Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Έδειξε» τη χειρότερη μέρα ο Σάκης Αρναούτογλου: «Αντικυκλώνας φέρνει καταιγίδες σε...»

Όσα είπε για τον καιρό του Σαββατοκύριακο και την είσοδο του «Fobos» στη χώρα

19 Νοεμβρίου 2022 11:36
«Έδειξε» τη χειρότερη μέρα ο Σάκης Αρναούτογλου: «Αντικυκλώνας φέρνει καταιγίδες σε...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έντονη κακοκαιρία με μπόρες και καταιγίδες από το πρωί του Σαββάτου (19/11) προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, σε Ήπειρο, Ευρυτανία, Φωκίδα και στα Επτάνησα θα έχουμε καταιγίδες κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά. Στα νησιά του αν. Αιγαίου θα έχουμε σύννεφα με τοπικές καταιγίδες, και από το μεσημέρι και μετά η έντονη αστάθεια θα παραμείνει στα ΒΔ ηπειρωτικά.

Δείτε επίσης: Λάβρος ο Σάκης Αρναούτογλου: «Δεν ανέχομαι ρατσιστικά σχόλια - Θα διαγράφονται λογαριασμοί...» (photo)

Το βράδυ στα δυτικά και στα ΒΔ τα φαινόμενα θα επιμείνουν και μάλιστα θα δυναμώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες και η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 24 στα κεντρικά ηπειρωτικά. Στην Αττική ηλιοφάνεια από το πρωί και σύννεφα από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη επίσης ηλιοφάνεια και ίσως βρέξει τοπικά στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς.

Την Κυριακή θα συννεφιάσει σχεδόν παντού και αναμένονται βροχές και καταιγίδες στη ΒΔ χώρα και από τη δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα μεταφερθούν προς ΒΑ. Οι άνεμοι συνεχίζουν να είναι νότιοι εντάσεως 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 24 βαθμούς στα κεντρικά ηπειρωτικά.

Τη Δευτέρα τα περισσότερα φαινόμενα θα τα έχουμε το πρωί στη Δυτική Ελλάδα και στα ανατολικά νησιωτικά της χώρας. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα ανοίξει. Η θερμοκρασία στους 21 βαθμούς. Την Τρίτη πάλι στα δυτικά θα έχουμε βροχές και την Τετάρτη θα έχουμε νέα επιδείνωση παντού με αξιόλογες καταιγίδες. Αλλά μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι θερμοκρασίες στους 20 και 16 βαθμούς αντίστοιχα.

«Fobos και τρόμος; Έχει "κλειδώσει" η ανατροπή του καιρού στην Αττική» - Ξεκαθάρισε τα πράγματα ο Γιάννης Καλλιάνος

Ξεκάθαρη θέση πήρε ο Γιάννης Καλλιάνος για την επερχόμενη κακοκαιρία, που μπαίνει από σήμερα (19/11) το πρωί στη χώρα.

Ο γνωστός μετεωρολόγος, μιλώντας στη εκπομπή Live News του Mega με τον Νίκο Ευαγγελάτο, αναφέρθηκε στο όνομα «Fobos», που δόθηκε στο νέο καιρικό σύστημα που περνά από την Ελλάδα, ωστόσο επεσήμανε πως δε χρειάζεται πανικός, ειδικά όσον αφορά την Αττική. Ειδικότερα, η Αθήνα τόνισε πως ίσως να μη δει καν σταγόνα βροχής μέχρι τη Δευτέρα (21/11), όμως ακραία φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

«Ρουκέτα» στον καιρό από τα Μερομήνια - Στην «κατάψυξη» εκ νέου το κέντρο της Αθήνας!

Τα Μερομήνια για ακόμη μια φορά μας προειδοποιούν για αυτό, που θα αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα, μιλώντας για κρύο και χιόνι, με κίνδυνο ακόμη και για το κέντρο της Αθήνας.

Οι εκτιμήσεις προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία στα νοικοκυριά, μιας και ο δύσκολος χειμώνας προβλέπει αυξημένο κόστος θέρμανσης, την ώρα που τα καύσιμα είναι στον... Θεό.

Η ανάλυση για τον χειμώνα

Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, υποστηρίζει πως ο Νοέμβριος από πλευράς θερμοκρασιών θα είναι ήπιος, κάτι που προς το τέλος του μήνα θα αλλάξει.

Μπαίνοντας στον Δεκέμβριο θα αρχίσουν οι δυσκολίες, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα, υπάρχει αναφορά για πολικό ψύχος και αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί και τον Ιανουάριο ενώ από τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να υπάρξει βελτίωση και θα αρχίσει να… αχνοφαίνεται η άνοιξη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share