Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πένθος στην ελληνική μουσική – Πέθανε ο Λήτης

Θλίψη στην ελληνική ροκ

14 Νοεμβρίου 2022 17:49
Πένθος στην ελληνική μουσική – Πέθανε ο Λήτης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θλίψη στην ελληνική ροκ σκηνή έχει σκορπίσει η είδηση για τον θάνατο του Λήτη. Ο Λήτης, γεννημένος Νικόλαος Σάννος, υπήρξε ένας από τους εκπρόσωπους της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής. Υπενθυμίζεται, ότι έφυγε από την ζωή ο πατέρας της Τζένιφερ Άνιστον.

Ο Λητης ξεκίνησε κάπου στo 1968 με το συγκρότημα The Cannibals στο Χαλάνδρι. Το το 1970 παρουσίασε τις δικές του μπαλάντες, ενώ το 1972 εμφανίστηκε στην Πλάκα (Μαϊμού και 5η Εποχή) και στον Πειραιά (στη Vavel).

Το 1975 έπαιξε στο περιβόητο ντουέτο Λήτης και Ιζόλδη, τις Μεσαιωνικές Μπαλάντες στο Σπόρτινγκ, στο Κύτταρο και σε κινηματογράφους σε όλη την Αθήνα. Το 1981 έκαναν περιοδεία στην Πελοπόννησο μαζί με τους Schmetterling και τους Sharp-ties. Κυκλοφόρησαν ένα single και συμμετείχαν με δυο τραγούδια στην συλλογή Happening ’82, μαζί με άλλα συγκροτήματα (Αίολος, Vavoura band, Magic de Spell, Heaven and Hell, Tonal Orchestra).

Δισκογραφία

  • Ο Δράκος του πάρκου (Happening Records) 1981
  • Ποδανά (ΕΜΙ) 1983
  • Χαρακίρι (Saccaris Records) 1988
  • Νυχτώνει (Atlantis Records) 2005

Πέθανε ο Παναγιώτης Ιωάννου - Θλίψη στο Τολό για το θάνατο νεαρού επιχειρηματία σε τροχαίο

Ανείπωτος θρήνος στο Τολό Αργολίδας από την είδηση του χαμού ενός νέου ανθρώπου, του Προέδρου του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού Παναγιώτη Ιωάννου σε τροχαίο στην Κορινθία. Επίσης, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα το οποίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00, στην Ε.Ο. Πατρών-Πύργου, στο ύψος της Ανδραβίδας.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην παράλληλη συνδετήρια οδό και ειδικότερα στον κόμβο της αρχαίας Νεμέας με την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Άργους, κοντά στα Δερβενάκια, όταν ο 32χρονος Πήτερ γυρίζοντας από την Αθήνα με την μηχανή που οδηγούσε, συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο ΙΧ, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες.

Πέθανε ο Παναγιώτης Ιωάννου

Ο 32χρονος Πήτερ, όπως συνήθιζαν να τον φωνάζουν οι συγχωριανοί του και οι φίλοι του, ήταν πολύ δραστήριος και συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβάθμιση του Επαγγελματικού Συλλόγου Τολού δίνοντας νέα πνοή στην επιχειρηματικότητα του τόπο του. με ποικίλες δράσεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share