Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Νέες φρικιαστικές αποκαλύψεις για τον συγγραφέα - "Κατέβαζε" παιδική πορνογραφία από 234 διαφορετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις για 6 χρόνια! (Video)

Τι υποστήριξε στην απολογία του

8 Νοεμβρίου 2022 11:14
Βασίλης Παπαθεοδώρου: Νέες φρικιαστικές αποκαλύψεις για τον συγγραφέα -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλύψεις για τον συγγραφέα παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, Βασίλη Παπαθεοδώρου, που βρίσκεται προφυλακισμένος. Παράλληλα, φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Βασίλης Παπαθεοδώρου που κατηγορείται για κατοχή παιδικής πορνογραφίας, σε ένα από τα βιβλία του περιέγραφε απόπειρα βιασμού, ενώ χρησιμοποιούσε χυδαία φρασεολογία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εκπομπή του «STAR» «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο γνωστός λογοτέχνης κατηγορείται για το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας και βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης. Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ο Βασίλης Παπαθεοδώρου επί 6 χρόνια συγκέντρωνε υλικό παιδικής πορνογραφίας μεγέθους 301 αρχείων, από 234 διαφορετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις (I.P.).

Ο συγγραφέας μέλος σε δίκτυο ανταλλαγής πορνογραφικού υλικού

Ο ίδιος ο συγγραφέας τόνισε ότι συγκέντρωσε το αποτρόπαιο υλικό για να γράψει το επόμενο του βιβλίο, όμως τα ευρήματα των Αρχών τονίζουν ότι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου επί σειρά ετών είχε εισχωρήσει στο λεγόμενο σκοτεινό διαδίκτυο.

Ειδικότερα, από τις 18 Δεκεμβρίου 2016, μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2022 ήταν ενεργός μέλος σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο, που επιτρέπει την αποθήκευση των αρχείων σε έναν επιμέρους υπολογιστή και εν συνεχεία την απευθείας ανταλλαγή τους μεταξύ των χρηστών.

Σύμφωνα με τα όσα εντόπισε το ειδικό λογισμικό CPS της αστυνομίας, ο συγγραφέας φέρεται να είναι ένας από τους οκτώ πλέον σημαντικούς παραλήπτες σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας στη χώρα μας. Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου στην προσπάθεια του να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα να μην τον προφυλακίσουν, επικαλέστηκε ακόμη και συγκεκριμένες υποθέσεις που είχαν απασχολήσει την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις 21 Οκτωβρίου, δηλαδή τρεις ημέρες μετά την προφυλάκιση του, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του συγγραφέα για το παγκόσμιο βραβείο «Αstrid Lindgren», ο νικητής του οποίου λαμβάνει χρηματικό έπαθλο 460.000 ευρώ. Μετά από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, η ελληνική εταιρεία συγγραφέων η οποία τον είχε επιλέξει ως υποψήφιο, δήλωσε ότι αναστέλλει την υποψηφιότητα του, έως ότου η δικαιοσύνη αποφανθεί για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Τι υποστήριξε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου στην απολογία του

Ενώπιον της ανακρίτριας ο Βασίλης Παπαθεοδώρου φαίνεται πως αρνήθηκε κάθε κατηγορίας και υποστήριξε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για πρωτογενές υλικό, πηγή έμπνευσης για ένα βιβλίο ήθελε να γράφει και βρισκόταν ακόμα στα σκαριά. Μάλιστα υπεραμύνθηκε των κατηγοριών λέγοντας ότι με το πρόγραμμα που αναζητούσε τα αρχεία δεν μπορούσε να κάνει θέαση του υλικού, παρά μόνο μετά τη λήψη του.

Κατά την απολογία του ο 55χρονος συγγραφέας έφτασε στο σημείο να συγκρίνει το υλικό της παιδικής πορνογραφίας με μια σειρά του Netflix, την οποία όπως είπε είδε για ένα από τα βιβλία του.

«Στο βιβλίο μου "Η νύχτα που έσβησαν τ’ αστέρια" έπρεπε να αποτυπώσω σκηνή βιασμού. Συνεπώς, μεταξύ άλλων παρακολούθησα τη σειρά ''13 reasons why''. Όλες τις πληροφορίες που έβρισκα από την έρευνά μου τα αποθήκευσα σε σκληρό δίσκο καθώς αποτελούσαν την βασική πρώτη ύλη του συγγραφικού μου έργου ώστε όσα περιγράφω να είναι ρεαλιστικά. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο συγκεντρώνω υλικό και για τα προσεχή βιβλία μου», ανέφερε σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο Βασίλης Παπαθεοδώρου.

«Στο βιβλίο που θα έγραφα θα είχα ως κεντρικό άξονα την επικινδυνότητα του διαδικτύου για την κακοποίηση και τη σεξουαλική εκμετάλλευση ενός νεαρού εφήβου», υποστήριξε στη συνέχεια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share