Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ελευθέριος Βενιζέλος: Ύποπτος με σχέδιο να κάνει τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη

Θρίλερ στο αεροδρόμιο

10 Νοεμβρίου 2022 23:25
Ελευθέριος Βενιζέλος: Ύποπτος με σχέδιο να κάνει τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα θρίλερ μεγάλων διαστάσεων βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγες ώρες, με επίκεντρο δύο πτήσεις της Emirates. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αρχές στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, έλαβαν ενημέρωση από μυστικές υπηρεσίες ξένης χώρας, ότι κάποιος ύποπτος έχει επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό Νέα Υόρκη και μάλιστα σκόπευε να κάνει τρομοκρατικό χτύπημα στις 11 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Open.

Κι ενώ η πτήση για Ντουμπάι ελέγχθηκε κανονικά, η πτήση για τη Νέα Υόρκη βρισκόταν στον αέρα, με το αεροσκάφος να αλλάζει πορεία και να προσγειώνεται μετά από λίγες ώρες στο αεροδρόμιο. Όλα ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ενημέρωση για έναν ύποπτο αραβικής καταγωγής με τρομοκρατική δράση. Οι δύο πτήσεις είχαν μεταξύ τους διαφορά 40 λεπτών: Κατά τις ίδιες πηγές, η πτήση με προορισμό το Ντουμπάι, ελέγχθηκε και δεν εντοπίστηκε εκεί ο ύποπτος. Πραγματοποιήθηκε εξονυχιστικός έλεγχος στους επιβάτες και μετά την ολοκλήρωσή του, η πτήση αποχώρησε κανονικά.

Προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η δεύτερη πτήση

Ωστόσο το αεροπλάνο με προορισμό τη Νέα Υόρκη, είχε απογειωθεί, ήδη και όταν υπήρξε η ενημέρωση το αεροσκάφος βρισκόταν πάνω από την Ιταλία. Στο σημείο υπάρχει κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής καθώς και σκύλοι για να γίνει έλεγχος σε επιβάτες και αποσκευές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία επέτρεψε το αεροσκάφος να προσγειωθεί για τους ελέγχους, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να αναγκαστεί να γυρίσει στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Μάλιστα, με το που εισήλθε στο ελληνικό FIR, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «σηκώθηκαν μαχητικά αεροσκάφη» και το συνόδεψαν μέχρι το αεροδρόμιο, όπου και προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Η πτήση ΕΚ 209, με 228 επιβάτες -ανάμεσά τους ένα βρέφος- και 18μελές πλήρωμα, από την ώρα που μπήκε στον εθνικό εναέριο χώρο, συνοδευόταν από δύο F16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που απογειώθηκαν στις 21:09 από τη βάση της Σούδας. Το αεροπλάνο της Emirates ήταν 120 μίλια νοτιοδυτικά της Καλαμάτας, όταν δόθηκε εντολή απογείωσης στα μαχητικά να απογειωθούν. Την εντολή έδωσε το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον πύργο ελέγχου έστειλαν στο πλήρωμα τα χαρακτηριστικά του προσώπου που υπέδειξαν, αντίγραφο του διαβατηρίου του. Έγινε έλεγχος και δεν βρήκαν τίποτα, υπήρξε ωστόσο ο φόβος ότι ταξιδεύει με πλαστά στοιχεία.

Τώρα, το αεροσκάφος της Emirates έχει απομονωθεί σε μια πλευρά της πίστας και γίνεται έλεγχος στους επιβάτες και στον χώρο των αποσκευών. Το αεροπλάνο δεν αναμένεται να φύγει από την Ελλάδα σήμερα. Στις 22:06, δε, η πτήση ΕΚ 210, που είχε καθηλωθεί στο έδαφος, αναχώρησε για Ντουμπάι, καθώς ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στους επιβάτες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share