Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Καιρική λαίλαπα από τον Θοδωρή Κολυδά: «Να προειδοποιηθούν οι πολίτες - Έστω καθυστερημένα έρχονται να σκεπάσουν όλη την χώρα...»

Η ανάλυση του μετεωρολόγου για όσα θα δούμε

16 Νοεμβρίου 2022 15:08
Καιρική λαίλαπα από τον Θοδωρή Κολυδά: «Να προειδοποιηθούν οι πολίτες - Έστω καθυστερημένα έρχονται να σκεπάσουν όλη την χώρα...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι μετεωρολόγοι μας προειδοποιούν για τα πολύ έντονα φαινόμενα των επόμενων ημερών και το ίδιο κάνει και ο Θοδωρής Κολυδάς, αναλύοντας την πορεία του καιρού.

Όπως τονίζει ο ίδιος στο news247.gr, σύμφωνα με τα πρώτα προγνωστικά στοιχεία τις επόμενες ημέρες ο Νοέμβριος θα φέρει πολλές βροχές, προσπαθώντας κατά κάποιο τρόπο να κρατήσει τον τίτλο που του έχει δώσει ο λαός ως «Βροχάρης». Έτσι, έστω και καθυστερημένα, έρχονται τρεις διαδοχικές διαταραχές από την Κεντρική Μεσόγειο που με τους νοτιάδες τους θα φέρουν πολλές βροχές κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο, με τον Σάκη Αρναούτογλου παράλληλα να ζητά μεγάλη προσοχή από απόψε (16/11) το βράδυ.

Στο παραπάνω βίντεο διακρίνονται οι διαδοχές διαταραχές που θα μας επηρεάσουν και οι οποίες περιγράφονται αναλυτικά στη γενική πρόγνωση της ΕΜΥ με την μορφή κειμένου. Η εικόνα όμως έχει άλλη δυναμική και αξία και συμπληρώνει τους κλασικούς τρόπους ενημέρωσης του καινού. Κατά τα άλλα ο δείκτης EFI μέχρι στιγμής για την Κυριακή μας δίνει πορτοκαλί ενδείξεις για τα 24ωρα ύψη βροχής, μια παράμετρο σημαντική την οποία μαζί με άλλα δεδομένα λαμβάνουμε υπόψη μας γαι αξιολόγηση και για ενδεχόμενη προειδοποίηση των πολιτών.

Η πορεία από την Πέμπτη έως το Σάββατο

Στα δυτικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία στα βόρεια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στα βορειοδυτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και μόνο στα βορειοανατολικά θα πρόσκαιρα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στη δυτική Ελλάδα και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share