Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πέθανε η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη σε ηλικία 78 ετών - Το ανακοίνωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας

Θλίψη...

11 Νοεμβρίου 2022 17:50
Πέθανε η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη σε ηλικία 78 ετών - Το ανακοίνωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη, σε ηλικία 78 ετών μετά από μαχη με τον καρκίνο. Την είδηση γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στο Ιnstagram.

Δείτε επίσης: Θρήνος στον ελληνικό κινηματογράφο: Πέθανε η Νίτσα Μαρούδα

Η ηθοποιός είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστή από τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη σειρά «Τρεις Χάριτες» και στην ταινία «Safe Sex».

Η Μίνα Αδαμάκη γεννήθηκε στον Βόλο και ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966). Σε νεανική ηλικία σπούδασε στο Λονδίνο κουκλοθέατρο και παντομίμα.

Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στο θέατρο, ως μαθήτρια ακόμα, με το Θέατρο Τέχνης, στο έργο «Η δολοφονία του Ζαν - Πωλ Μαρά». Έχει παίξει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Είχε ιδρύσει τον θίασο "Θεατρική Συντεχνία" και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Ελεύθερης Σκηνής».

Γιατί δεν έβλεπε τις «Τρεις Χάριτες»

Η γνωστή ηθοποιός είχε μιλήσει το 2021 στο OPEN στην εκπομπή “Καλοκαίρι #not” και είχε αποκαλύψει γιατί δεν βλέπει την εν λόγω σειρά, ενώ είχε αναφερθεί στο κίνημα #Metoo, αλλά και στην προσωπική ζωή της. «Δεν έχω ξαναδεί τις Τρεις Χάριτες γιατί δεν μου αρέσει να βλέπω τον εαυτό μου. Αισθάνομαι φρικτά. Δεν πίστευα ότι αυτή η σειρά θα κάνει τέτοια επιτυχία. Αυτά τα πράγματα δεν τα ξέρεις ποτέ».

Για τον κορωνοϊό και την επιστροφή στο θέατρο είχε σχολιάσει: «Αυτό με τον κορωνοϊό ήταν ένα σοκ, γιατί ήρθε τελείως αναπάντεχα και μας έπληξε όλους. Η σκηνή του θεάτρου και μου είχε λείψει και όχι. Εγώ δεν κοιτάζω τους ρόλους, τους ρόλους τους κοιτάζεις όταν είσαι μικρός, τώρα δεν με ενδιαφέρει αυτό, με ενδιαφέρει η παράσταση και το κείμενο».

Για το κίνημα Metoo: «Λίγο πολύ αυτά γίνονται παντού, αλλά στο θέατρο πήραν μία άλλη έκταση γιατί είναι το θέατρο, γιατί είναι οι ηθοποιοί, γιατί γι’ αυτούς συζητάμε και υπάρχει ενδιαφέρον. Αν αυτοί κάνουν αυτά, σκέψου τι κάνουν οι άλλοι και λένε μετά “είδες που στα ‘λεγα που ηθοποιοί;”. Ίσως ευχαριστιούνται κιόλας, δεν θέλω να είμαι κακή, αλλά αυτό υποπτεύομαι. Τόσα χρόνια στο θέατρο δεν είχα άσχημη συμπεριφορά και το λέω κατηγορηματικά».

Για την προσωπική ζωή της και την απόφαση να μην κάνει οικογένεια είχε σημειώσει: «Στη ζωή μου το φλερτ παίζει μεγάλο ρόλο, όπως και σε όλον τον κόσμο. Είναι η αρχή της ζωής. Έτσι, υπάρχει η ζωή μέσα από ένα φλερτ. Και η καριέρα έχει μέσα της πολύ έρωτα. Εννοώ ότι έχει έρωτα το αντικείμενο. Δεν μετάνιωσα που δεν έκανα οικογένεια. Ήταν επιλογή μου. Τώρα δεν είμαι ερωτευμένη».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share