Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κινηματογραφική απόδραση κρατουμένου από το νοσοκομείο Αγρινίου: Πώς το έσκασε ο 37χρονος (Video)

Πώς στήθηκε η επιχείρηση της απόδρασης

17 Νοεμβρίου 2022 17:11
Κινηματογραφική απόδραση κρατουμένου από το νοσοκομείο Αγρινίου: Πώς το έσκασε ο 37χρονος (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επτά άτομα συνελήφθησαν και τα οποία φέρονται να βοήθησαν έναν 37χρονο Ρομά κρατούμενο να αποδράσει από το νοσοκομείο του Αγρινίου.

Δείτε επίσης: Συναγερμός! Δραπέτευσε 19χρονος από το βαν της αστυνομίας κατά τη μεταγωγή του στην Ευελπίδων

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες (ηλικίας από 16 έως 47 ετών), συγγενικά του πρόσωπα του κακοποιού.

Παράλληλα, αναζητείται ως συνεργός ακόμη ένας 17χρονος τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί ενώ φέρονται ως εμπλεκόμενα δύο ακόμη άτομα αγνώστων στοιχείων. Φέρονται δηλαδή συνολικά 10 οι συνεργοί.

Η απόδραση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης ενώ το νοσοκομείο ήταν σε αστυνομικό κλοιό.

Πρόκειται για καταδικασμένο σε πέντε χρόνια φυλάκιση για διακεκριμένες κλοπές, ήταν ωστόσο φυγόποινος, εντοπίστηκε και συνελήφθη την Τρίτη στο Αγρίνιο και επρόκειτο να μεταφερθεί στις φυλακές.

Πώς στήθηκε η επιχείρηση της απόδρασης

Συγκεκριμένα, όπως περιγράφει το agrinionews.gr, πολλά συγγενικά του πρόσωπα είχαν μεταβεί στο νοσοκομείο Αγρινίου. Κάποια ανέμεναν με αναμμένες τις μηχανές των οχημάτων και τα υπόλοιπα -με την πρόφαση πως ήθελαν να δουν τον συγγενή τους- μπούκαραν στο χώρο του ΤΕΠ και τον άρπαξαν την ώρα που επρόκειτο να υποβληθεί σε καρδιογράφημα. Για το λόγο αυτό είχε απαλλαγεί προσωρινά από τις χειροπέδες, όπως επιτάσσουν οι υγειονομικοί κανόνες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προκλήθηκε αναστάτωση αλλά δεν υπήρξε συμπλοκή.

Στο νοσηλευτικό ίδρυμα αμέσως έσπευσαν δεκάδες αστυνομικοί-και διμοιρία- που εκαναν εξονυχιστικούς ελέγχους σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για τον εντοπισμό του άνδρα και των συνεργών του.

Παρόντος και του αστυνομικού διευθυντή Ακαρνανίας ολονύκτιες και ευρείες ήταν οι αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα τον εντοπισμό επτά συγγενικών προσώπων και τη σύλληψη τους.

Η δικογραφία για τους επτά συλληφθέντες σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου την ώρα που συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον 37χρονο και τρεις ακόμη συνεργούς .

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share