Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ηράκλειο: Αυτόφωρο ο ξενοδόχος που έπαιρνε τους μισθούς των εργαζομένων του πίσω.

Κατηγορείται για πάνω από τρία πράγματα

7 Νοεμβρίου 2022 12:34
Ηράκλειο: Αυτόφωρο ο ξενοδόχος που έπαιρνε τους μισθούς των εργαζομένων του πίσω.
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σήμερα καλείται να αντιμετωπίσει το Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας στην Κρήτη ο οποίος, ενώ πλήρωνε κανονικά τους εργαζομένους τους καθ'όλα πρέπει στην συνέχεια, ζήταγε πίσω μέρος των χρημάτων τους εκβιαστικά.

Δείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Αθήνα για ένα ρομαντικό βράδυ

Μάλιστα, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, την ώρα που παρελάμβανε από εργαζόμενό του 500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ο 46χρονος ξενοδόχος την περασμένη Παρασκευή οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για εκβίαση τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, καθώς και για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Ακολούθως, η υπόθεση παραπέμφθηκε να εκδικαστεί στο Αυτόφωρο και αναβλήθηκε για σήμερα, Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου. Στο μεταξύ αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 46χρονος υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση

Ξενοδοχείο χώρος υποδοχής και κουδούνι υποδοχής

Η καταγγελία σε βάρος του ξενοδόχου έγινε από τρεις ξενοδοχοϋπαλλήλους, δύο γυναίκες 22 και 21 ετών και έναν άνδρα 23 ετών, κατ’ αρχάς στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρός του Νίκος Κοκολάκης, στη συνέχεια ενημερώθηκαν τόσο ο εισαγγελέας Ηρακλείου όσο και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας και οργανώθηκε επιχείρηση για την σύλληψη του ξενοδόχου.

Σύμφωνα με τον κ. Κοκολάκη, υπάρχουν μαρτυρίες υπαλλήλων οι οποίες αποδίδουν στον επιχειρηματία ανάλογη στάση και σε άλλους εργαζόμενους, αλλά και σε παρελθόντα χρόνο. Μάλιστα, κάλεσε τους εργαζόμενους να μη φοβούνται και να προχωρούν σε καταγγελίες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας.

Η άλλη πλευρά ωστόσο, μέσω της συνηγόρου του επιχειρηματία, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για αστική διαφορά. Παράλληλα, ο 46χρονος υπέβαλε με τη σειρά του μήνυση κατά των τριών εργαζομένων που τον κατήγγειλαν, αλλά και του προέδρου της Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου για συκοφαντική δυσφήμιση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share