει ο 26χρονος που παρέσυρε τη φοιτήτρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Παρουσιάστηκε αυτοβούλως το πρωί της Πέμπτης, στις αρχές ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια, επί της οδού Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για 26χρονο, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος έχει και στο παρελθόν απασχολήσει τις Αρχές.

Σύμφωνα με το voria.gr o δικηγόρος του 26χρονου δήλωσε πως ο οδηγός τού μετέφερε ότι «είναι συντετριμμένος και η κατάσταση της υγείας του θύματος είναι αυτό που προέχει. Σε σχέση με την υπαιτιότητα του ατυχήματος, οφείλω να πω πως αν η πεζή δεν είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση, τίποτα δεν θα είχε συμβεί. Στα 20 μέτρα υπήρχε διάβαση. Φοβήθηκα και έφυγα γιατί δεν είχα άδεια παραμονής».

Ο δικηγόρος ανέφερε από την πλευρά του ότι «ο εντολέας μου εμφανίστηκε αυτοβούλως στις αρχές και έσωσε μία πλήρη απολογία χωρίς να ζητήσει να λάβει γνώση των προανακριτικού υλικού. Σήμερα μία νέα κοπέλα βρίσκεται στη ΜΕΘ αλλά επί της ουσίας δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει πως η νεαρή επιχείρησε να περάσει την οδό Εγνατία απότομα και ξαφνικά σε βραδινές ώρες και μάλιστα από ένα σημείο που δεν υπήρχε διάβαση, ενώ στα 20 μέτρα βρισκόταν διάβαση.

τροχαίο θεσσαλονίκη οδηγός φοιτήτρια

Ο 26χρονος με φυσιολογικές συνθήκες είχε ήδη περάσει από αρκετά φανάρια οπότε δεν ήταν δυνατόν να έχει αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα», σχολίασε. Επιπλέον πρόσθεσε ότι ο 26χρονος επιχείρησε να φρενάρει ότι δεν έχει καταγραφεί ιλιγγιώδη ταχύτητα.

«Αφού το όχημα εξέκλινε της πορείας του για να αποφύγει τη σύγκρουση με την πεζή χτύπησε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο με το πίσω μέρος του», ανέφερε ο δικηγόρος.

Ο κ. Σπυράτος δήλωσε πως ο εντολέας του δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα για παραμονή στη χώρα και σε συνδυασμό με το σοκ εγκατέλειψε την κοπέλα αιμόφυρτη στο οδόστρωμα. «Αυτό είναι λάθος και το αποκατέστησε με την εμφάνισή του στις αρχές», είπε ο δικηγόρος. Τέλος, ο κ. Σπυράτος είπε πως ο 26χρονος θα ήθελε να μιλήσει με τους γονείς του κοριτσιού καθώς είναι συγκλονισμένος από αυτό που συνέβη.

Η 19χρονη συνεπιβάτιδα του 26χρονου, νωρίτερα φέρεται να κατέθεσε στην Τροχαία πως «δεν κατάλαβαν πως χτύπησαν άνθρωπο, μετά το ατύχημα διανυκτερεύσαμε σε ξενοδοχείο. Την επομένη πήγα κανονικά στη δουλειά μου», φέρεται να είπε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share