Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024

«Δυστυχώς για 10 σερί μέρες θα...»: Ανακοίνωσε τα δυσάρεστα με τον καιρό ο Γιάννης Καλλιάνος!

Τι μας περιμένει τις επόμενες μέρες;

17 Νοεμβρίου 2022 11:06
«Δυστυχώς για 10 σερί μέρες θα...»: Ανακοίνωσε τα δυσάρεστα με τον καιρό ο Γιάννης Καλλιάνος!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αλλάζει άρδην εικόνα ο καιρός τις επόμενες ώρες, αφού από σήμερα Πέμπτη (17/11) οι καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους στις περισσότερες περιοχές της χώρας!

Τι μας περιμένει; Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο και την πρόγνωσή του στις ειδήσεις του Mega, τις επόμενες 48 ώρες και συγκεκριμένα Πέμπτη και Παρασκευή θα έχουμε έντονες καταιγίδες κυρίως στα Δυτικά αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ η Αττική αρχικά για την Πέμπτη δεν θα μπει στο «μάτι του κυκλώνα»!

Ο καιρός θα αρχίσει να φτιάχνει το Σάββατο, ωστόσο από Κυριακή και Δευτέρα μια νέα κακοκαιρία θα χτυπήσει την ολόκληρη την χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής! Πάμε να δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Ανατροπή από τα Μερομήνια: Ξεχάστε όσα ξέρατε! Χιόνια Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά; Η νέα πρόβλεψη που ανατρέπει τα πάντα!

Μερομήνια 2022: Ανατροπές στο καιρικό σκηνικό μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Πολύ κρύο αναμένεται να φέρει η νέα χρονιά σύμφωνα με το Μερομήνια.

Μερομήνια ότι ο χειμώνας έρχεται μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Συνήθως είναι μια περίοδος που η θερμοκρασία πέφτει και υπάρχει χιονόπτωση σε όλη τη χώρα, εκτός από τις νότιες περιοχές της Ελλάδας.

Μερομήνια 2022: Δεκέμβριος

1-10 του μήνα και με φθινοπωρινή διάθεση και πολλά μποφόρ μπαίνει ο χειμώνας.

10-15 έντονη αστάθεια με λίγες αλλά σημαντικές βροχές. Τα μερομήνια, μας «λένε» ότι ουσιαστικά ο χειμώνας θα αρχίσει παραμονές Χριστουγέννων οπότε προβλέπεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας με χιονοπτώσεις σε όλη την χώρα εκτός από την νότια Ελλάδα.

Από τις 16 και μετά λοιπόν αρχίζουμε να αισθανόμαστε τους βοριάδες με κρύο και η αστάθεια από τις 20 και μετά δεν θα μας ντύσει με Χριστουγεννιάτικα πανωφόρια αλλά φθινοπωρινές πινελιές και φυσιολογικές για την εποχή συμπεριφορές.

Τα Χριστούγεννα αναμένεται να είναι φθινοπωρινά.

Ανατροπή από τα Μερομήνια

Μερομήνια 2022: Ιανουάριος

Υποδεχόμαστε το 2022 με χειμωνιάτικες διαθέσεις. Αγριεύει σιγά σιγά ο καιρός με ισχυρούς βοριάδες με πολύ κρύο χιονόνερο και χιόνι.

Με χιόνια κάνει ποδαρικό το 2022.

Πρωτοχρονιά θα κάνουμε με χιόνια αφού από 29 έως 31 παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο καιρός χαλάει. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ιδιαίτερα αισθητή, ενώ προβλέπονται χιονοπτώσεις που θα συνεχιστούν έως 6 Ιανουαρίου 2022.

Ο καιρός καλυτερεύει από 7 έως 12 Ιανουαρίου, όχι όμως για πολύ, αφού από 13 έως 18 προβλέπεται νέα πτώση θερμοκρασίας.

Γύρω στα Φώτα 8-12 του μήνα γλυκαίνει λίγο ο καιρός. Στην συνέχεια για μια βδομάδα προβλέπεται κακοκαιρία.

Οι αλκυονίδες μέρες θα κάνουν την παρουσία τους κατά τις 20 Ιανουαρίου και οι νοτιάδες που ακολουθούν θα φέρουν και ποτιστικές βροχούλες.

Παρατηρώντας τα καιρικά φαινόμενα αυτών των πρώτων ημερών της, οι άνθρωποι μάντευαν την καιρική κατάσταση των επόμενων δώδεκα στην αρχή φεγγαριών και αργότερα μηνών.

*Μερομήνια ονομάζονται οι μέρες που γίνεται η πρόβλεψη, από τις λέξεις «μέρα και μήνας» γιατί σε κάθε μέρα απ’ αυτές, αντιστοιχεί ένα πλήρες κύκλος του φεγγαριού (γιόμιση και χάση) ή ένας μήνας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share