Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 19/11: «Χτυπά» η κακοκαιρία «Fobos» με βροχές και καταιγίδες! Προειδοποίηση Κολυδά, Καλλιάνου, Σούζης, Μαρουσάκη, Αρνιακού & Αρναούτογλου - Οι περιοχές που κινδυνεύουν (Video)

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή από την ΕΜΥ

19 Νοεμβρίου 2022 07:36
Καιρός σήμερα 19/11: «Χτυπά» η κακοκαιρία «Fobos» με βροχές και καταιγίδες! Προειδοποίηση Κολυδά, Καλλιάνου, Σούζης, Μαρουσάκη, Αρνιακού & Αρναούτογλου - Οι περιοχές που κινδυνεύουν (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα 19/11: Έντονη κακοκαιρία με μπόρες και καταιγίδες σε πολλές περιοχές από το πρωί του Σαββάτου είναι η πρόβλεψη για τον καιρό, με τους Θοδωρή Κολυδά, Γιάννη Καλλιάνο, Χριστίνα Σούζη, Κλέαρχο Μαρουσάκη, Τάσο Αρνιακό και Σάκη Αρναούτογλου να κρούουν καμπανάκι για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

«Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά κινούνται...» - Τελειωτικό χτύπημα Θοδωρή Κολυδά για τον «Fobos»!

Η κακοκαιρία με την ονομασία «Fobos» αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τα βορειοδυτικά Βαλκάνια (την περιοχή Μαυροβουνίου) το Σάββατο και την Κυριακή, αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά που επικαλείται ο μετεωρολόγος, για το Σάββατο δεν προβλέπεται το σύστημα αυτό να επηρεάσει σημαντικά την χώρα μας , παρά μόνο με πρόσκαιρη ένταση των βροχοπτώσεων στα Βορειοδυτικά το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Δείτε επίσης: Τα Μερομήνια μίλησαν! Έρχονται τα πρώτα χιόνια στην Αθήνα! Χριστούγεννα σε λευκό φόντο ή όχι;

Η εξέλιξη των βροχοπτώσεων

Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά τη Δευτέρα θα διατηρηθεί περίπου το ίδιο σκηνικό του καιρού με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα με σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια.

Την Τρίτη στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα θα έχουμε αρχικά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που γρήγορα όμως θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα όμως ο καιρός και πάλι θα παρουσιάσει επιδείνωση καθώς από το μεσημέρι στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές κυρίως από το βράδυ και τα φαινόμενα αυτά αργά τη νύχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Έτσι και πάλι την Τετάρτη σε όλη τη χώρα θα έχουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.

«SOS για πλημμυρικά φαινόμενα - Στεγνή η Αττική μέχρι και...»: Σαφής και σκληρή προειδοποίηση από τον Γιάννη Καλλιάνο

«Κόλαφος» ο Γιάννης Καλλιάνος για την επερχόμενη κακοκαιρία, που εισέρχεται από απόψε (18/11) στη χώρα. Ο γνωστός μετεωρολόγος, μιλώντας στη εκπομπή Live News του Mega με τον Νίκο Ευαγγελάτο, αναφέρθηκε στο όνομα «Fobos», που δόθηκε στο νέο καιρικό σύστημα που περνά από την Ελλάδα, ωστόσο επεσήμανε πως δε χρειάζεται πανικός, ειδικά όσον αφορά την Αττική.

Ειδικότερα, η Αθήνα τόνισε πως ίσως να μη δει καν σταγόνα βροχής μέχρι τη Δευτέρα (21/11), όμως ακραία φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, εκπέμποντας «SOS» για τους κατοίκους.

Απόλυτη ανατροπή για τον καιρό από την Χριστίνα Σούζη: «Δεν πρόκειται να πέσει ούτε μία σταγόνα μέχρι...»

Την ανατροπή φέρνει η Χριστίνα Σούζη για τον καιρό των επόμενων ημερών, τονίζοντας πως μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου δεν πρόκειται να δούμε καμία βροχή εκτός συγκεκριμένων περιοχών, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη πάντως να προειδοποιεί για «επιβάρυνση» της κατάστασης.

Η έμπειρη μετεωρολόγος αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι αύριο (19/11) θα είναι μια σχετικά καλή μέρα, αν και οι βροχές δε θα λείψουν στα δυτικά, όπως και στο Ανατολικό Αιγαίο, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται αρκετά υψηλά για την εποχή στους 24 βαθμούς.

Την Κυριακή (20/11), ωστόσο, ξεκινώντας από τα δυτικά και φτάνοντας το Βόρειο Αιγαίο, ένα σύστημα αναμένεται να μας επισκεφθεί, προκαλώντας πιθανά προβλήματα στα δυτικά λόγω διάβρωσης του εδάφους. Τη Δευτέρα (21/11), βέβαια, το σύστημα αυτό θα περάσει και την Τρίτη (22/11) θα έρθει ξανά ένα σύστημα με έντονα φαινόμενα.

