Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική: Ποιοι δρόμοι κλείνουν το πρωί της Πέμπτης 24/11

Δείτε αναλυτικά που θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας

23 Νοεμβρίου 2022 17:36
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική: Ποιοι δρόμοι κλείνουν το πρωί της Πέμπτης 24/11
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο (24/11) στο οδικό δίκτυο της Αττικής λόγω της διεξαγωγής αγώνα δρόμου υπεραπόστασης με την επωνυμία «7ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος».

Δείτε επίσης: Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό & καθυστερήσεις στην Αττική Οδό - Που αλλού παρατηρούνται προβλήματα (photo-video)

Συγκεκριμένα από τις 06:00 έως τις 09:00, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή, σταδιακή και για τον απολύτως απαραίτητο χρόνο για τη διέλευση των αθλητών, διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και στη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης -Λ.Ε.Α.- (όπου υπάρχει), στην εξής διαδρομή:

Μουσείο Κεραμεικού (Αρχαία Αγορά) – Ερμού – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Αθηνών – Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου – Ιερά Οδός (1η Είσοδος πόλεως Ελευσίνας) – Ηρ. Πολυτεχνείου – Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (έως τα όρια των Νομών Αττικής – Κορινθίας).

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική: Ποιοι δρόμοι κλείνουν το πρωί της Πέμπτης 24/11
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Νέα εποχή στην Αττική: Πώς αλλάζει η καθημερινότητα των πολιτών - Η πρεμιέρα των τριών σταθμών του Μετρό στον Πειραιά και τα δρομολόγια

Πειραιάς - Σύνταγμα μόλις σε 20 λεπτά από το μεσημέρι της Δευτέρας, με τους τρεις νέους σταθμούς του Μετρό «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο» που παραδίδονται στο επιβατικό κοινό.

Οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό θα δώσουν ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πειραιά, αφού θα αλλάζει ο τρόπος αστικής κινητικότητας της πόλης. Μάλιστα, με τους νέους σταθμούς του μετρό, η απόσταση Πειραιάς - Αεροδρόμιο θα γίνεται μόλις σε 55 λεπτά.

Δείτε επίσης: Αλλάζουν όλα στις μετακινήσεις των Αθηναίων - Μεγάλη μεταβολή στα εισιτήρια του Μετρό

Μιλώντας για την επέκταση του Μετρό και τα νέα δρομολόγια, ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ανέφερε στον ΣΚΑΪ, ότι «έπειτα από πολλά χρόνια καθυστερήσεων, άλλο ένα έργο (επέκταση του Μετρό προς Πειραιά), το οποίο είχε μπλοκάρει λόγω της γραφειοκρατίας και της οικονομικής κρίσης, τελικά παραδίδεται στους πολίτες, στους Πειραιώτες».

Ο υπουργός Υποδομών υπενθύμισε ότι είχαν παραδοθεί τρεις σταθμοί του Μετρό προς Πειραιά στο κοινό (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια) και τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, παραδίδονται ακόμη τρεις (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο).

«Υπάρχει μία πολύ μεγάλη ειδοποιός διαφορά στην πολιτική κουλτούρα μας. Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κάνουμε φιέστες με εξαγγελίες και εγκαίνια χωρίς αντίκρισμα. Αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα εγκαινιάσει τους τρεις νέους σταθμούς και αμέσως θα δοθούν στο επιβατικό κοινό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραμανλής, για να προσθέσει: «Επιτέλους θα γίνεται το αυτονόητο.

