Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παγωμένη πρεμιέρα για το 2023 - Οριστική πρόβλεψη βαρυχειμωνιάς από τα Μερομήνια!

Έρχονται μέρες δύσκολες...

17 Νοεμβρίου 2022 08:50
Παγωμένη πρεμιέρα για το 2023 - Οριστική πρόβλεψη βαρυχειμωνιάς από τα Μερομήνια!
Πηγή φωτογραφίας: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ιδιαίτερα βαρύς για τη χώρα θα είναι ο χειμώνας που έρχεται, όπως προβλέπουν τα Μερομήνια. Συγκεκριμένα, ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ο οποίος και ασχολείται με την ανάλυση τους, «βλέπει» πολλές βροχές και χαμηλή θερμοκρασία.

Δείτε επίσης: Καιρική "βόμβα": Ο χειμώνας έρχεται νωρίτερα! Εφιαλτικές προβλέψεις (Video)

Ο Νοέμβριος θα είναι αρκετά ήπιος από πλευράς θερμοκρασιών ωστόσο δύσκολος, από άποψη καιρικών συνθηκών θα είναι ο Δεκέμβριος, καθώς θα υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το τρίτο δεκαήμερο. Αίσθηση άνοιξης ενδέχεται να πάρουμε τον Φλεβάρη όπου και πάλι θα σημειώνονται πολλές βροχές.

Έκτακτη έκκληση Κλέαρχου Μαρουσάκη - «Προσοχή! Διήμερη επικίνδυνη κακοκαιρία»

Κακοκαιρία που θα πλήξει όλη την Ελλάδα ξεκινά από σήμερα, με ένα μικρό διάλειμμα Παρασκευή και Σάββατο. Το κύμα της κακοκαιρίας θα επανέλθει δριμύτερο από Κυριακή και θα «χτυπήσει», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη το σύνολο της χώρας.

Ειδικά το διήμερο Κυριακή με Δευτέρα χρειάζεται, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη ιδιαίτερη προσοχή, καθώς θα πέσει πολλή βροχή και το κύμα καταιγίδων ίσως εξελιχθεί σε επικίνδυνη κακοκαιρία.

Δείτε επίσης: Σάκης Αρναούτογλου: «Κλείδωσε» ο καιρός μέχρι τις 25 Νοεμβρίου - «Αρκετά ύψη βροχής και...»

Ο καιρός σήμερα (17/11)

Όσον αφορά στον σημερινό καιρό, η ημέρα ξεκινά με ήπιες καιρικές συνθήκες. Στη συνέχεια το σκηνικό αλλάζει και ο καιρός χαλάει από τα βορειοδυτικά με ισχυρές καταιγίδες.

Από το πρωί βρέχει στο βόρειο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά τμήματα. Στη συνέχεια τα σύννεφα θα καλύψουν τα 3/4 της χώρας εκτός από τα ανατολικά και συγκεκριμένα την Κρήτη. Ωστόσο, η θερμοκρασία θα είναι καλή με τον υδράργυρο να φτάνει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα αναμένουμε λίγες συννεφιές, με τις βροχές να έρχονται από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν βροχές, με τον καιρό να αλλάζει από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς.

Υπενθυμίζεται πως σε ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για τρία κύματα κακοκαιρίας, που χτυπούν από σήμερα, Πέμπτη.

«Από αύριο λοιπόν και μέχρι την Κυριακή – Δευτέρα αναμένεται να μας επισκεφτούν 3 κύματα κακοκαιρίας. Η αρχή θα γίνει από αύριο όπου οι βροχές – καταιγίδες θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά και μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουν εξαπλωθεί στα 3/4 περίπου της επικράτειας αφήνοντας στην ουσία εκτός τα νοτιότερα θαλάσσια τμήματα. ΠΡΟΣΟΧΗ χρειάζεται η δυτική χώρα, ενώ το πέρασμα από τον υπόλοιπο ηπειρωτικό κορμό αν και γρήγορο δείχνει και αυτό να έχει τους κινδύνους του σε τοπικό επίπεδο. Προσοχή χρειάζεται και το ανατολικό Αιγαίο όπου θα καταλήξει αυτό το πρώτο κύμα.

Την Παρασκευή τα έντονα φαινόμενα θα εστιάζονται στο ανατολικό Αιγαίο με ένα νέο κύμα ισχυρών βροχών – καταιγίδων να ξεκινά και πάλι προς το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Αυτό το κύμα μέσα στο Σάββατο θα απασχολήσει κυρίως τα δυτικά, σε δεύτερο βαθμό το ανατολικό Αιγαίο ενώ θα εμφανίσει τάσεις διάλυσης – εξασθένισης όταν έρθει αντιμέτωπο με την οροσειρά της Πίνδου.

Και πάμε στην Κυριακή όπου μια πολύ οργανωμένη και εκτεταμένη κακοκαιρία φαίνεται να απασχολεί το σύνολο της χώρας μας και από τα βορειοδυτικά όπου θα τα έχει όλα αν μπορεί να μας επιτραπεί η έκφραση, από πολύ ισχυρές βροχές, θυελλώδεις ανέμους ακόμη και χιόνια σε βουνά. Μια κακοκαιρία που θα μας θυμίσει προχωρημένο Φθινόπωρο που θα “ξεδιψάσει” από τη μια μεγάλες εκτάσεις που περιμένουν πως και πως τις βροχές, από την άλλη όμως πιθανόν να φέρει και προβλήματα«, έγραψε στο Facebook του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share