Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία «Denise»

Η πρόγνωησ του Κλέαρχου Μαρουσάκη

23 Νοεμβρίου 2022 12:17
Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία «Denise»
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για την πορεία της κακοκαιρίας «Denise» που ήδη πλήττει τη δυτική Ελλάδα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προειδοποιεί η ΕΜΥ, εκδίδοντας νέο, έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Παράλληλα, το συναγερμό σημαίνει για τον καιρό ο Γιάννης Καλλιάνος, που αναφέρθηκε στο τι πρέπει να περιμένουμε το επόμενο 24ωρο στην χώρα.

Οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που επηρεάζουν τη δυτική Ελλάδα προβλέπεται ότι θα συνεχιστούν και βαθμιαία θα επηρεάσουν και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, έως και το βράδυ της Τετάρτης (23-11-2022).

Η μεταβολή αυτή οφείλεται στο βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία “Denise”, που δημιουργήθηκε στον Κόλπο της Γένοβας, βρίσκεται στη βόρεια Αδριατική και κινείται ανατολικά προς τα βορειοδυτικά Βαλκάνια. Το σύστημα αυτό συνοδεύεται από μετωπική δραστηριότητα και παράλληλα προκαλεί θυελλώδεις ανέμους και πιθανώς τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικά το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με αύξοντα αριθμό 24 που εκδόθηκε τη Δευτέρα (21/11/2022) και ανανεώνεται ανά δώδεκα ώρες επικαιροποιείται. Σύμφωνα με τα νέα προγνωστικά στοιχεία δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις.

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (23-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τη δυτική και τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα (κυρίως περιοχή Ρόδου – Καστελλόριζου) και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

«Μπαίνει ο καιρός του "βοριά" και αυτό που έρχεται είναι...»: Καιρικό «δράμα» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Βαρομετρικό χαμηλό, που συνοδεύεται από μέτωπα κακοκαιρίας, κατευθύνεται προς τη Μαύρη Θάλασσα και απασχολεί τη χώρα μας. Οι βροχές ξεκίνησαν χθες (22/11) από τα δυτικά και σήμερα θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας. Τι προβλέπει για τον καιρό ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Οι βροχές και οι καταιγίδες από το μεσημέρι θα υποχωρήσουν και θα περιοριστούν προς το βράδυ στα νησιά του ανατολικού και νότιου Αιγαίου. Οι νοτιάδες φτάνουν τα 7-8 μποφόρ και ο υδράργυρος στους 18-20 βαθμούς.

Στην Αττική η μέρα ξεκίνησε με βροχές, που θα κρατήσουν μέχρι νωρίς το απόγευμα. Νοτιάδες με ισχυρές εντάσεις 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 19 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη άστατος καιρός, που γρήγορα θα βελτιωθεί, με διαστήματα ηλιοφάνειας από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος στους 19-20 βαθμούς.

Από αύριο 24/11 μπαίνει ο καιρός του βοριά, με πτώση της θερμοκρασίας. Νέο κύμα κακοκαιρίας από τα μέσα της άλλης εβδομάδας από τα δυτικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share