Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Πολεμικό Ναυτικό: Έφτασε η έγκρυση για την απόκτηση τεσσάρων κορβετών

Το λευκό φως από το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο

9 Νοεμβρίου 2022 16:25
Πολεμικό Ναυτικό: Έφτασε η έγκρυση για την απόκτηση τεσσάρων κορβετών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σήμερα Τετάρτη, στο συνέδριο του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ) αποφασίστηκε και εγκρίθηκε το πρόγραμμα απόκτησης κοβερτών από το Πολεμικό Ναυτικό.

Δείτε επίσης την καταγγελία γυναίκας στο βασιλικό πολεμικό ναυτικό

Πιο αναλυτικά, το ΑΝΣ ενέκρινε το πρόγραμμα για την προμήθεια τεσσάρων κορβετών, προϋπολογισμού περίπου 2 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι αυτό αποτελεί το τρίτο βήμα για την ανανέωση του στόλου μετά την προμήθεια των Belharra από το Πολεμικό Ναυτικό και τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ.

Koρβέτα που προτάθηκε για την Ελλάδα

Ταυτόχρονη έγκριση με την εξαγορά των ναυπηγείων Ελευσίνας

Η απόφαση για το Πολεμικό Ναυτικό ελήφθη σε μία χρονική περίοδο που φαίνεται να ολοκληρώνεται το σχέδιο εξυγίανσης των ναυπηγείων Ελευσίνας με την εξαγορά τους από την ΟΝΕΧ, η οποία πρόσφατα υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον ιταλικό όμιλο Fincantieri.

Ο ιταλικός όμιλος θεωρείται από τους κορυφαίους στον κόσμο στη σχεδίαση και τη ναυπήγηση κορβετών ενώ στα ναυπηγεία της θυγατρικής εταιρίας του ομίλου, Fincantieri Marinette Marine (FMM) στις Ηνωμένες Πολιτείες χτίζονται για λογαριασμό του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού οι κορβέτες πολλαπλών ρόλων, LCS.

Σημειώνεται επίσης ότι όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό ομόλογό του Γκουΐντο Κροσέττο (Guido Crosetto).

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share