Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λαύριο: Συνελήφθη ξανά ο «βιαστής με το λευκό βαν» - Είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους

Μιλούσε ανοικτά για σεξουαλικές διαστροφές

10 Νοεμβρίου 2022 12:00
Λαύριο: Συνελήφθη ξανά ο «βιαστής με το λευκό βαν» - Είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λαύριο: Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ξανά ο παιδεραστής που είχε καταδικαστεί για δύο βιασμούς ανηλίκων και μία απόπειρα. Ο άνδρας είχε αποφυλακιστεί στα 6 χρόνια, από τα 26 που είχε καταδικαστεί, και εδώ και έναν μήνα κυκλοφορούσε ελεύθερος στη Λαυρεωτική, όπου έμενε και εργαζόταν. Παράλληλα, προφυλακιστέος κρίθηκε ο 43χρονος ηλεκτρολόγος για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ντόπιοι κατήγγειλαν πως μιλούσε ανοικτά για σεξουαλικές διαστροφές και πλησίασε παιδιά λέγοντάς τους ότι «θέλει να ντυθεί Δρακουμέλ και τα παιδιά στρουμφάκια». Κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν επίσης ότι τον είδαν έξω από κατάστημα της περιοχής, την ώρα που γινόταν πάρτι για το Γυμνάσιο.

Πετράλωνα: «Εβαζαν το παιδί να φωτογραφίζεται γυμνό με κασκόλ ποδοσφαιρικής ομάδας» - Νέες φρικιαστικές καταγγελίες (Video)

Νέα στοιχεία για την υπόθεση των Πετραλώνων ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο το κουβάρι. Παράλληλα, ο ποιητής, Χρήστος Κρεμνιώτης, ο άνθρωπος που αποκάλυψε την υπόθεση στα Πετράλωνα, με τα 3 παιδιά μιας οικογένειας που φέρεται να βιάζονταν συστηματικά από τους γονείς και τους οικογενειακούς φίλους τους, μίλησε για πρώτη φορά επώνυμα στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» στο Mega για να δώσει απαντήσεις σε όσα ακούγονται σχετικά με την σχέση του με τον 17χρονο γιο της οικογένειας.

Η γυναίκα που από κοινού με τον συγγραφέα επιχείρησαν να πείσουν τη μητέρα να καταγγείλει τους βιασμούς των παιδιών μίλησε για πρώτη φορά υποστηρίζοντας ουσιαστικά τους ισχυρισμούς του 39χρονου. Ο εισαγγελέας έχει ήδη ζητήσει την παραπομπή 10 ατόμων σε δίκη και αναμένεται να εκδοθεί σχετικό βούλευμα αν γίνει αποδεκτή η πρότασή του από το Δικαστικό Συμβούλιο.

Τα δύο παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 17 και 22 ετών σήμερα, υποστηρίζουν από κοινού με τον συγγραφέα πως η μητέρα ήταν συνένοχος στους βιασμούς αφού γνώριζε και δεν μιλούσε ενώ φωτογράφιζε το αγοράκι γυμνό με κασκόλ ποδοσφαιρικής ομάδας.

Σύμφωνα με το STAR τα παιδιά και ο συγγραφέας υποστηρίζουν τα εξής:

  • Υπήρχε φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό που είχε τραβήξει η μητέρα και αποδείκνυε τις ασελγείς πράξεις. Η μητέρα φρόντισε να καταστρέψει πολλές από τις φωτογραφίες και τα βίντεο, αλλά όσα διασώθηκαν έχουν κατατεθεί στις Αρχές και αποδεικνύουν τα όσα έζησαν.
  • Επίσης ο 17χρονος ισχυρίζεται πως είδε τον θείο του να κακοποιεί δύο άλλα παιδιά ενώ ο πατέρας του, τον υποχρέωσε να παρακολουθεί. Στον χώρο βρίσκονταν και άλλοι ενήλικες παρακολουθώντας το περιστατικό σαν οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας.
  • Ο πατέρας συνήθιζε να βάζει στο παιδί κασκόλ ποδοσφαιρικής ομάδας και η μητέρα τον φωτογράφιζε γυμνό με αυτό.
  • Μετά την απομάκρυνση από την οικογενειακή εστία ο πατέρας προσπαθούσε να εξαγοράσει τα παιδιά να συναντηθούν μαζί του εκτός σπιτιού. Μετά τις συναντήσεις τα δύο μεγαλύτερα ήταν φοβισμένα και το μικρό γεμάτο δώρα.
  • Η μεγαλύτερη κόρη καθυστέρησε να μιλήσει διότι φοβόταν. Ο πατέρας περνούσε έξω από το σπίτι με διάφορα οχήματα για να δηλώνει απειλητικά την παρουσία του ενώ μέσα στο σπίτι την απειλούσε η μητέρα.
  • Ο συγγραφέας φέρεται να λέει πως αν ήταν διεστραμμένος δεν θα πίεζε να γίνει η καταγγελία εις βάρος του πατέρα.
  • Το καλοκαίρι του 2020 όταν τα μεγάλα παιδιά είχαν φύγει από το σπίτι έγινε επίσκεψη κοινωνικού λειτουργού για τις συνθήκες διαβίωσης του μικρού παιδιού της οικογένειας. Τότε η μητέρα ζήτησε από τον συγγραφέα να πείσει τη μεγάλη κόρη να μην αποκαλύψει την πραγματική εικόνα της κατοικίας όπου ήταν βρώμικη και τα ντουλάπια ήταν κλειδωμένα για να μην τρώει φαγητό το παιδί όταν ήταν μόνο στο σπίτι. Η μητέρα τακτοποίησε το χάος που επικρατούσε και κατάφερε να αποκρύψει την πραγματικότητα απ΄ όλους τους λειτουργούς παρ' όλα αυτά διαπίστωσαν ακατάλληλες συνθήκες.

