Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Άδειασμα θυρίδας από το κεντρική δομή της Αθήνας - Τι δηλώνουν οι ύποπτες κινήσεις

Πρώην στέλεχος του ΜΚΟ έκανε την ανάληψη

24 Νοεμβρίου 2022 10:24
Κιβωτός του Κόσμου: Άδειασμα θυρίδας από το κεντρική δομή της Αθήνας - Τι δηλώνουν οι ύποπτες κινήσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την Τρίτη το μεσημέρι, "ως δια μαγείας" η θυρίδα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας άδειασε με απόλυτη μυστικότητα. Υπεύθυνο, ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου, η οποία εξετάζεται για κακοποιήσεις ανηλίκων αλλά και για ύποπτες οικονομικές συναλλαγές.

Μάθετε επιπλέον γεγονότα που έχουν συμβεί στην Κιβωτό του Κόσμου

Στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα φαίνεται να διατηρούνταν λογαριασμός ύψους 2.000.000 ευρώ της συγκεκριμένης ΜΚΟ. Αυτή την ειδική ενημέρωση φαίνεται ότι είχαν, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», τις τελευταίες ώρες υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και σε δεύτερη φάση οι ελεγκτές της Επιτροπής για το Ξέπλυμα Χρήματος που ήδη ερευνούν τις ύποπτες δραστηριότητες της ΜΚΟ, με συνεχή ενημέρωση και του προέδρου της Επιτροπής, πρώην ανώτατου δικαστικού Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

O Πατέρας Αντώνιος

Με σαφείς πλέον ενδείξεις ότι τα τελευταία 24ωρα υπήρξε προσπάθεια αλλοίωσης των ιχνών για τις συναλλαγές της ΜΚΟ που παρουσίαζε ετησίως κέρδη χιλιάδων ευρώ και συνολικά πλεονάσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από δωρεές και τις προσφορές περίπου 60 χορηγών και πολλών άλλων ιδιωτών.

Το κύριο ερώτημα βέβαια παραμένει: ποιος είναι ο λόγος που οδήγησε στο άνοιγμα αυτής της θυρίδας.

Όμως, τα δεδομένα για τις ασφαλείς, παρασκηνιακές κινήσεις των υπευθύνων για τη φιλοξενία 200 παιδιών στις χρηματοδοτούμενες – από ανυποψίαστους ιδιώτες- δομές της ΜΚΟ δεν σταματούν εδώ.

Ο Πατέρας Αντώνιος παίζει με τα παιδιά στο Ίδρυμα

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», το στέλεχος της ΜΚΟ προγραμμάτιζε να μεταφερθούν αμέσως όσα περιείχε η θυρίδα σε τραπεζικό «κιβώτιο» άλλης τράπεζας που θα ανοιγόταν πιθανόν στο όνομα του στελέχους της ΜΚΟ. Μάλιστα το ίδιο πρώην κορυφαίο στέλεχος είχε ειδοποιήσει το άλλο πιστωτικό ίδρυμα, επίσης στο κέντρο της πρωτεύουσας, για το άνοιγμα της νέας θυρίδας, χωρίς όμως τελικά το σχέδιο επανατοποθέτησης χρημάτων, τιμαλφών, τιμολογίων ή και εγγράφων από θυρίδα σε θυρίδα να υλοποιηθεί.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share