Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: «Δεν μπορώ είναι κλειδωμένες» - Τα σπαρακτικά μηνύματα φιλοξενούμενου παιδιού στη μητέρα του (Video)

Μαρτυρίες για μασάζ, ημίγυμνα κορμιά και... «περίεργες» επισκέψεις

24 Νοεμβρίου 2022 14:17
Κιβωτός του Κόσμου: «Δεν μπορώ είναι κλειδωμένες» - Τα σπαρακτικά μηνύματα φιλοξενούμενου παιδιού στη μητέρα του (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ραγίζει καρδιές το μήνυμα 15χρονου προς τη μητέρα του που της δηλώνει πως δεν μπορεί άλλο μέσα σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου». Ενώ, ο Παντελής Μπακουσόγλου, πρώην φιλοξενούμενος της Κιβωτού του Κόσμου, ζει και εργάζεται στην Ολλανδία. Όπως ανέφερε στην κάμερα του «MEGA Καλημέρα», μόλις πληροφορήθηκε για τις καταγγελίες σε βάρος του πατέρα Αντώνιου, ήρθε στην Ελλάδα και να υποστηρίξει τον ιερέα

«Δεν μπορώ άλλο εδώ μέσα, πρέπει να γίνει κάτι» λέει στη συνομιλία με τη μητέρα του, 15χρονος που φιλοξενείται σε δομή της «Κιβωτού».

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη μητέρα έχασε την προσωρινά την επιμέλεια του παιδιού της λόγω οικονομικής δυσχέρειας. Ο γιος της επιμένει να τη ρωτά πότε θα φύγει από τη δομή με την ίδια να του ζητά να κάνει λίγη υπομονή.

Χαρακτηριστικό είναι πως κάποια στιγμή η μητέρα ζητά από τον 15χρονο να πάει στις τουαλέτες για να τον καλέσει με βιντεοκλήση.

«Δεν μπορώ είναι κλειδωμένες» απαντά εκείνος, χωρίς να γνωρίζει τον λόγο.

«Τι να πω…εάν κατουριέστε, πάνω σας τα κάνετε;» διερωτάται η μητέρα.

Κιβωτός του Κόσμου: «Είδα τον 19χρονο χωρίς μπλούζα στο σπιτάκι του πατέρα Αντώνιου» - Μαρτυρίες για μασάζ, ημίγυμνα κορμιά και... «περίεργες» επισκέψεις

Όλο και περισσότερες είναι μαρτυρίες για την Κιβωτό του Κόσμου με τις καταγγελίες για τις συνθήκες που επικρατούσαν στη δομή να προκαλούν αποτροπιασμό. Ενώ, πληροφορίες από στενό συνεργάτη του πατρός Αντωνίου, που μετέδωσε την Πέμπτη η εκπομπή «Το Πρωινό», ανέφερε πως ο ιερέας και η παπαδιά δεν μένουν στο σπίτι τους, αλλά σε σπίτι της δομής στην Αθήνα και επιμένουν να κάνουν λόγο για ψευδείς καταγγελίες και για "θρησεκευτικά και πολιτικά αντίποινα" σε βάρος τους.

«Είδα τον 19χρονο χωρίς μπλούζα στο σπιτάκι του πατέρα Αντώνιου»

Συγκλονίζει η μαρτυρία πρώην φιλοξενούμενου στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στη Χίο, για το περιστατικό της ασέλγειας που καταγγέλλει ο 19χρονος. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατία» ο ίδιος γνωρίζει τόσο τον νεαρό που έκανε την καταγγελία, όσο και τον αυτόπτη μάρτυρα.

Ήταν 10 ετών όταν μπήκε στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στη Χίο. Ο νεαρός πρώην φιλοξενούμενος της δομής τα είχε αφήσει όλα στο παρελθόν, μέχρι τη στιγμή που χτύπησε το τηλέφωνό του και ο 17χρονος αυτόπτης μάρτυρας του αποκάλυψε όλα όσα είδε:

«Moυ είπε ήταν βράδυ όταν πήγε το βραδινό στο δωμάτιο του πάτερ και ήταν ο Πέτρος πάνω από τον πάτερ και έκανε μασάζ. Όταν άνοιξε η πόρτα ταράχτηκε και πετάχτηκε, τραβήχτηκε απότομα (σ.σ. το παιδί)», περιέγραψε ο νεαρός.

Στη συνέχεια, περιέγραψε ότι ήταν ημίγυμνοι στο δωμάτιο: «Τις μπλούζες σίγουρα δεν τις φορούσαν. Έκλεισε απευθείας την πόρτα και δεν ξαναπήγε. Την επόμενη μέρα ο πάτερ ο ίδιος είπε ότι συζήτησε με τον διευθυντή μας και είχαν συμφωνήσει λόγω καλής διαγωγής να του βάλουν ένα υψηλό ποσό στον λογαριασμό του", υποστήριξε, τονίζοντας ότι πιστεύει ότι η κίνηση αυτή ήταν για να του “κλείσουν το στόμα”».

Ο πρώην τρόφιμος μίλησε για τις περίεργες εικόνες που είχε αντικρίσει και ο ίδιος, τόσο στα βραδινά μπάνια που τον προσκαλούσε στέλεχος της Κιβωτού, όσο και στο βραδινό μπάσκετ.

«Ήμουν κι εγώ ένα από τα παιδιά που λόγω καλής συμπεριφοράς πήγαινα για βραδινά μπάνια. Το μόνο που θα μπορούσα να πω ότι είναι ύποπτο είναι πως ο πάτερ μαζί με κάποια άλλα μεγαλύτερα παιδιά πήγαιναν αρκετά πιο βαθιά», είπε.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Star για τον εάν απομονωνόταν με τα συγκεκριμένα παιδιά, ο νεαρός πρώην φιλοξενούμενος απάντησε πως ήταν κυρίως παιδιά της Αθήνας.

Μετά το μπάσκετ τα βράδια, παιδιά ήθελαν να μιλήσουν με τον πάτερ και έφευγαν βόλτες στο χωριό στις 4 το πρωί.. «Ήταν από 16 και πάνω... Ορισμένες φορές τους είχα δει κι εγώ να είναι έξω από το δωματιάκι και να συζητάνε», πρόσθεσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share