Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Σε χειρουργείο υπεβλήθη η 39χρονη - Επιτυχημένη η επέμβαση

Είχε σφηνωθεί μεταλλικό θραύσμα στο πόδι της

16 Νοεμβρίου 2022 21:15
Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Σε χειρουργείο υπεβλήθη η 39χρονη - Επιτυχημένη η επέμβαση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου η 39χρονη που τραυματίστηκε την περασμένη Κυριακή από τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στην περιοχή Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης.

Η ασθενής έφτασε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Παπαγεωργίου χτες βράδυ λίγο πριν τις 9:00 με τουρκικό ασθενοφόρο και παρελήφθη από ιατρική ομάδα του Νοσοκομείου.

Πραγματοποιήθηκε εισαγωγή στην Ορθοπαιδική Κλινική και για την αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας της έγιναν όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις.

Ο ιατρικός έλεγχος επιβεβαίωσε την ύπαρξη διαμπερούς τραύματος κάτω άκρου κνήμης-περόνης με ενσφήνωση μεταλλικού θραύσματος στην περόνη.

Μετά από εκτίμηση εξειδικευμένης ομάδας ιατρών, κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του θραύσματος.

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Κάμερες «έπιασαν» τη βομβίστρια λίγο πριν την τραγωδία - Καρέ-καρέ οι κινήσεις της (photo-video)

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Η γυναίκα συριακής υπηκοότητας, η οποία συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής (13/11) μετά την έκρηξη, φέρεται να ομολόγησε πως πραγματοποίησε την βομβιστική επίθεση στην λεωφόρο Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, που κόστισε τη ζωή σε 6 άτομα (μεταξύ των οποίων και 2 παιδιά) και είχε συνολικά 81 τραυματίες.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, σύμφωνα με πληροφορίες από τις τουρκικές Αρχές, αποτελούνταν από «TNT μεγάλης ισχύος». Η Αχλάμ Αλμπασίρ, που κατηγορείται για την τραγωδία σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της Κωνσταντινούπολης, φέρεται να είχε μελετήσει πολύ καλά τις κινήσεις της.

Κάμερες ασφαλείας από την περιοχή έχουν «πιάσει» τη γυναίκα να κάθεται αρκετή ώρα σε παγκάκια γύρω από το σημείο που σημειώθηκε η φονική έκρηξη.

Στα πλάνα που μοιράστηκε το αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, φαίνονται οι κινήσεις της Αλμπασίρ λεπτό προς λεπτό. Εκτιμάται μάλιστα ότι η βομβίστρια βρίσκονταν εκεί για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: «Νιώθω τυχερή, θα ξαναπάω!» - Τα πρώτα λόγια της 39χρονης Ελληνίδας που γλίτωσε από τη φονική βόμβα

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Στη Θεσσαλονίκη επέστρεψε χθες το βράδυ η 39χρονη, Άννα Δεπώλα, η οποία τραυματίστηκε στο πόδι από την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Κυριακή.

«Αμέσως μετά την επίθεση ένιωσε τα πόδια και τα παπούτσια της μούσκεμα στο αίμα. Έχασε πολύ αίμα. Έπιασε πρώτα το κεφάλι της για να καταλάβει εάν έχει τραυματιστεί, μετά το σώμα της και ένιωθε μούσκεμα τα πόδια της από το τραύμα». Μ’ αυτά τα λόγια, η Αγγελική Δεπόλα, μητέρα της 39χρονης Ελληνίδας που τραυματίστηκε από την έκρηξη που συγκλόνισε τον πεζόδρομο της Ιστικλάκ, στην Κωνσταντινούπολη, περιγράφει στο Αθηναϊκό/Μακεδοικό Πρακτορείο Ειδήσεων πώς βίωσε η κόρη της τις τραγικές εκείνες στιγμές.

Φτάνοντας στην πατρίδα, μέσα από το ασθενοφόρο, φανερά καταβεβλημένη μίλησε για τον εφιάλτη που έζησε και δήλωσε «τυχερή» που είναι ζωντανή.

«Ήμουν στο απέναντι πεζοδρόμιο και έτσι ήμουν πολύ τυχερή. Πάντα είμαι τυχερή στη ζωή μου. Σίγουρα με προστάτεψε ο Θεός», είπε και δεν έκρυψε τη συγκίνησή της για το νεαρό ζευγάρι που είδε να διαμελίζεται μπροστά στα μάτια της.

«Λυπάμαι για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή της. Θα επισκεφτώ ξανά την Κωνσταντινούπολη. Έχω μάθει στη ζωή μου τις δύσκολες καταστάσεις να τις ξεπερνάω εύκολα. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να πάω ξανά, αλλά προς το παρόν σκέφτομαι να γίνω καλά. Αυτές οι μέρες ήταν πολύ πιεστικές με την Τουρκία, τους γιατρούς και τις συνεντεύξεις», συνέχισε.

«Σώθηκε από θαύμα», λένε οι γονείς της

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου περίμεναν την 39χρονη οι γονείς της, οι οποίοι από την Κυριακή ζούσαν μέσα στην αγωνία για την τύχη του παιδιού τους.

Κρατώντας ανθοδέσμες στα χέρια, όταν άνοιξε η πόρτα του ασθενοφόρου και βγήκε η 39χρονη στο φορείο, έτρεξαν και την αγκάλιασαν ανακουφισμένοι.

Η 39χρονη έξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Συγκλονισμένος από όσα βίωσε η κόρη του, ο κ.Φώτης Δεπώλας, φτάνοντας στο νοσοκομείο για να την περιμένει, αναφέρθηκε στα όσα του είπε η 39χρονη σχετικά με την έκρηξη.

«Σώθηκε από θαύμα. Σώθηκε και μπροστά ήταν μία οικογένεια που διαμελίστηκε, μαζί με το παιδάκι της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δικιά του αγωνία κορυφώθηκε όταν η κόρη του, τού τηλεφώνησε και του είπε ότι είχε τραυματιστεί. Σε θαύμα απέδωσε το ότι σώθηκε η κόρη της και η μητέρα της Ελληνίδας. «Μόνο η Παναγία και ο Χριστός την έσωσαν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share