Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Λαμία: Βραδινές επιδρομές τα αγριογούρουνα παίρνουν την βόλτα τους και...οτι έχουν οι καλλιέργειες (video)

Απίστευτη αύξηση πληθυσμού των αγριόχοιρων

7 Νοεμβρίου 2022 11:43
Λαμία: Βραδινές επιδρομές τα αγριογούρουνα παίρνουν την βόλτα τους και...οτι έχουν οι καλλιέργειες (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλο ένα αυξανόμενος είναι ο αριθμός των αγριογούρουνων στην περιοχή της Λαμίας. Τα μέτρα που έχουν πάρει οι κάτοικοι για την φύλαξη τόσο των ίδιων όσο και των καλλιεργιών και των αντκειμένων τους δεν αποδίδει στα τωρινά δεδομένα.

Δες επίσης τα αγριογούρουνα να κάνουν βόλτα στην Εκάλη

Είναι πια καθημερινό φαινόμενο αγέλες να “εισβάλλουν” σε καλλιέργειες, να “βολτάρουν” σε χωριά ακόμη και και στις περιφερειακές συνοικίες της Λαμίας, ενώ λίγους μήνες πριν το φαινόμενο ήταν μάλλον περιορισμένο σε συγκεκριμένες περιοχές.

Μαρτυρίες κατοίκων

«Μέρα-νύχτα τα βλέπουμε στους δρόμους, στις καλλιέργειες, στα χωριά και μετράμε ζημιές. Προσπαθούμε να προστατευτούμε. Παλαιότερα, όταν άκουγαν ανθρώπινη φωνή έφευγαν. Τώρα, πλέον, δεν τους “ενδιαφέρει…”», αναφέρει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Μακρακώμης Πάνος Κοντογιώργος, ο οποίος αρκετές φορές μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, έχει έρθει τετ-α-τετ με αγέλες αγριόχοιρων σε δρόμους και χωριά.

Τα αγριογούρουνα βγήκαν στον δρόμο και κάνουν βόλτες

Τα παράπονα των αγροτών καθημερινά, για τις καταστροφές που προκαλούν στις καλλιέργειές τους και έντονες οι ανησυχίες και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων, οι οποίοι δεν ξέρουν πού να απευθυνθούν. Περιφερειακά της πόλης οι κάτοικοι τα βλέπουν ακόμη και στις αυλές των σπιτιών τους, ενώ τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να αποτρέψουν την παρουσία τους αποδεικνύονται “αδύναμα” να συγκρατήσουν τους αγριόχοιρους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share