Η υπόθεση είναι περιπλεγμένη με την πλευρά του πατέρα να ισχυρίζεται πως τα παιδιά και η μητέρα έχουν επηρεαστεί από τον συγγραφέα, τα παιδιά και τον συγγραφέα να υποστηρίζουν πως η κακοποίηση ήταν βάναυση και τη μητέρα να τηρεί σιγή ιχθύος μένοντας στο ίδιο σπίτι με το μικρότερο παιδί της οικογένειας.

Τα στοιχεία που έχουν προκύψει για την υπόθεση είναι τα εξής:

  • Η εισαγγελική πρόταση που εκδόθηκε εχθές περιέχει με κάθε λεπτομέρεια περιγραφές των βιασμών, της κακοποίησης που κατήγγειλε ο 17χρονος σήμερα από τον πατέρα, τον θείο και άλλα πρόσωπα.
  • Η εισαγγελική πρόταση των 33 σελίδων ζητά την παραπομπή σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, τόσο για τον πατέρα, όσο και για τον θείο του ανηλίκου μαζί με άλλους οκτώ.
  • Το αν θα γίνει η δίκη ή όχι είναι θέμα ανώτερων λειτουργών της δικαιοσύνης και αναμένεται να εκδοθεί σχετικό βούλευμα.
  • Ο εισαγγελέας με τη νέα απόφασή του εισηγείται προς το Δικαστικό Συμβούλιο να απορριφθεί το αίτημα ακυρότητας της προδικασίας που είχε υποβληθεί από έναν από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση.
  • Ο εισαγγελέας προτείνει να απορριφθούν και όλα τα υπόλοιπα αιτήματα του κατηγορουμένου για τη διενέργεια περαιτέρω ανάκρισης
  • Υπενθυμίζεται πως το Συμβούλιο, μετά την παραπεμπτική πρόταση του εισαγγελέα τον περασμένο Μάιο, είχε καταλήξει στο να μην εκδώσει βούλευμα για δικονομικούς λόγους, δηλαδή εξαιτίας της εν λόγω αίτησης ακυρότητας
  • Η εισαγγελική πρόταση για τον πατέρα αναφέρει: Από το καλοκαίρι του 2012 έως το 2016 ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την απουσία της μητέρας, στο σπίτι τους όταν βρισκόταν μόνος με τον ανήλικο παθόντα γιο του, τον εξανάγκαζε να ανεχθεί να προβεί σε παρά φύση συνουσία σε βάρος του χωρίς τη θέλησή του και μετά την πράξη τον απειλούσε κάθε φορά να μην το αποκαλύψει σε κανέναν γιατί θα τον σκότωνε. Κατά τους δύο πρώτους βιασμούς ο κατηγορούμενος του έδωσε αμέσως μετά την πράξη πέντε ευρώ για να τον δελεάσει.
  • Για τον αδερφό του πατέρα στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται: Πατέρας και θείος στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2014 επί μία εβδομάδα μέσα στο σπίτι του θείου ενεργώντας από κοινού και κατόπιν συναπόφασης με άσκηση σωματικής βίας εξανάγκασαν τον παθόντα σε συγκεκριμένες πράξεις...
  • Η νέα εισαγγελική πρόταση όπως και η προγενέστερη φέρεται να μην λαμβάνει υπόψιν την από 21/12/2020 έκθεση πραγματογνωμοσύνης της διορισμένης ψυχολόγου από την ανακρίτρια και που αφορά στο 11χρονο κορίτσι αλλά και στο 17χρονο αγόρι, έκθεση που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι κατά την εκτίμηση της πραγματογνώμονα, κρίνεται αμφίβολο αν έχουν συμβεί οι πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης όπως τις περιγράφουν τα δύο παιδιά.
  • Σύμφωνα με την απόφαση της 21ης τακτικής ανακρίτριας, μετά την απολογία του πατέρα το 2021, είχε διαταχθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης οποιασδήποτε προσωπικής συναναστροφής και επικοινωνίας του κατηγορούμενου πατέρα με τα δύο ανήλικα τέκνα του, δηλαδή τον 17χρονο γιο του και την 11χρονη κόρη του, μέχρι την οριστική εκδίκαση της σε βάρος του κατηγορίας.
  • Εκκρεμεί από την Εισαγγελία Ανηλίκων απόφαση από το Μάιο του 2022 σχετικά με το αίτημα αναδοχής για τον 17χρονο που έχει καταθέσει ο 39χρονος λογοτέχνης.
  • Η μητέρα με δύο υπεύθυνες δηλώσεις είχε καταστήσει ως κηδεμόνα του γιου της τον 39χρονο συγγραφέα. Η πρώτη υπεύθυνη δήλωση αφορούσε στην παρουσία του παιδιού στο Αγιο Ορος. Η δεύτερη υπεύθυνη δήλωση ανέφερε ότι ορίζει ως κηδεμόνα τον λογοτέχνη προκειμένου εκείνος να ενημερώνεται για τις επιδόσεις των παιδιών.
  • Την αποκλειστική επιμέλεια ων ανήλικων παιδιών έχει η μητέρα ενώ τη γονική μέριμνα των ανηλίκων τέκνων έχουν και οι δύο γονείς.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελέας Ανηλίκων που είχε χρεωθεί μέχρι σήμερα την υπόθεση της μήνυσης των δύο παιδιών κατά της μητέρας τους καθώς επίσης και την υπόθεση για τη γονική μέριμνα αποπέμφθηκε και τις δύο υποθέσεις ανέλαβε πλέον νέος εισαγγελέας.

