Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Έγγραφο ντοκουμέντο: Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε ενημερώσει για το ενδεχόμενο να πέσει ο κινέζικος πύραυλος σε Πάτρα και Ιωάννινα!

Σήμανε συναγερμό!

9 Νοεμβρίου 2022 09:15
Έγγραφο ντοκουμέντο: Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε ενημερώσει για το ενδεχόμενο να πέσει ο κινέζικος πύραυλος σε Πάτρα και Ιωάννινα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Tο τμήμα πυραύλου Long March 5B κατέπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό, τελικά, ωστόσο είχε προκαλέσει συναγερμό.

Η είσοδος του διαστημικού «σκουπιδιού», 23 τόνων και μέγεθος 10ώροφου κτιρίου, σήμανε συναγερμό και στη Δυτική Ελλάδα, που μόνο σενάριο επιστημονικής φαντασίας δεν ήταν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της pelop.gr και της Μαρία Παπαγιαννακοπούλου, όπου δημοσιεύεται έγγραφο-ντοκουμέντο, φαίνεται ότι ζητήθηκε από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να τεθούν σε επιφυλακή -άμεσα- τα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, καθώς και Κέντρα του ΕΚΑΒ σε Πάτρα και Ιωάννινα.

Και για να γίνουμε πιο ακριβείς, στη ζώνη κινδύνου συντριβής ήταν οι περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, του Ιονίου και της βόρειας Πελοποννήσου. Κι όμως, δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αφού αδιάψευστος μάρτυρας της «διαστημικής απειλής», είναι το έγγραφο – ντοκουμέντο που δημοσιεύει αποκλειστικά σήμερα η εφημερίδα «Πελοπόννησος», μέσω του οποίου ζητείται να τεθούν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία που ανήκουν στη δικαιοδοσία της 6ης ΥΠΕ μεταξύ των οποίων των Πατρών και των Ιωαννίνων και το ΕΚΑΒ.

Έγγραφο ντοκουμέντο: Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε ενημερώσει για το ενδεχόμενο να πέσει ο κινέζικος πύραυλος σε Πάτρα και Ιωάννινα!

Με την επισήμανση «άμεσο», το έγγραφο του υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με ημερομηνία 4/11/2002 με εντολή του γ. γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, απεστάλη την Παρασκευή προς όλους του εμπλεκόμενους φορείς μεταξύ των οποίων και η αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. «Λόγω της μικρής πιθανότητας πτώσης τμημάτων διαστημικού πυραύλου, σας γνωρίζουμε ότι κινεζικός διαστημικός πύραυλος αναμένεται να εισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της γης τις επόμενες ώρες και θραύσματά του ενδέχεται να καταπέσουν στις περιοχές της Β. Πελοποννήσου, του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας, τα Κέντρα των επιχειρήσεων των φορέων θα πρέπει άμεσα να ενημερώσουν το ΕΣΚΕΔΙΚ προκειμένου να λάβουν περαιτέρω οδηγίες» ανέφερε το περιεχόμενο, που συνοδευόταν από χάρτη πρόβλεψης πτώσης.

Σε επικοινωνία που είχε η «Π» με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, ανέφερε λακωνικά πως εκείνο που συστήθηκε ήταν η επισταμένη προσοχή και η ετοιμότητα για την ύπαρξη θραυσμάτων στις περιοχές που σύμφωνα με τους υπολογισμούς, επρόκειτο να πέσουν τμήματα του διαστημικού πυραύλου.

Τα εν λόγω συντρίμμια ανήκαν στον κινέζικο πύραυλο «Long March 5B», ο οποίος έφτασε σε τροχιά γύρω από τη Γη τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου μετά την τρίτη και τελευταία εκτόξευση μονάδας για τον κινεζικό διαστημικό σταθμό Tiangong.

Όπως είχε συμβεί και με τις προηγούμενες εκτοξεύσεις του ίδιου πυραύλου βαρέος φορτίου, η διαστημική υπηρεσία της Κίνας δεν πραγματοποίησε ελεγχόμενη πτώση του τμήματος που απέμεινε από τον πύραυλο, αφότου αποδέσμευσε το φορτίο του. Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές της Ισπανίας έκλεισαν για περίπου μια ώρα τον εναέριο χώρο πάνω από την Καταλονία και άλλες τρεις περιοχές το πρωί της Παρασκευής

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share