Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Καταφθάνουν οι ψυχρές αέριες μάζες» - Σαφής προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου

Πότε θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα;

8 Νοεμβρίου 2022 09:42
«Καταφθάνουν οι ψυχρές αέριες μάζες» - Σαφής προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου
Φωτογραφία αριστερά: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται προς τα τέλη της βδομάδας. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου ψυχρές αέριες μάζες μας πλησιάζουν και θα ρίξουν τον υδράργυρο.

Ειδικότερα, το πρωί της Τρίτης θα έχουμε τοπική συννεφιά στα ΒΑ και στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια και λίγα επίσης σύννεφα στην Κρήτη. Από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε ήλιο όπου είχαμε μουντάδα και κάποιες ακόμη συννεφιές στα ΒΔ. Το βράδυ ίσως λίγες τοπικές βροχές στην Χαλκιδική. Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό Αιγαίο στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 21 βαθμούς στα κεντρικά, στα βόρεια από 17 έως 20 και στα νότια στους 20.

Στην Αττική λίγες συννεφιές στα βόρεια του νομού το πρωί και στη συνέχεια ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία στους 22 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη, τοπικές συννεφιές θα έχουμε το πρωί στην περιοχή της Χαλκιδικής και στην συνέχεια ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Την Τετάρτη θα έχουμε ηλιοφάνεια παντού και ίσως στην Κρήτη έχουμε λίγες ψιχάλες στα ΒΔ του νησιού. Η θερμοκρασία στους 19 βαθμούς στα κεντρικά.

Την Πέμπτη θα έχουμε αίθριο καιρό και ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία στους 18 βαθμούς.

Την Παρασκευή θα πυκνώνουν κάποια σύννεφα στα βόρεια με την θερμοκρασία στους 18 επίσης βαθμούς.

Το Σάββατο ίσως έχουμε μια νέα διαταραχή στα βόρεια και ΝΔ τμήματα της Ελλάδας. Η θερμοκρασία στους 16 βαθμούς στα κεντρικά και στους 14-15 στα κεντρικά και τα βόρεια.

«Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η κακοκαιρία αλλά...» - Κραυγή αγωνίας από τον Τάσο Αρνιακό

Ο Τάσος Αρνιακός αναφέρθηκε αναλυτικά, τόσο στον καιρό των τελευταίων ημερών όσο και σε όσα πρόκειται να δούμε στη συνέχεια, μιλώντας για τα προβλήματα των συνθηκών του τελευταίου τριμήνου.

Αναφορικά με την κακοκαιρία EVA, ο έμπειρος μετεωρολόγος τόνισε, ότι αυτή βρίσκεται μεσοπέλαγα μεταξύ Ρόδου και Κρήτης, με βροχές και χιόνια ακόμη σε αρκετές περιοχές, ενώ σχετικά με την ηπιότητα των φαινομένων απάντησε, ότι σε ουκ ολίγα σημεία υπήρξαν πράγματι έντονα φαινόμενα και έβρεξε σε σημαντικές ποσότητες, με τον Σάκη Αρναούτογλου μάλιστα να «ξεσπά» δημόσια.

Όπως τονίζει, όμως, το φθινόπωρο ήρθε... για να μείνει, κάτι που θα ισχύσει όμως μόνο για ένα μήνα και δεν αποκλείεται τους άλλους δύο, που δεν έβρεξε, να τους πληρώσουμε σε ακρίβεια τροφίμων.

Οι θερμοκρασίες, πάντως, πέφτουν στους 23-24 βαθμούς για αυτή την εβδομάδα και το τριήμερο θα υπάρξουν εκ νέου βροχές.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share