Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (21/11)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

21 Νοεμβρίου 2022 07:10
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (21/11)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Δευτέρα 21/11! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»

Παράλληλα, δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για την Κιβωτό του κόσμου, για κακοποιήσεις παιδιών κάθε είδους σε αρκετές δομές του οργανισμού σε όλη την Ελλάδα.

Καταγγελίες για «κολαστήριo» της «Κιβωτού του Κόσμου»: «Με κλείδωσε στην αποθήκη και με χτυπούσε! Με χαστούκισε τρεις φορές για...» (Video)

Αποτροπιασμό προκαλούν οι καταγγελίες τροφίμων δομών της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», ενώ όσο παιρνούν τα 24ωρα φαίνεται πως ανοίγουν όλο και περισσότερα στόματα. Παράλληλα, το φως της δημοσιότητας είδε η κατάθεση 17χρονου παιδιού.

Μάλιστα, η δικογραφία που επέστρεψε στα χέρια του εισαγγελέα που αναλαμβάνει εκ νέου την υπόθεση φέρεται να περιλαμβάνει πλέον δύο καταθέσεις. Η πρώτη είναι η μαρτυρία ενός 19χρονου που καταγγέλλει όχι μόνο λεκτική, αλλά και σωματική κακοποίηση, ενώ η δεύτερη κατάθεση έχει ως μάρτυρα έναν ανήλικο, ο οποίος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ήταν μπροστά σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης με θύμα άλλο παιδί. Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάθεσή του συμπληρώνει την μαρτυρία του 19χρονου ως προς τον δράστη πίσω από την κακοποίηση.

Ξύλο και «βασανιστήρια» για να μαρτυρήσουν παραβάσεις

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ ένα 15χρονος που φιλοξενούνταν σε πρώτη φάση στον Βόλο και πλέον στην Πωγωνιανή κλήθηκε χθες από τον Εισαγγελέα προκειμένου να συνεισφέρει στις έρευνες. Την ίδια ώρα, νέες σοκαριστικές μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων και τον Β. Σιώμο, ένας άλλος φιλοξενούμενος στην δομή της Κιβωτού στην Πωγωνιανή -18χρονος σήμερα- προέβη σε καταγγελίες σχετικά με την δομή, στην οποία φοιτούσε όταν ήταν 13 ετών.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, στέλεχος της δομής τον είχε χτυπήσει για ασήμαντη - όπως ανέφερε - αφορμή, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο στέλεχος είχε χτυπήσει κι άλλα παιδιά από την δομή.

Όπως υποστήριξε, ο άνθρωπος αυτός τον κλείδωσε σε αποθήκη και τον χτύπησε ζητώντας του να παραδεχτεί ότι κάπνιζε.

Αντίθετα ο 18χρονος μιλά με τα καλύτερα λόγια για τους παιδαγωγούς που εργάζονταν στην δομή της Πωγωνιανής: Οι συνθήκες διαβίωσης αλλά και το φαγητό στην δομή της Πωγωνιανής ήταν σε υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με τον 18χρονο, ο οποίος όμως ανέφερε πως δύο στελέχη της «Κιβωτού του Κόσμου» είχαν την ευχέρεια να μετακινούνται από δομή σε δομή και είναι αυτοί που καταγγέλονται πως χτύπησαν παιδιά.

Για τις κατηγορίες της ασέλγειας, ο 18χρονος δήλωσε πως δεν έχει γνώση για σχετικά περιστατικά.

Οι καταγγελίες του 18χρονου που μίλησε στην ΕΡΤ, αφορούν και στην δομή του Βόλου, όπου το ίδιο το στέλεχος που καταγγέλλεται για βιαιοπραγία στην Πωγωνιανή, είχε μεταβεί μετά από μια κλοπή που είχε σημειωθεί εκεί.

Σύμφωνα πάντα με τον 18χρονο, στη δομή του Βόλου άνθρωποι που εργάζονταν εκεί έμπαιναν νύχτα στα δωμάτια και χτυπούσαν τα παιδιά, ζητώντας τους να ομολογήσουν ποιος έκανε την κλοπή. Η έρευνα της αστυνομίας δεν κατέληξε σε προσδιορισμό υπόπτων για την κλοπή. Ο 18χρονος δήλωσε πως είναι πρόθυμος να καταθέσει όσα γνωρίζει, αν κληθεί από τον Εισαγγελέα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share