Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

39ος Μαραθώνιος Αθήνας 2022: Άνοιξαν οι περισσότεροι δρόμοι – Πού υπάρχει ακόμα πρόβλημα

Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία

13 Νοεμβρίου 2022 18:55
39ος Μαραθώνιος Αθήνας 2022: Άνοιξαν οι περισσότεροι δρόμοι – Πού υπάρχει ακόμα πρόβλημα
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αποκαθίσταται σταδιακά η κίνηση των οχημάτων στην Αθήνα μετά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών.

Η κίνηση πραγματοποιείται χωρίς προβλήματα, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία έχουν ανοίξει οι περισσότεροι δρόμοι. Με την ευκαιρία, αυτή είναι η νικήτρια Βασιλική Κωνσταντινοπούλου.

Οι μοναδικές οδοί που παραμένουν κλειστές και αναμένεται να ανοίξουν μετά τις 21:00 είναι οι εξής:

-Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Μαραθώνιος αθήνας
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

-Βασ. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ρηγίλλης και Ηρ. Αττικού και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Ερατοσθένους, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ευαγγελισμό.

-Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βουλιαγμένης και Βασ. Όλγας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ευαγγελισμό.

-Μ. Μουσούρου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Στέλιος Πρασσάς - 39ος Μαραθώνιος Αθήνας: Συγκίνησε ο 91χρονος που τερμάτισε και πανηγύρισε αγκαλιά με τα εγγόνια του

Νικητής αναδείχθηκε ξανά ο 91χρονος Στέλιος Πρασσάς που συμμετείχε στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και κατάφερε να φτάσει στον τερματισμό, απαθανατίζοντας τη στιγμή σε μία αναμνηστική φωτογραφία με τα εγγόνια του.

Στις 17.40 τερμάτισε και ο γηραιότερος δρομέας του αγώνα και, αν και τελευταίος, έλαβε θερμά συγχαρητήρια για την τιτάνια προσπάθεια να διανύσει και τα συνολικά 42 χιλιόμετρα! Με την ευκαιρία, αυτή είναι η νικήτρια Βασιλική Κωνσταντινοπούλου.

Ο Στέλιος Πρασσάς μπήκε στο Παναθηναϊκό στάδιο μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια του, την ίδια στιγμή οι άνθρωποι που είχαν απομείνει στο στάδιο τον χειροκροτούσαν συγκινημένοι.

Μετά το πέρας της διαδρομής ο 91χρονος δρομέας έστειλε το δικό του μήνυμα αποκαλύπτοντας το «μυστικό» της ζωής: «Ο αθλητισμός δίνει χαρά, είναι ζωή και υγεία».

Στον τερματισμό τον περίμενε και η Σοφία Σακοράφα. «Σε όλες και όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς δικό μου και από το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ. Να είμαστε όλοι καλά και να συναντηθούμε του χρόνου πάλι εδώ», είπε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο


 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share