Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ελ. Βενιζέλος: Όλο το παρασκήνιο με το θρίλερ και τις πτήσεις της Emirates - Τα μαχητικά, η CIA & ο τρόμος για εκατοντάδες επιβάτες (Video)

Βίντεο-ντοκουμέντο με τη στιγμή που το αεροπλάνο της Emirates αδειάζει καύσιμα στον αέρα

11 Νοεμβρίου 2022 08:08
Ελ. Βενιζέλος: Όλο το παρασκήνιο με το θρίλερ και τις πτήσεις της Emirates - Τα μαχητικά, η CIA & ο τρόμος για εκατοντάδες επιβάτες (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα θρίλερ εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ της Πέμπτης στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, καθώς υπήρξε πληροφορία από τη CIA που έκανε λόγο για έναν ύποπτο επιβάτη αραβικής καταγωγής σε πτήση της Emirates από την Αθήνα.

Ευτυχώς το θρίλερ είχε αίσιο τέλος, με την ΕΛ.ΑΣ να ανακοινώνει λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στην πτήση ΕΚ 209 της Emirates, που είχε αναχωρήσει από την Αθήνα για Νέα Υόρκη, ερχόμενη από το Ντουμπάι.

Το Boeing 777, που φερόταν να μεταφέρει ύποπτο επιβάτη, υποχρεώθηκε να επιστρέψει στα Σπάτα, καθώς Γαλλία και Ιταλία αρνήθηκαν να προσγειωθεί εκεί.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο».

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, για το περιστατικό υπήρξε επικοινωνία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με τον αρχηγό της Αστυνομίας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, για το περιστατικό υπήρξε επικοινωνία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με τον αρχηγό της Αστυνομίας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Διπλό θρίλερ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Το θρίλερ εκτυλίχθηκε σε δύο πτήσεις της Emirates που ξεκίνησαν από την Αθήνα, καθώς μετά από ειδοποίηση της CIA αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω.

Οι δύο πτήσεις της Emirates, θα αναχωρούσαν το απόγευμα της Πέμπτης από την Αθήνα, με προορισμό τη Νέα Υόρκη και το Ντουμπάι, αντίστοιχα. Η CIA πληροφόρησε τις ελληνικές αρχές για υπόπτο άτομο αραβικής καταγωγής που βρισκόταν σε πτήση της εταιρείας από την Αθήνα και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Η πρώτη πτήση έλαβε εντολή να επιστρέψει στην Αθήνα, ενώ η δεύτερη με προορισμό το Ντουμπάι καθηλώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» λίγο πριν την προγραμματισμένη αναχώρησή της.

Οι επιβάτες κλήθηκαν να αποβιβαστούν μαζί με τις αποσκευές τους όπου πέρασαν από αυστηρό έλεγχο, πριν δοθεί άδεια για αναχώρηση, στις 22:06 χθες το βράδυ της Πέμπτης. Οι Αρχές έψαξαν εξονυχιστικά το αεροπλάνο, ελέγχοντας κάθε επιβάτη που βρισκόταν στην πτήση.

Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και κάποιοι που αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν, επειδή φοβήθηκαν με τις τελευταίες εξελίξεις.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που το αεροπλάνο της Emirates αδειάζει καύσιμα στον αέρα

Σε βίντεο κατέγραψε επιβάτης του αεροπλάνου της Emirates με τον ύποπτο επιβάτη τη στιγμή που άδειαζε καύσιμα στον αέρα.

Το βίντεο, που παρουσιάζει το iefimerida.gr, δείχνει τη στιγμή που το αεροπλάνο αδειάζει καύσιμα πριν προσγειωθεί στο «Ελ. Βενιζέλος», μετά από τις πληροφορίες για ύπαρξη ύποπτου ατόμου ανάμεσα στους επιβάτες.

Δείτε το βίντεο:

«Ελ. Βενιζέλος»: Βίντεο μέσα από το αεροπλάνο της Emirates με τον ύποπτο επιβάτη

Χρήστης του Twitter ανάρτησε χθες Πέμπτη αρκετά βίντεο, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, δείχνουν τη διαδικασία της απομάκρυνσης των επιβατών από το αεροπλάνο, ενώ αναφέρει επίσης ότι «ο ύποπτος παραμένει καθισμένος και δεν του επιτρέπεται να φύγει από το αεροπλάνο».

Επίσης, όπως αναφέρει, δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις θέσεις τους οι επιβάτες που ήταν μέσα στο αεροπλάνο από την αρχή της πτήσης.

Δείτε τα βίντεο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share