Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Παίρνει πίσω τις ενισχύσεις το υπουργείο Οικονομικών - «Προφανώς πρέπει να ενισχύσουμε τα παιδιά αλλά...» - Η ανακοίνωση Σταϊκούρα (Video)

Οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου έχουν σοκάρει το πανελλήνιο

19 Νοεμβρίου 2022 09:36
Κιβωτός του Κόσμου: Παίρνει πίσω τις ενισχύσεις το υπουργείο Οικονομικών - «Προφανώς πρέπει να ενισχύσουμε τα παιδιά αλλά...» - Η ανακοίνωση Σταϊκούρα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ανακαλούνται οι ενισχύσεις που είχαν δοθεί στην Κιβωτό του Κόσμου μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που πραγματοποιείται από τις Αρχές και τη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, διαβάστε εδώ για το ποιος είναι ο πατέρας Αντώνιος που από «άγιος των παιδιών» έπεσε στην... «κόλαση» των καταγγελιών

Διευκρινίζοντας πως τέτοιου είδους δομές, λειτουργούν συμπληρωματικά και δεν υποκαθιστούν το κράτος, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως «πρόκειται για σοκαριστικές καταγγελίες που οι Αρχές πρέπει να τις διερευνήσουν άμεσα.

Πρόσφατα, σε πολλές από αυτές τις δομές, η ελληνική Πολιτεία, προσπάθησε να ενισχύσει τα παιδιά και το υπ. Οικονομικών προχώρησε σε ενισχύσεις, τις οποίες χθες, με απόφαση δική μου, τις παίρνουμε πίσω».

Οπως τόνισε, ο κ. Σταϊκούρας: «Προφανώς πρέπει να ενισχύσουμε τα παιδιά, αλλά πρέπει να ξέρουμε που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα». Την ίδια ώρα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας ενόσω αυτή βρίσκονταν στην υποδιευθύνση προστασίας ανήλικων στη ΓΑΔΑ.

Για τη σοβαρή υπόθεση παρέμβαση έκανε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας με νόημα ότι «ο Νόμος είναι Νόμος και ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακριτική μεταχείριση. Για κανέναν. Όποιος κι αν είναι ο θύτης, όποιο και αν είναι το θύμα. Για εμάς δεν υπάρχουν άβατα και «γκρίζες ζώνες» ελέγχου και επιβολής του νόμου».

Ξεσπά ο Πάτερ Αντώνιος για την Κιβωτό του Κόσμου: «Είναι όλα ανυπόστατα ψεύδη» - «Ένα παιδί είχε την κακία να πάει να καταθέσει» (video)

Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι αγανακτισμένος. Έχω ακούσει για σκληρή εργασία, όταν μιλάμε για θεραπευτικά προγράμματα σε αγροκτήματα. Ακούσαμε ότι τα παιδιά ήταν έγκλειστα.

Δείτε επίσης: Αποκλειστικό: Σωρεία καταγγελιών για την «Κιβωτό του Κόσμου» - Παιδαγωγοί αγόραζαν αμάξια από τις χορηγίες - Έστειλαν κορίτσι στη Χίο για να κουκουλώσουν περιστατικό

Από το απόγευμα της Πέμπτης (17/11) το πανελλήνιο έχει “παγώσει” από τις καταγγελίες που αφορούν την “Κιβωτό του Κόσμου”. Όλα άρχισαν με την καταγγελία ενός 19χρονου, ο οποίος κατέθεσε στην Αστυνομία ότι σε μικρότερη ηλικία είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά στη δομή του Κολωνού.

“Είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνα μας και όλα όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος”, είπε ο πατέρας Αντώνιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι δεν σκέφτεται κάποιο πρόσωπο της ΜΚΟ, το οποίο θα μπορούσε να αφορά η καταγγελία του 19χρονου.

“Ξαφνικά μιλάει ο καθένας για ένα έργο 25 χρόνων χωρίς αποδείξεις, χωρίς να έχει γίνει έλεγχος. Θα ήθελα ένα σεβασμό”, ανέφερε στη συνέχεια. “Έχουμε τεράστια εμπειρία. Ζούμε μέσα στο έργο, γιατί θέλω να έχω πάντα την ενημέρωση, τη δική μου επαφή και γνώμη”. “Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα δύσκολα παιδιά που έρχονται σε μας” σημείωσε ο πατέρας Αντώνιος. “Μιλούν πολλοί για πράγματα που δεν γνωρίζουν, ενώ εμείς έχουμε εμπειρία” πρόσθεσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share