Από την πλευρά της η δικηγόρος της 22χρονης καταγγέλλουσας Δήμητρα Πλαστήρα είπε πως «ο συγγραφέας και ο 17χρονος έχουν καταθέσει πως και τα τρία παιδιά ζούσαν σε ένα περιβάλλον που δεν ήξεραν τι σημαίνει αγάπη και στοργή. Εφτασε στη ζωή τους ένας άνθρωπος που επιμελήθηκε βασικών πραγμάτων και χτίστηκε μία σχέση εμπιστοσύνης και στοργής.

Τα τρία παιδιά, σύμφωνα με τη δικογραφία, δεν ήθελαν να φεύγει ο συγγραφέας από το σπίτι πριν πέσουν για ύπνο. Είχαν μία σχέση στοργής και προκύπτει από τις καταθέσεις τους. Το παιδί είπε στις καταθέσεις "εγώ κοιμόμουν και ο Χρήστος κοιμόταν στο κρεβάτι. Εγώ κοιμόμουν και ο Χρήστος διάβαζε". Τα παιδιά αισθάνονταν πως ήταν το στήριγμά τους».

Η γυναίκα που πίεσε τη μητέρα για να καταθέσει «πάγωσε» από μία ζωγραφιά

Εκτός από τον συγγραφέα, στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και μία ιδιοκτήτρια καφετέριας στην οποία πήγαιναν τα παιδιά με τη μητέρα. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR η γυναίκα αποκάλυψε πως είδε μία ζωγραφιά του παιδιού και ζήτησε από τη μητέρα να πάει στην Αστυνομία.

«Καθόμασταν όλοι μαζί και πίναμε καφέ στο μαγαζί μου. Η μικρούλα ζωγράφιζε και ζωγράφισε κάτι που έμοιαζε με… Και της λέω “τι είναι αυτό παιδί μου;” Και μου λέει “αυτή είναι η ζωγραφιά που μου κάνει ο μπαμπάς μου” και λέει “είναι το π… μου”. Δίπλα ήταν η μητέρα. Εμείς είπαμε στην μητέρα να πάει να καταθέσει. Η μητέρα δεν πήγε. Δεν ασχολήθηκε. Αδιαφόρησε.

Το άφησε έτσι» είπε η ιδιοκτήτρια της καφετέριας Ελσα Πουλάκη. Η ίδια τόνισε ότι «έχω επαφή με τον μικρό. Κάνουμε μάθημα, διαβάζουμε μαζί. Το παιδί δίνει αγώνα. Δίνει αγώνα όλο αυτό το διάστημα για να δικαιωθεί. Το παλεύει. Προσπαθεί να το παλέψει. Ο δρόμος είναι ένας. Είναι μονόδρομος». Από την πλευρά του ο δικηγόρος του πατέρα, Νεκτάριος Ψύλος, είχε αφήσει αιχμές για τον συγγραφέα και τη σεξουαλικότητά του αλλά και το ενδιαφέρον της μητέρας για τον λογοτέχνη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share