Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

Ρόδος: Στην δικαστική αίθουσα δύο αδέρφια - Κατηγορίες διακήνησης λευκής σαρκός εις βάρος τους

Τα αρνήθηκαν όλα...

16 Νοεμβρίου 2022 09:22
Ρόδος: Στην δικαστική αίθουσα δύο αδέρφια - Κατηγορίες διακήνησης λευκής σαρκός εις βάρος τους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου θα εκδικαστούν κατηγορούμενοι για εμπορία ανθρώπων από κοινού με επιβολή, στρατολόγηση και παράνομη κατακράτηση και παράνομη παρακράτηση ταξιδιωτικών εγγράφων και με σκοπό την γενετήσια εκμετάλλευση παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου δύο αδέλφια, ηλικίας 32 και 27 ετών.

Δείτε τον μερακλή οδηγό λεωφορείου που άφησε την οδήγηση για να χορέψει τσιφτετέλι

Εις βάρος του πρώτου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ενώ η δεύτερη έχει αφεθεί ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.000 ευρώ.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, την 10η Μαΐου 2022 το πρωί ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από την Interpol για πιθανή στέρηση ελευθερίας – πορνεία- ατόμου σε κίνδυνο.

Εμπορία ανθρώπων: μια γυναίκα έστειλε μήνυμα στη μητέρα της και ειδοποιήθηκε η Interpol


Συγκεκριμένα, το έγγραφο ανέφερε ότι μια 60χρονη υπήκοος Ρουμανίας κατήγγειλε στις ρουμανικές αρχές την στέρηση ελευθερίας- εξώθηση σε πορνεία της 24χρονης κόρης της. Η τελευταία είχε φύγει από την Ρουμανία πριν δύο μέρες μαζί με τον σύντροφό της ηλικίας 32 ετών, με προορισμό την Ρόδο.

εμπόριο λευκής σαρκός - αιχμάλωτες γυναίκες

Αφού έφτασαν στην Ρόδο απέστειλε μήνυμα στην μητέρα της ότι ο κατηγορούμενος την πήγε σε κατάστημα στην οδό Ορφανίδου με σκοπό την σεξουαλική της εκμετάλλευση, ενώ ισχυρίστηκε ότι θέλει να την πουλήσει.

Το ίδιο έγγραφο ανέφερε ότι ο 32χρονος είναι γνωστός στις αρχές της Ρουμανίας για αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά και κλοπές (στην Γερμανία) και ότι η 24χρονη μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο. Αστυνομικοί αναζήτησαν και εντόπισαν την 24χρονη μαζί με τον κατηγορούμενο σε ξενοδοχείο επί της οδού Παρθενόπης.

Η 24χρονη ήταν εμφανώς αναστατωμένη ενώ μόλις ο 32χρονος απομακρύνθηκε έκανε νόημα στους αστυνομικούς ότι διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Οταν οι αστυνομικοί ζήτησαν το διαβατήριό της, την είδαν να το παίρνει από το τσαντάκι του 32χρονου. Κατά την εξέτασή της, παρουσία ψυχολόγου, ισχυρίστηκε ότι την 8η Μαΐου 2022 ήρθε στη Ρόδο με τον 32χρονο προκειμένου να εργαστεί ως χορεύτρια σε κέντρο διασκέδασης.

Πλην όμως κατά την παραμονή της εδώ και από την 9η Μαΐου 2022 ο κατηγορούμενος και ιδιαίτερα η αδερφή του της ασκούσαν ψυχολογική πίεση προκειμένου να αποσπάσουν την συναίνεσή της να προβεί σε γενετήσιες πράξεις έναντι χρηματικής αμοιβής, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση της.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες


Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί μετέβησαν στην οδό Αισχίνη όπου διέμενε η κατηγορούμενη και την προσήγαγαν.

Ενημερώθηκε άμεσα η Μ.Κ.Ο Α21, υπάλληλος της οποίας αφίχθη αεροπορικώς από την Θεσσαλονίκη στη Ρόδο και παρέλαβε την παθούσα προκειμένου να μεριμνήσει σε πρώτο στάδιο για τη φιλοξενία της και ακολούθως για τον επαναπατρισμό της στη Ρουμανία.

Απολογούμενοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδονται τονίζοντας ότι το όλο θέμα ανέκυψε εξαιτίας ρήξης του πρώτου με την μητέρα της συντρόφου του και φερόμενης ως θύματος και προσθέτοντας ότι τον έχει καταγγείλει ξανά στην Ρουμανία και στην Γερμανία, οι δε σχέσεις της αδερφής του με τη σύντροφό του είναι απόλυτα τεταμένες.

Επιπλέον, ισχυρίστηκαν ότι η φερόμενη ως θύμα δήλωσε σε συμπληρωματική της εξέταση ότι την ενόχλησε ότι φορούσε φούτερ αν και οι υπόλοιπες γυναίκες από το στριπτιζάδικο ήταν ντυμένες κανονικά ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει προβεί σε καμία πράξη χωρίς την θέλησή της και δη ερωτικού χαρακτήρα ευάλωτη θέση της.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share