Ενώνουμε το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας. Η απόσταση από το Σύνταγμα στον Πειραιά θα διεξάγεται σε 20 λεπτά». Υπογράμμισε ότι αυτό είναι ένα έργο που βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών, καθώς και πως η αυριανή ημέρα δείχνει ότι τα δύσκολα τεχνικά έργα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και η χώρα μας να ανέβει σκαλοπάτια στο τομέα των υποδομών και μεταφορών.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι ήδη σχεδιάζονται οι επεκτάσεις του Μετρό της Αθήνας προς τα νότια προάστια και έχει ξεκινήσει η κατασκευή της Γραμμής 4. Υπογράμμισε ότι η Αθήνα, μία πόλη που σιγά – σιγά γίνεται κορεσμένη από την κίνηση, χρειάζεται Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ακόμη, τόνισε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεμπλόκαρε και το έργο της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, όπως και τον ΒΟΑΚ, το Πάτρα – Πύργος και το Μετρό Θεσσαλονίκης. «Στο τέλος του 2023 το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο. Οι πλατείες παραδίδονται σιγά σιγά στους πολίτες, και αυτό δείχνει ότι το έργο είναι σε εξέλιξη, ξεπεράσαμε το σκόπελο της Βενιζέλου, αύριο στο σταθμό Δημοτικό Θέατρο θα δείξουμε πώς μπορούμε να "παντρέψουμε" αρχαία και μετρό, να αναδείξουμε τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας» τόνισε.

Τι αλλάζει με τους τρεις νέους σταθμούς του Μετρό στον Πειραιά

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, με τη λειτουργία των τριών νεών σταθμών του Μετρό στον Πειραιά προβλέπεται ημερήσια αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό κατά 132.000 πολίτες, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως.

Η επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό «Αγία Μαρίνα - Πειραιάς» περιλαμβάνει σήραγγα μήκους 7,6 χλμ. και 6 σταθμούς (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο), καθώς και επτά ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού. Συνολικά η Γραμμή 3 «Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο» αριθμεί πλέον 27 σταθμούς.

Οπως αναφέρει η Αττικό Μετρό, πρόκειται για μια επένδυση ύψους 730 εκατ. ευρώ σε περιοχές του δήμου Πειραιά και των δήμων της ευρύτερης περιοχής (Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγία Βαρβάρα) που σήμερα έχουν έντονα προβλήματα κυκλοφορίας. Ο σταθμός «Πειραιάς» θα αποτελεί πλέον ένα σημαντικό συγκοινωνιακό κέντρο, αφού εκεί συνενώνονται λειτουργικά δύο Γραμμές Μετρό ( 1 και 3), το Λιμάνι, ο Προαστιακός σιδηρόδρομος και το Τραμ, διευκολύνοντας έτσι τις μετεπιβιβάσεις μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς.

Τα νέα δρομολόγια του Μετρό

Η συχνότητα των δρομολογίων στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας τις ώρες αιχμής (07:30 έως 11:00 και 13:30 - 17:30) παραμένει στα 4΄ και τις νυχτερινές ώρες (22:00 - 00:20) μειώνεται στα 9΄ από 10΄. Στο τμήμα Αεροδρόμιο - Δημοτικό θέατρο η συχνότητα διαμορφώνεται στα 36΄. Το πρώτο δρομολόγιο από τους σταθμούς Δημοτικό θέατρο και Δουκίσσης Πλακεντίας θα ξεκινά στις 05:30.

Πρώτα δρομολόγια στις 05:30 θα ξεκινούν και από τους σταθμούς Αιγάλεω και Μοναστηράκι στην κατεύθυνση προς Δουκίσσης Πλακεντίας και από το σταθμό Εθνική Αμυνα στην κατεύθυνση προς Δημοτικό Θέατρο. Το τελευταίο δρομολόγιο (Δευτέρα - Πέμπτη και Κυριακή) από το Δημοτικό Θέατρο θα γίνεται στις 23:59 και από τη Δουκίσσης Πλακεντίας στις 00:03.

Παρασκευή και Σάββατο, οπότε και ισχύει η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρούν στη 01:06 από το Δημοτικό Θέατρο και στη 01:10 από τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Τελευταίοι συρμοί από το σταθμό Σύνταγμα προς όλες τις κατευθύνσεις θα αναχωρούν στις 00:23 (Δευτέρα - Πέμπτη και Κυριακή) και στη 01:30 (Παρασκευή και Σάββατο).

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share