Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Θρίλερ! Αγνοούνται ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία - Κανείς δεν ξέρει που είναι (Video)

Είχαν δώσει συνέντευξη στην ΕΡΤ την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου

23 Νοεμβρίου 2022 11:32
Κιβωτός του Κόσμου: Θρίλερ! Αγνοούνται ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία - Κανείς δεν ξέρει που είναι (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου με παιδιά που είχαν βρεθεί στις δομές της ΜΚΟ να καταγγέλλουν πως έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού ενώ ένας 19χρονος κατήγγειλε ασέλγεια.

Οι μαρτυρίες είναι καθημερινές ενώ ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης τόνισε πως «απαγορεύεται να διαχωρίζονται τα αδέρφια από δομή σε δομή» και με την ΜΚΟ «είχαμε και άλλα θέματα, με βαφτίσεις παιδιών που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα και γι’ αυτό έχει ζητηθεί από την Κιβωτό να εξηγηθεί νομικά. Ολα αυτά εξετάζονται από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο».

Αγνοούνται ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία

Ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, είχαν δώσει συνέντευξη στην ΕΡΤ υποστηρίζοντας πως τα παιδιά λένε ψέματα και έχουν «κακία», με τον πρώτο να δηλώνει «αγανακτισμένος και θυμωμένος».

«Με αφορμή ένα δημοσίευμα βάλλεται ένας ολόκληρος οργανισμός επειδή ένα παιδί είχε την κακία να καταθέσει αυτά τα πράγματα» υποστήριξε η πρεσβυτέρα. Η συνέντευξη είχε δοθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης και έκτοτε ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία... αγνοούνται.

Σύμφωνα με τον ALPHA, κανένας από την Κιβωτό του Κόσμου δεν γνωρίζει που βρίσκονται. Μέχρι πρότινος, ο πατέρας Αντώνιος έμενε σε μία δομή της ΜΚΟ και κανείς από τους εργαζόμενους και τους εθελοντές δεν ξέρει αν με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στο συγκεκριμένο κτήριο και αν θα επιτρέπεται να βλέπει τα παιδιά.

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατέρας Αντώνιος δεν είναι αυτό που φαίνεται! Η ασέλγεια δεν είχε γίνει μόνο μια φορά» - Αποκαλύψεις φρίκης φίλου του 19χρονου (Video)

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι καταγγελίες σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών που φιλοξενούνταν στην Κιβωτό του Κόσμου, ενώ στο στόχαστρο εξακολουθεί να βρίσκεται και ο πατέρας Αντώνιος, ο ιδρυτής της ΜΚΟ. Παράλληλα, ένας ακόμη τρόφιμος για έξι χρόνια στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Αθήνα και την Καλαμάτα, ο οποίος είναι πλέον 22 ετών και μένει στην Ολλανδία, κατέθεσε στο ΟΡΕΝ τη δική του μαρτυρία για «βία και ψυχολογική βία, φασαρίες από το πουθενά και χωρίς λόγο τιμωρίες».

Υπενθυμίζεται πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τα οικονομικά της Κιβωτού, ενώ το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ήδη σηκώσει μανίκια και φέρνει ορκωτό λογιστή και δικηγόρους, για να ρίξει φως σε όλες τις πτυχές του Οργανισμού.

Χιονοστιβάδα καταγγελιών

Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλεί μια νέα καταγγελία από έναν 22χρονο, στενό φίλο του 19χρονου που έχει καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση. «Τέλη Σεπτεμβρίου, κι ενώ είχα χάσει επαφή για δύο εβδομάδες, αποφάσισα να πάω να τον βρω. Πήγα στο σπίτι του, τον βρήκα, ήταν σε άθλια κατάσταση, δεν είχε ρεύμα, δεν είχε φαγητό. Τότε δεν έμενε σε δομή, είχε νοικιάσει σπίτι με έναν φίλο του», είπε ο 22χρονος στον ΣΚΑΪ.

Και συνέχισε: «Όταν τον είδα, μου είπε ότι έχει να φάει τρεις μέρες και έχει να πιει νερό δύο μέρες. Ζήτησε να του πάρω ένα μπουκάλι νερό. Μου είπε ότι θέλει να μου πει κάποια πράγματα. Ξεκίνησε να μου εξιστορεί τα πάντα με τη σειρά, πώς έγινε, τι έγινε».

«Ο πατήρ Αντώνιος δεν είναι αυτό που φαίνεται»

Στη συνέχεια, μίλησε για όλα όσα του αποκάλυψε ο 19χρονος: «Μου είπε ότι εκείνο το πρόσωπο (ο πατήρ Αντώνιος) δεν είναι αυτό που φαίνεται. Ξεκίνησε να μου λέει ότι τον είχε πάρα πολύ κοντά του, ήταν από τα αγαπημένα του παιδιά, τον προόριζε για κάτι μεγάλο. Τον έπαιρνε μαζί του σε όλα τα ταξίδια του».

«Δεν ήταν μόνο μία φορά...»

Σύμφωνα με τον 22χρονο, η σεξουαλική παρενόχληση είχε αρχίσει από τα 16,5 χρόνια του καταγγέλλοντα. «Από τα 16,5 χρόνια του είχε αρχίσει η ασέλγεια. Δεν είχε γίνει μόνο μία φορά. Πάρα πολλές φορές μου είπε ότι είχε τύχει να έχουν ξαπλώσει μαζί στο κρεβάτι και σιγά σιγά να περνά το χέρι του κάτω από τα ρούχα, όλο και πιο χαμηλά».

Σύμφωνα με τον 22χρονο, «η μαμά του 19χρονου έχει προβλήματα υγείας και η Κιβωτός τής παρέχει στέγη και κάποια επιδόματα. Ο πατήρ Αντώνιος τον είχε πάρα πολύ κοντά του, του είχε τα τελευταία μοντέλα κινητά, ακριβά παπούτσια και ρούχα. Η μητέρα του ήταν ο λόγος που ανεχόταν όλη αυτή την κατάσταση».

Δείτε την καταγγελία του στενού φίλου του 19χρονου:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share