Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κρούει τον κώδωνα ο Τάσος Αρνιακός: «Από το απόγευμα και για τις επόμενες 24 ώρες θα έχουμε στην χώρα...»

Η προειδοποίηση του μετεωρολόγου

22 Νοεμβρίου 2022 09:19
Κρούει τον κώδωνα ο Τάσος Αρνιακός: «Από το απόγευμα και για τις επόμενες 24 ώρες θα έχουμε στην χώρα...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Τάσος Αρνιακός κρούει για ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου για τον καιρό, τονίζοντας το τι πρόκειται να δούμε στις επόμενες ώρες να έρχεται στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο, από σήμερα (22/11) το απόγευμα ειδικά πρέπει να περιμένουμε επιδείνωση σε όλη την χώρα, με τους ανέμους να γυρίζουν σε νοτιάδες έως και 9 μποφόρ στο Αιγαίο και τη θερμοκρασία να μην πέφτει.

Στην Αττική, μάλιστα, θα υπάρξουν βροχές αύριο (23/11) από τα ξμερώματα κι έπειτα, με βελτίωση να έρχεται από την Πέμπτη (24/11) σιγά σιγά, για να έρθει από την Κυριακή (27/11) ένα νέο σύστημα, με τον Σάκη Αρναούτογλου επίσης να προειδοποιεί.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Εισέρχεται ο χειμώνας στη χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τρίτης (22/11) έως και το βράδυ της Τετάρτης (23/11) στα δυτικά και βαθμιαία στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, όπως αναφέρεται σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Το βαρομετρικό χαμηλό, που θα έρθει από την Ιταλία συνοδευόμενο από μετωπική δραστηριότητα, θα προκαλέσει παράλληλα και τοπικές χαλαζοπτώσεις καθώς και θυελλώδεις ανέμους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από το απόγευμα την Τρίτης (22/11) και μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (23/11) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Την Τετάρτη (23/11) καθώς το σύστημα θα κινηθεί ανατολικότερα θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αλλά τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τη δυτική και νότια Κρήτη και από το μεσημέρι και μετά στα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και κατά τη διάρκεια της νύχτας βαθμιαία και εκεί θα εξασθενήσουν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share