Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατήρ Αντώνιος είναι νευρικός, χτυπούσε τα παιδιά!» - Νέες σοκαριστικές καταγγελίες για ξυλοδαρμό από πρώην φιλουξενούμενο (Video)

«Τα τραβούσαν από τα μαλλιά για να τα ηρεμήσουν»

24 Νοεμβρίου 2022 10:15
Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατήρ Αντώνιος είναι νευρικός, χτυπούσε τα παιδιά!» - Νέες σοκαριστικές καταγγελίες για ξυλοδαρμό από πρώην φιλουξενούμενο (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε πραγματικό «τσουνάμι» έχουν εξελιχθεί οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου». Πρώην φιλοξενούμενος αποκάλυψε για πρώτη φορά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πως ο πατέρας Αντώνιος είχε βαρύ χέρι και ότι το ξύλο ήταν μέρος της καθημερινότητάς του. Παράλληλα, μία πρώην εθελόντρια, τόνισε πως έχει καταγγείλει εγγράφως στην Ελληνική Αστυνομία και είχε ενημερώσει τον πατέρα Αντώνιο για κακοποιητικές συμπεριφορές ακόμα και σε βάρος βρεφών.

«Ο πατήρ Αντώνιος είναι νευρικός, χτυπούσε τα παιδιά!»

«Καταρχήν είναι πολύ νευρικός, δεν παίρνει χαμπάρι. Μας πέταξε καρέκλα. Άργησα εγώ, εντάξει άργησα 20 λεπτά, έπαιζα μπάσκετ και άνοιξα την πόρτα να μπω μέσα - έκαναν μάθημα και του λέω "Συγνώμη πάτερ, άργησα". "Φύγε, μην ξαναπατήσεις το πόδι σου", μου είπε», ανέφερε ο νεαρός.

Όπως αποκάλυψε στη συνέχεια το παιδί, ο πατέρας Αντώνιος είχε το ξύλο ως μέρος της καθημερινότητάς του και χτυπούσε τα παιδιά ακόμα και με χάρακα για να τα συνετίσει.

«Έχει δείρει παιδιά. Έχουνε φάει και παιδιά που είναι εκεί πέρα μαζί του, έτσι, που είναι δίπλα του και πληρώνονται από αυτόν. Και έχουν και σπίτι από αυτόν και έχουν και αμάξι από αυτόν. Έχουν φάει πολύ ξύλο. Ξύλο, ξύλο, όχι αστεία. Και με χάρακα»

«Δένανε τα παιδιά στις καρέκλες για να τα τιμωρήσουν»

Αυταρχικές συμπεριφορές απέναντι σε μικρά παιδιά, τα οποία το μόνο που ζητούσαν ήταν αγάπη και στοργή, είχαν και κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι της δομής. Έδεναν, όπως αποκάλυψαν μάρτυρες, τα παιδιά, ενώ οι τιμωρίες δεν είχαν τελειωμό.

«Τους είπα ότι θεωρώ απαράδεκτο το να δένουν ένα μικρό παιδάκι στο καρεκλάκι, ειδικά στην προκειμένη περίπτωση, γιατί ήταν ένα παιδάκι περίπου τριών ετών το οποίο ήταν υπερκινητικό. Γενικά στα παιδιά είχαν μία φασιστική, απολυταρχική συμπεριφορά. Δε θα επέτρεπαν να έρθουν σε επαφή το ένα με το άλλο», ανέφερε πρώην εκπαιδευόμενη σε δομή του οργανισμού.

Περιγράφοντας άλλο περιστατικό, η πρώην εκπαιδευόμενη υποστήριξε ότι μάλωσαν ένα άλλο παιδάκι επειδή ούρησε τα ρούχα του και ότι τράβηξαν από το χέρι ένα άλλο που γλίστρησε στην μπανιέρα.

«Τα τραβούσαν από τα μαλλιά για να τα ηρεμήσουν»

«Μια μέρα πήγα στην Κιβωτό να βοηθήσω και μαύρισε η ψυχή μου», υποστήριξε εθελόντρια, μιλώντας στη δημοσιογράφο του Star, Γεωργία Χάρδα.

«Το αγοράκι αυτό ήταν άτακτο, για μια στιγμή, επειδή αυτό κουνιόταν, δεν είχε ησυχία, το άρπαξε από τα μαλλιά και το τράβηξε. Εγώ κοίταξα σαστισμένη. Το παιδάκι αντέδρασε, κλώτσησε, κούνησε τα πόδια του και το άρπαξε και από το αυτί και πήγε και το έβαλε στη γωνία», υποστήριξε.

Την ίδια ώρα, στέλεχος της δομής του Βόλου εμφανίστηκε πολύ προβληματισμένο με τις εξελίξεις: «Ειμαι στενοχωρημένη, γίνεται ανθρωποφαγία εκεί έξω. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι τα παιδιά και να βρεθεί μια λύση, δε με απασχολεί κάτι άλλο, μόνο τα παιδιά. Είμαι και θα είμαι εδώ για τα παιδιά».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share