Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Παιδεραστής με το λευκό βαν: «Ψάρευε μόνο αγοράκια» λέει ο Σφακιανάκης – Ξεσπά η μητέρα του 13χρονου για την αποφυλάκισή του

«Ήδη είναι σε κίνδυνο πάλι άλλα παιδιά»

10 Νοεμβρίου 2022 19:16
Παιδεραστής με το λευκό βαν: «Ψάρευε μόνο αγοράκια» λέει ο Σφακιανάκης – Ξεσπά η μητέρα του 13χρονου για την αποφυλάκισή του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λαύριο: Η αποφυλάκιση του παιδοβιαστή με το λευκό βαν, μόλις στα επτά χρόνια, από τα συνολικά 25 που είχε καταδικαστεί, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Η μητέρα του 13χρονου, σε βάρος του οποίου ο παιδοβιαστής προσπάθησε να ασελγήσει, ξέσπασε μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”: «Όσο επικίνδυνος μπήκε, τιμωρήθηκε και μπήκε στη φυλακή, τόσο επικίνδυνος βγαίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο άνθρωπος που τον Ιούνιο του 2016 καταδικάστηκε ομόφωνα για δύο βιασμούς ανήλικων παιδιών, τώρα κυκλοφορεί ξανά ελεύθερος. «Η αλήθεια είναι ότι ταράχτηκα. Ήδη είναι σε κίνδυνο πάλι άλλα παιδιά. Βρίσκονται ήδη σε κίνδυνο. Θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο δεν είναι «λάθος συμπεριφορά, το αναγνωρίζω, μπαίνω στη φυλακή, εκτίω την ποινή μου, καταλαβαίνω το λάθος μου και βγαίνω διαφορετικός άνθρωπος». Είναι μία προτίμηση. Ο άνθρωπος αυτός προτιμάει συγκεκριμένα πράγματα για να ικανοποιηθεί, οπότε δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει βγαίνοντας», τόνισε η μητέρα του 13χρονου.

Τον Μάρτιο του 2015 ο -τότε 40χρονος- παιδοβιαστής είχε προσεγγίσει το 13χρονο αγόρι μέσω Facebook. Τα μηνύματα που αντάλλασσαν έπεσαν άμεσα στην αντίληψη των γονέων. Τότε σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κλείστηκε ένα ραντεβού στο οποίο ο 40χρονος θα περίμενε στο λευκό βαν που είχε διαμορφώσει ειδικά για τις αρρωστημένες πράξεις του τον 13χρονο και έτσι συνελήφθη.

«Σήμερα το παιδάκι μου είναι 21, ολόκληρος άντρας με ό,τι μπορεί να κουβαλάει η ψυχούλα του με αυτό που βίωσε το οποίο ήτανε και πολύ ελαφρύ θεωρώ εγώ σε σχέση με των υπόλοιπων παιδιών, γιατί το προλάβαμε στο τσακ. Όλο αυτό το κουβαλάς. Θέλει πολλή δουλειά για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις σε αυτό και να μην σε επηρεάζει και να μην σε ακολουθεί δημιουργώντας σου προβλήματα» συμπληρώνει.

«Νιώθω ότι όλη προσπάθεια να συλληφθεί και να καταδικαστεί έχει πέσει στο κενό» καταλήγει η μητέρα του ανήλικου.

Ένα χρόνο νωρίτερα, το 2014, ο 47χρονος σήμερα παιδοβιαστής άρπαξε ένα κοριτσάκι μόλις 14 ετών από τον δρόμο, το βίασε μέσα στο λευκό βαν, του έκοψε το μαλλιά και στη συνέχεια το εγκατέλειψε στον δρόμο… Η 14χρονη βρέθηκε να περιπλανιέται σε άθλια κατάσταση από πλήρωμα της Άμεσης Δράσης, εξετάστηκε έπειτα από ιατροδικαστή και διαπιστώθηκε ο βιασμός του. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του όμως εξακολουθούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος, μέχρι οι γονείς του 13χρονου αγοριού το 2015 να τον παγιδεύσουν.

«Ψάρευε μόνο αγοράκια»

Για την υπόθεση μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI, ο οποίος οργάνωσε την έρευνα και σύλληψη του άνδρα. Όπως είπε χαρακτηριστικά για τον παιδοβιαστή: «Ψάρευε μόνο αγοράκια και το κοριτσάκι που ήταν στον δρόμο και του άρεσε, το κούρεψε και μετά έκανε τις κακόβουλες πράξεις του».

Ο κ. Σφακιανάκης τόνισε πως καθοριστική στη σύλληψη του παιδοβιαστή ήταν η βοήθεια της μητέρας του 13χρονου, η οποία και αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή τι συνέβη.


 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share