Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (23/11)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

23 Νοεμβρίου 2022 07:15
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (23/11)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Τετάρτη 23/11! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega». Την ίδια ώρα, την πύρινη κόλαση περνά η Λήμνος, με τους κατοίκους να βιώνουν ώρες αγωνίας.

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα καταγγελία «φωτιά» - «Πουλούσαν σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές τα τρόφιμα και τα ρούχα από τις δωρεές» (Video)

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου, με παιδιά που έχουν φιλοξενηθεί στις δομές να κάνουν λόγο για ξυλοδαρμούς, απομόνωση, βασανιστήρια και σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Την ίδια ώρα, μαρτυρίες για τον τρόπο που λειτουργούσαν οι δομές και το τι γινόταν πίσω από τις κλειστές πόρτες, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από ανθρώπους που μιλούν για όσα είδαν ή έζησαν.

«Πουλούσαν σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές τα τρόφιμα και τα ρούχα από τις δωρεές»

Μια νέα καταγγελία που παρουσιάστηκε σήμερα στην εκπομπή «Super Κατερίνα», κάνει λόγο για απαράδεκτη εκμετάλλευση των δωρεών που γίνονταν στην ΜΚΟ.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας καταγγέλλει ότι πολλά από τα πράγματα που έφταναν στη δομή, τα εκμεταλλεύονταν για να βάλουν χρήματα στην τσέπη τους. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ρούχα, πράγματα και τρόφιμα που χαρίζονταν για τα παιδιά, κατέληγαν προς… πώληση.

«Εκείνες τις ημέρες είχε ξεκινήσει μία δομή σε ένα καφενείο, είχε ανοίξει ένα σαν εστιατόριο και μάζευε παιδιά από την Αλβανία που είχαν πρόβλημα τότε. Τον βοηθούσαν κάποιες κυρίες που ερχόντουσαν στην εκκλησία. Πάντα αλλοδαπούς προσέγγιζε αλλά και Ελληνόπουλα που πάντα τα διάλεγε.

Προσπαθούσε να ταΐσει κάποια παιδιά. Μετά εξαφανίστηκε από τη γειτονιά, κυκλοφορούσε με ακριβά αυτοκίνητα. Οι γείτονες τον βοηθούσαν πάντα. Τον βοηθούσαν με τρόφιμα που ακουγόταν ότι κάποιοι από τη δομή τα πουλούσαν σε σούπερ μάρκετ. Τενεκέ με λάδι 15 ευρώ…» δήλωσε ο μάρτυρας στην εκπομπή και συνέχισε:

«Όσον αφορά στα ρούχα απαιτούσε να είναι με ταμπελάκι για να τα διαθέσει στη λαϊκή ή στο Κερατσίνι. Δεν ξέρω πόσο τα πουλούσε. Έχουν βρεθεί ρούχα από μαγαζιά, από ανθρώπους που μας τα λένε, ότι βρήκαν τα ρούχα που έδωσαν στο Μοναστηράκι. Μπορεί να ήθελε να εξασφαλίσει χρήματα ή να τα οικειοποιηθεί. Γεγονός είναι ότι κάποια στιγμή υπήρχε μεγάλη χλιδή».

Αυτοί είναι οι 3 συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου που βρίσκονται στο στόχαστρο των Αρχών

«Τρέχουν» οι εξελίξεις μετά τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου, με τις αρχές να βάζουν στο στόχαστρο το περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου.

Ένα ζευγάρι εργαζομένων στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στα Γιάννενα και ακόμη ένας στον Κολωνό είναι οι στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου που ερευνώνται, μετά τη σωρεία καταγγελιών για τις φρικτές συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων παιδιών.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, πρόκειται για τους συνεργάτες Π.Σ. και την Α.Θ. από τη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στα Γιάννενα και τον Π.Μ. που εργάζεται στη δομή του Κολωνού. Πιο συγκεκριμένα, ο Π.Σ. εργάζεται ως παιδαγωγός, είναι πρώην τρόφιμος της δομής και εις βάρος του έχουν γίνει πολλές καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και για τιμωρίες κατά των παιδιών.

Ακόμη, η Α.Θ. είναι η υπεύθυνη της δομής της Κιβωτού του Κόσμου στα Γιάννενα και σύζυγος του Π.Σ., η οποία γνώριζε για τις κακοποιήσεις αλλά δεν έκανε ούτε καταγγελία για τη δράση του ούτε προσπάθησε να προστατέψει τα παιδιά.

Όσον αφορά τον τρίτο συνεργάτη του πατέρα Αντωνίου, είναι ο εργαζόμενος της δομής στον Κολωνό Π.Μ., ο οποίος δεν έχει ασκήσει σωματική βία αλλά ψυχολογική, αφού στις καταγγελίες χαρακτηρίζεται ως νευρικός και απότομος.

Όλοι τους βρίσκονται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης και αναμένεται να καταθέσουν όσα γνωρίζουν και φέρονται να έχουν κάνει από τις καταγγελίες παιδιών και εργαζομένων. Ήδη έχει ανοίξει «ο ασκός του Αιόλου» με τις καταθέσεις, αφού σήμερα μίλησε ενώπιον των Εισαγγελέων Ανηλίκων ένας πρώην εργαζόμενος της Κιβωτού του Κόσμου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share