Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συγκλονίζει ο 42χρονος Κώστας που "έχασε" ξαφνικά την έγκυο γυναίκα του και το αγέννητο μωρό τους: «Ήταν τραγική η ανικανότητα και η υπεροψία των γιατρών...» (Video)

Εφιαλτικές μνήμες από το θάνατο της 37χρονης που «έσβησε» αβοήθητη στο νοσοκομείο μαζί με το αγέννητο παιδί της

9 Νοεμβρίου 2022 18:45
Συγκλονίζει ο 42χρονος Κώστας που
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η 37χρονη Δέσποινα το 2021 κυοφορούσε το πρώτο της παιδί και με τον σύζυγό της Κώστα Μπακαλάκη ήταν πολύ ευτυχισμένοι. Όμως στις 15 Απριλίου του 2021 το νήμα της ζωής της κόπηκε και μαζί με εκείνη χάθηκε και η ζωή του αγέννητου παιδιού τους.

Από τότε ο σύζυγός της δίνει έναν μεγάλο αγώνα για να δικαιωθεί η μνήμη της. Καταγγέλλει λάθη και παραλείψεις των γιατρών οι οποίοι δεν φρόντισαν όπως θα πει να σώσουν την σύζυγό του. Η Δέσποινα ήταν 7 μηνών έγκυος όταν εισήχθη στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στην περιοχή της κοιλιάς.

Στο νοσοκομείο της έκαναν εξετάσεις για ουρολοίμωξη, οι οποίες ήταν αρνητικές. Η 37χρονη δεν μπήκε ποτέ στο χειρουργείο με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή μόνη, σε ένα απομονωμένο δωμάτιο του νοσοκομείου, χωρίς βοήθεια και χωρίς να προλάβει να αγκαλιάσει το παιδί της.

Δύο γιατροί και δύο νοσηλεύτριες δικάζονται σήμερα στην Αλεξανδρούπολη για το θάνατο της Δέσποινας που πέθανε μέσα στο νοσοκομείο από ακατάσχετη αιμορραγία, μαζί με το αγέννητο αγοράκι της, στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Δείτε όλο το ρεπορτάζ αλλά και όσα είπε ο σύζυγος της, Κώστας Μπακαλάκης, σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”.

Αλεξανδρούπολη: «Σφάδαζε από τους πόνους - Έφυγε άδικα» - Ξεσπά ο σύζυγος της 37χρονης εγκύου

Ραγίζει καρδιές ο σύζυγος της 37χρονης εγκύου που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Το ζευγάρι έπλεε σε πελάγη ευτυχίας, αφού σε δύο μήνες περίμεναν το μωράκι τους, το οποίο «χάθηκε» και αυτό μαζί με τη μητέρα του. Ο Κώστας πήγε την έγκυο γυναίκα του την Τετάρτη με πόνους στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και χθες το μεσημέρι την οδήγησε μαζί με το αγέννητο παιδί τους στην τελευταία τους κατοικία.

«Έφυγε άδικα πάνω στις μεγαλύτερες χαρές της. Εγώ θέλω να κάνω ό,τι θα έκανε η ίδια. Η ίδια δε θα άφηνε να περάσει έτσι όλο αυτό. Αυτό το κάνω για τη μνήμη της. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για να δικαιωθεί»

Όπως είπε ο σύζυγος της, η 37χρονη Δέσποινα σφάδαζε από τους πόνους, ήταν μούσκεμα στον ιδρώτα, δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της και είχε τάσεις λιποθυμίας . Την πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της έδωσε ένα κινητό για να μπορεί να επικοινωνεί μαζί της. Ζήτησε επανειλημμένα να μείνει στο πλευρό της μέσα στον θάλαμο αλλά δεν τον άφησαν.

Όταν επικοινώνησε μαζί της τού είπε ότι οι πόνοι ήταν αφόρητοι. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που μίλησε μαζί της. Ύστερα από λίγη προσπάθησε ξανά να επικοινωνήσει μαζί της αλλά μάταια.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι τη μια στιγμή μιλούσαμε στο τηλέφωνο και την άλλη δεν υπήρχε και ότι δεν μπορούσα να είμαι δίπλα της, να της κρατήσω το χέρι, να ειδοποιήσω κάποιον»

Τελικά ενημερώθηκε για τον χαμό της συζύγου και του παιδιού τους την επόμενη μέρα το πρωί όταν πήγε στο νοσοκομείο να παραδώσει τον ιατρικό φάκελο που τού είχαν ζητήσει οι γιατροί.

«Μου είπαν ότι έγινε ρήξη μήτρας και αυτό υπήρχε στο ιστορικό της ότι είχε κάνει μια επέμβαση που χρειαζόταν για να μείνει έγκυος. Τους το είχαμε πει, τους το έλεγε και η ίδια. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι τη μια στιγμή μιλούσαμε στο τηλέφωνο και την άλλη δεν υπήρχε και ότι δεν μπορούσα να είμαι δίπλα της, να της κρατήσω το χέρι, να ειδοποιήσω κάποιον», είπε με λυγμούς.

Σε αιμορραγία αποδίδεται ο θάνατός της 37χρονης

Σύμφωνα με τη νεκροτομή, τα αιτία θανάτου της άτυχης Δέσποινας ήταν η αιμορραγία. Ο ιατροδικαστής επεσήμανε ότι έχει σταλεί υλικό και από τη θανούσα και από το έμβρυο για πλήρη ιστολογικό και τοξικολογικό έλεγχο, ώστε για να διαπιστωθεί και η γενεσιουργός αιτία της αιμορραγίας.

Στη συνέχεια θα γίνουν όλα όσα προβλέπονται και από την πλευρά του νοσοκομείου και από τον εισαγγελέα εφόσον διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share