Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κολωνός: «Βολιδοσκοπεί» άλλους 9 άνδρες η Αστυνομία - «Ο κύκλος των συλλήψεων δεν έχει κλείσει»

Συνεχίζει να συγκλονίζει την χώρα η υπόθεση

15 Νοεμβρίου 2022 23:57
Κολωνός: «Βολιδοσκοπεί» άλλους 9 άνδρες η Αστυνομία - «Ο κύκλος των συλλήψεων δεν έχει κλείσει»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι εξελίξεις συνεχίζονται για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, με την Αστυνομία να έχει στοιχεία για εννέα ακόμη άνδρες τουλάχιστον, που αναγνωρίστηκαν από το παιδί.

Σκοπός είναι να ξεκαθαριστεί τι μηνύματα αντάλλαξαν, εάν συναντήθηκαν και πού με το παιδί και το κυριότερο, εάν το βίασαν, την ίδια στιγμή που η μητέρα του ξεκίνησε απεργία πείνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί αναγνώρισε σε φωτογραφίες τα πρόσωπά τους, έδωσε ό,τι στοιχεία γνωρίζει για το προφίλ τους και πλέον αναμένεται να διαπιστωθεί, εάν τα στοιχεία που θα παραδοθούν στον ανακριτή είναι ικανά ώστε να εκδοθούν εντάλματα για νέες συλλήψεις.

Αναζητείται ο «Μιχάλης»

Αντίθετα με τα όσα λέει για τη μητέρα της, η 12χρονη κατακεραυνώνει τον περιβόητο Μιχάλη, ένα πρόσωπο το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα αλλά φέρεται ωστόσο να έκλεινε και εκείνος ραντεβού.

«Με τον Μιχάλη δεν έχω συναντηθεί ποτέ. Ο Ηλίας έστελνε μηνύματα στον Μ. λέγοντας ότι είμαι εγώ που τα στέλνω. Του είχε πει ότι έχω ανάγκη από λεφτά κι αυτός έβρισκε φίλους του. Και ο Μιχάλης μου έκλεινε τα ραντεβού μέσω Instagram και τους έδινε το τηλέφωνό μου. Στον Μ. είχα πει ότι είμαι 16», είπε η 12χρονη στην κατάθεσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί, εντόπισαν «ροζ» φωτογραφίες και βίντεο με το κοριτσάκι και στα κινητά ορισμένων εκ των ήδη συλληφθέντων, υλικό το οποίο τους είχε στείλει ο Ηλίας Μίχος.

«Αυτή η γυναίκα, αν σκεφτείς 8 παιδιά τι να προλάβει; Να ψωνίσει, να τα πάει σχολείο, να τα πλύνει… Είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτόν και εγώ είχα πάει παλιά και ψώνιζα από εκεί πέρα στα παιδάκια κανένα παγωτό, καμία σοκολάτα όταν πήγαινα και είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη όλη η γειτονιά εκεί πέρα ‘σαν τον Μίχο δεν υπάρχει’ όπου έβλεπε φτωχό έτρεχε, αυτός όμως είχε τον σκοπό του γιατί έτρεχε», λέει η θεία της 12χρονης.

Ο Μίχος μάλιστα φέρεται ότι ζητούσε από 20 έως 25 ευρώ για γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες και 50 έως 70 ευρώ για τα «ροζ» βίντεο. Εκείνο όμως, που εξετάζεται, είναι το εάν ο Ηλίας Μίχος, έχοντας «παγιδεύσει» με κάμερες το μαγαζί του, είχε τη δυνατότητα να μεταδίδει «ζωντανά» από το υπόγειο της φρίκης.

Προανήγγειλε συλλήψεις ο Λύτρας

Ο συνήγορος υπεράσπισης της μητέρας της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας στην περιοχή των Σεπολίων, Απόστολος Λύτρας μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο για τις εξελίξεις της υπόθεσης και τις επόμενες κινήσεις της προφυλακισμένης μητέρας.

Αρχικά ο δικηγόρος επιβεβαίωσε πως η εξέταση του αιτήματος αποφυλάκισης της μητέρας θα καθυστερήσει καθώς ακόμη δεν υπάρχει εισαγγελική πρόταση.

«Θέλω να πιστεύω πως όλα τα καινούρια στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία, τα οποία είναι βοηθητικά για τη μητέρα…είναι ήδη στη δικογραφία και θα εξεταστούν από το αρμόδιο συμβούλιο» σημείωσε ο κ. Λύτρας.

Αναφορικά με την επιμέλεια των παιδιών που αναμένεται κάποια να μείνουν με τη γιαγιά και κάποια με τη θεία τους στη Λευκάδα, ο δικηγόρος είπε:

«Η γιαγιά ζήτησε την επιμέλεια και των έξι παιδιών, σε κάτι που συμφώνησε και η εισαγγελέας, από ‘κει και μετά εκδήλωσε και το ενδιαφέρον η θεία, τη 12χρονη και εάν γίνεται ακόμη ένα αδερφάκι να το κρατήσει η ίδια για να βοηθήσει όσο καιρό θα ταλαιπωρείται η μητέρα τους».

Τόνισε πως στην περίπτωση αποφυλάκισης της μητέρας, θα αναλάβει εκείνη την επιμέλεια των παιδιών της. «Είναι μεγάλο θέμα που έχασε τον έλεγχο του παιδιού» προσέθεσε ο δικηγόρος.

Σε ό,τι αφορά τους κατηγορούμενους και συγκεκριμένα τον Ηλία Μίχο που διατηρεί ακόμη το δικαίωμα της σιωπής ο κ. Λύτρας δήλωσε: «Το δικαίωμα της σιωπής μπορεί να το χρησιμοποιήσει…προφανώς ήθελε πρώτα να δει τι στοιχεία θα βγουν στη δικογραφία για να μιλήσει αργότερα».

Στην ερώτηση εάν έχει κλείσει ο κύκλος των συλλήψεων απάντησε αρνητικά και σημείωσε πως οι άνθρωποι που έκαναν αυτές τις πράξεις, τις έχουν ξανακάνει στο παρελθόν.

«Είναι αδύνατον όταν υπάρχει τέτοιο κύκλωμα που σκοπό έχει το χρήμα και το κέρδος να μην υπάρχουν εμπλοκές και άλλων ανήλικων παιδιών» συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Τέλος, ο κ. Λύτρας αποκάλυψε πως ενδεχομένως οι χώροι που εξέδιδε ο Μίχος την 12χρονη να είναι δύο και μάλιστα σε πολύ κοντινή απόσταση από το μαγαζί που διέθετε στον Κολωνό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share