Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η κακοκαιρία αλλά...» - Κραυγή αγωνίας από τον Τάσο Αρνιακό

Η μεγάλη ανησυχία του μετεωρολόγου

7 Νοεμβρίου 2022 09:18
«Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η κακοκαιρία αλλά...» - Κραυγή αγωνίας από τον Τάσο Αρνιακό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Τάσος Αρνιακός αναφέρθηκε αναλυτικά, τόσο στον καιρό των τελευταίων ημερών όσο και σε όσα πρόκειται να δούμε στη συνέχεια, μιλώντας για τα προβλήματα των συνθηκών του τελευταίου τριμήνου.

Αναφορικά με την κακοκαιρία EVA, ο έμπειρος μετεωρολόγος τόνισε, ότι αυτή βρίσκεται μεσοπέλαγα μεταξύ Ρόδου και Κρήτης, με βροχές και χιόνια ακόμη σε αρκετές περιοχές, ενώ σχετικά με την ηπιότητα των φαινομένων απάντησε, ότι σε ουκ ολίγα σημεία υπήρξαν πράγματι έντονα φαινόμενα και έβρεξε σε σημαντικές ποσότητες, με τον Σάκη Αρναούτογλου μάλιστα να «ξεσπά» δημόσια.

Όπως τονίζει, όμως, το φθινόπωρο ήρθε... για να μείνει, κάτι που θα ισχύσει όμως μόνο για ένα μήνα και δεν αποκλείεται τους άλλους δύο, που δεν έβρεξε, να τους πληρώσουμε σε ακρίβεια τροφίμων.

Οι θερμοκρασίες, πάντως, πέφτουν στους 23-24 βαθμούς για αυτή την εβδομάδα και το τριήμερο θα υπάρξουν εκ νέου βροχές.

Καιρός σήμερα 7/11: Η EVA αποχωρεί αφήνοντας καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους - Προειδοποίηση Αρναούτογλου, Αρνιακού και Μαρουσάκη για νέο κύμα κακοκαιρίας

Καιρός σήμερα: Η κακοκαιρία EVA μπορεί τελικά να μην ήταν τόσο ισχυρή όσο θα περιμέναμε, και δη στην Αττική, και σήμερα (7/11) φεύγει, αφήνοντας ωστόσο μερικές ακόμη καταιγίδες μαζί με ισχυρούς βοριάδες.

Σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ, για την Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα, τα οποία τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιορισθούν στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά τις πρωινές ώρες θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα κεντρικά και βόρεια και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αρχικά νεφώσεις, με τοπικές βροχές, γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια τις πρωινές ώρες αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε πιθανώς να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη, ενώ στις Κυκλάδες ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα Δωδεκάνησα τις πρώτες πρωινές ώρες, γρήγορα θα περιοριστούν στα νότια, θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια σύντομα βλέπει ο Αρναούτογλου

Τη Δευτέρα ο καιρός βελτιώνεται με τα φαινόμενα να επιμένουν σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία στους 20 βαθμούς, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Την Τρίτη αραιή συννεφιά στα ΒΑ και λιακάδα στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία στους 20 βαθμούς. Την Τετάρτη ηλιοφάνεια παντού. Η θερμοκρασία στους 21 βαθμούς.

Από πότε έρχεται η νέα εισβολή για τον Αρνιακό

Για ακόμη μία ημέρα ο Τάσος Αρνιακός έκανε την πρόγνωση του καιρού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μιλώντας για την πορεία της κακοκαιρίας EVA τις επόμενες ώρες και δίνοντας μία ανησυχητική πρόγνωση για την εισβολή νέου κύματος κακοκαιρίας που θα προσβάλλει το επόμενο σαββατοκύριακο.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

Νέο ψυχρό κύμα σύμφωνα με τον Μαρουσάκη

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι πρωινές ώρες θα είναι δύσκολες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ενώ πιο ήπια θα είναι τα φαινόμενα στον ανατολικό ηπειρωτικό κορμό. Στην Αττική ίσως σημειωθούν βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες το πρωί.

Παράλληλα, από το τέλος της εβδομάδες έρχεται ένα ψυχρό «κύμα» καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share