Κραυγή αγωνίας του Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Η κατάσταση γίνεται πολύ βαριά από...»

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρθηκε στον καιρό των επόμενων ημερών, επισημαίνοντας πως στην περιοχή μας θα έρθουν δυνατά φαινόμενα, με τους νοτιάδες όμως να μένουν.

Ο μετεωρολόγος, μετά και τον Τάσο Αρνιακό, τόνισε ότι ολόκληρο τον Νοέμβριο αναμένεται να έχουμε νοτιάδες και βροχές αλλά όχι κρύο. «Στρώστε χαλιά μετά τις 10 Δεκεμβρίου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αλλάζει για λίγα 24ωρα το Σαββατοκύριακο ο καιρός, καθώς έρχονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα Δυτικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου «δηλαδή ο πιο βαρύς καιρός θα είναι από την Πίνδο και πάνω» ήταν η πρόγνωση του Μαρουσάκη για το Σαββατοκύριακο που έρχεται.

Την Κυριακή αγριεύει η κατάσταση θα γίνει χειρότερη καθώς κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να σαρώνει μέχρι και τη Δευτέρα τη χώρα κυρίως τα Δυτικά όπου θα πρέπει να υπάρχει προσοχή για τυχόν προβλήματα. Η θερμοκρασία θα είναι αυξημένη όμως λόγω νοτιάδων.

Δραματική έκκληση από τον Τάσο Αρνιακό: «Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έρχονται σε όλη την χώρα το ένα μετά το άλλο...»

Δραματική έκκληση απευθύνει προς άπαντες για τον καιρό ο Τάσος Αρνιακός, αναφέροντας πως θα έχουμε έντονα φαινόμενα όχι μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο, τα συστήματα πια θα έρχονται μαζικά το ένα πίσω από το άλλο, καθώς ο αντικυκλώνας έχει μεταφερθεί πιο βόρεια και ανατολικά, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα να σαρώνουν την κεντρική και νότια Ευρώπη, επηρεάζοντας και την χώρα μας, με τον Γιάννη Καλλιάνο επίσης να κρούει τον κώδωνα.

Οι περιοχές, δε, που θα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα, θα είναι στη Δυτική Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο, φέρνοντας πιθανό κορεσμό του εδάφους με τις βροχές και τις πλημμύρες να αποτελούν άμεσο κίνδυνο. Η πιο δύσκολη μέρα, δε, μοιάζει να είναι η Κυριακή (20/11), ωστόσο νέα φαινόμενα θα έρθουν ξανά από Τρίτη (22/11).

Αναφορικά με την Παρασκευή (18/11), οι ίδιες περιοχές θα αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα, με την αφρικανική σκόνη δε να είναι επίσης πιθανή, δημιουργώντας λασποβροχές.

«Καμπανάκι» Σάκη Αρναούτογλου: Την Κυριακή η σημαντική επιδείνωση του καιρού – Η τάση μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου

Σε μία περίοδο με αρκετές βροχές μπαίνει η Ελλάδα, με τον Σάκη Αρναούτογλου να δίνει τα νέα στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού, αλλά και για την τάση μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου.

Βροχές θα έχουν οι περισσότερες περιοχές της δυτικής Ελλάδας αύριο, Παρασκευή (18/11), ενώ και το Σάββατο (19/11) οι βροχές θα εντοπίζονται επίσης στη βόρεια χώρα, όπως και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα.

Ωστόσο, σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε σχεδόν όλη την χώρα από την Κυριακή (20/11). Τα δυτικά θα δεχθούν αρκετές βροχές, ενώ στη συνέχεια της ημέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Τα βαρομετρικά χαμηλά που θα έρχονται από τα δυτικά θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα (21/11), ενώ νέα επιδείνωση θα υπάρξει από την Τρίτη (22/11).

Παράλληλα, ο Σάκης Αρναούτογλου, έδειξε σε χάρτες την θερμοκρασιακή τάση του καιρού έως τα τέλη Νοεμβρίου. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται ότι η περιοχή μας θα έχει μαλακό καιρό.

Αναλυτική πρόγνωση του καρού ανά περιοχή από την ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο 19 Νοεμβρίου

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, στα δυτικά, την ανατολική νησιωτική χώρα και τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Επίσης, ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα λόγω των νοτίων ανέμων και θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
  • Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι 4 με 5 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στα δυτικά με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Στη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν ομίχλες.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα ανατολικά 6 βαθμιαία έως 7 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως από το μεσημέρι τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ στα βορειοδυτικά θα ενταθούν.
  • Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στα βόρεια έως 7 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια έως 7 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι κυρίως στην Κρήτη όπου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στις Κυκλάδες έως 7 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια 7 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια έως 7 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share