Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 22/11: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για κακοκαιρία σε όλη την χώρα - Επείγουσα προειδοποίηση για τις επόμενες 48 ώρες από Αρναούτογλου, Αρνιακό, Μαρουσάκη και Σούζη

Τι αναμένεται να δούμε στην χώρα μας και ποιες περιοχές πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή;

22 Νοεμβρίου 2022 07:19
Καιρός σήμερα 22/11: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για κακοκαιρία σε όλη την χώρα - Επείγουσα προειδοποίηση για τις επόμενες 48 ώρες από Αρναούτογλου, Αρνιακό, Μαρουσάκη και Σούζη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Ο καιρός των επόμενων 48 ωρών βάζει όλη την χώρα σε επιφυλακή, με την ΕΜΥ να προειδοποιεί εκτάκτως, ξεκινώντας από σήμερα (22/11) αναφορικά με τα φαινόμενα, που θα επικρατήσουν.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επαναφέρει την προειδοποίησή της για τον καιρό, επικαιροποιώντας το πρωί της Τρίτης το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε τη Δευτέρα (21/11). Πάντως, σύμφωνα με τα νέα προγνωστικά στοιχεία δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις.

Η προειδοποίηση της ΕΜΥ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τρίτης (22-11-2022) έως και το βράδυ της Τετάρτης (23-11-2022) στα δυτικά και βαθμιαία στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Το βαρομετρικό χαμηλό, που θα έρθει από την Ιταλία συνοδευόμενο από μετωπική δραστηριότητα, θα προκαλέσει παράλληλα και τοπικές χαλαζοπτώσεις καθώς και θυελλώδεις ανέμους.

  • Από το απόγευμα την Τρίτης (22-11-2022) και μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (23-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα παρουσιάσουν εξασθένηση.
  • Την Τετάρτη (23-11-2022) καθώς το σύστημα θα κινηθεί ανατολικότερα θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αλλά τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τη δυτική και νότια Κρήτη και από το μεσημέρι και μετά στα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και κατά την διάρκεια της νύχτας βαθμιαία και εκεί θα εξασθενήσουν.

«Για τα επόμενα δύο 24ωρα θα έχουμε πολύ δυνατές...»: Έκτακτη προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου!

Πρόσκαιρη θα είναι η βελτίωση του καιρού σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου καθώς από τις επόμενες ώρες αναμένεται ν α χαλάσει εκ νέου στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος της ΕΡΤ τόνισε πως για τα επόμενα δύο 24ωρα ο καιρός θα είναι άστατος σχεδόν σ' όλη την χώρα, με την κακοκαιρία να ξεκινάει από την Δυτική Ελλάδα και να εξαπλώνεται μέσα στην μέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας!

Μάλιστα κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι οι έντονοι άνεμοι και ειδικά για το επόμενο 24ωρο θα φτάσουμε μέχρι και στα 9 μποφόρ!

Δείτε ποιες περιοχές θα χτυπηθούν περισσότερο από την κακοκαιρία τις επόμενες βίντεο στα παρακάτω βίντεο:

Κανένας εφησυχασμός από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Έντονα άστατος καιρός και προς το τέλος της εβδομάδας...»

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μας προειδοποιεί για ακόμη μια φορά για τον άστατο καιρό, που θα επικρατήσει και αυτή την εβδομάδα στην χώρα, τονίζοντας μάλιστα πως θα υπάρξει μια αλλαγή σκηνικού.

Ο ίδιος αναφέρει μέσω Facebook, προαναγγέλλοντας την αναλυτική του πρόγνωση, τα εξής:

«Έντονα άστατος ο καιρός και αυτή την εβδομάδα, ενώ προς το τέλος αυτής θα επικρατήσει ο καιρός του βοριά, όπου οι νοτιάδες θα δώσουν τη θέση τους σε βοριάδες, οι βροχές θα περιοριστούν και η θερμοκρασία θα πέσει για να προσεγγίσει τα σχεδόν φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα».

Ανατρέπει την κατάσταση ο Τάσος Αρνιακός: «Νέα επιδείνωση του καιρού σε όλη την χώρα - Από τέλη Νοεμβρίου...»

Ο Τάσος Αρνιακός φαίνεται πως αλλάζει εντελώς το καιρικό σκηνικό στις επόμενες μέρες, αναφερόμενος όχι μόνο σε μια νέα επιδείνωση, αλλά και σε μια σημαντική διαφοροποίηση, που σύντομα θα φέρει τον χειμώνα.

Σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο, προς το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να έρθει κρύο, χωρίς πολύ χιόνι και ιδιαίτερα ψυχρή εισβολή στην χώρα, πέρα από τις χιονοπτώσεις στα βουνά. Οι νοτιάδες θα γυρίσουν σε βοριάδες και, κάπως έτσι, θα... νιώσουμε τον χειμώνα να έρχεται.

Αναφορικά με σήμερα (21/11), οι άνεμοι σε πολλά σημεία θα γυρίσουν σε δυτικούς, αν και στο Αιγαίο θα μείνουν μέχρι και στα 8 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 23 βαθμούς. Τα φαινόμενα θα είναι πιο εξασθενημένα, αν και από αύριο (22/11) αναμένεται νέα επιδείνωση, που θα εκφραστεί κυρίως την Τετάρτη (23/11) σε όλη την χώρα.

Συναγερμός από Χριστίνα Σούζη: «Περιμένουμε όλη η Ελλάδα να σκεπαστεί από...»

Η Χριστίνα Σούζη κρούει τον κώδωνα για τον καιρό των επόμενων ημερών, αναφέροντας πως από άποψη φαινομένων θα πάρουμε μεν μια ανάσα, αλλά αμέσως μετά θα επανέλθουν.

Οι βροχές συνεχίζονται σήμερα (21/11) κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο, με τη μέρα αύριο (22/11) να ξεκινά καλύτερα, αλλά τους νοτιάδες ξανά να εντείνονται και τις βροχές να έρχονται, με την Τετάρτη (23/11) να είναι η πιο βροχερή μέρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share