Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

"Πανικός" από τον Τάσο Αρνιακό - Νέα ειβολή κακοκαιρίας από την Παρασκευή (video)

Η πρόγνωση του μετεωρολόγου

6 Νοεμβρίου 2022 20:10
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για ακόμη μία ημέρα ο Τάσος Αρνιακός έκανε την πρόγνωση του καιρού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μιλώντας για την πορεία της κακοκαιρίας EVA τις επόμενες ώρες και δίνοντας μία ανησυχητική πρόγνωση για την εισβολή νέου κύματος κακοκαιρίας που θα προσβάλλεια το επόμενο σαββατοκύριακο. Υπενθυμίζεται, μάλιστα ότι εστάλη μήνυμα 112 σε αρκετά νησία του Αιγαίου.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

Κακοκαιρία EVA: Χιλιάδες κεραυνοί «έσκισαν» τον ουρανό της Ελλάδας (φωτο)

Οι χιλιάδες κεραυνοί ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία της κακοκαιρίας Eva, που επηρέασε την Ελλάδα τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το σύστημα ΖΕΥΣ του ΕΑΑ/meteo.gr, μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι της Κυριακής (6/11) είχαν καταγραφεί σχεδόν 7.500 κεραυνοί. Υπενθυμίζεται, ότι στάλθηκε μήνυμα 112 και σε νησιά του Αιγαίου.

Δείτε τον χάρτη με την κεραυνική δραστηριότητα της Κυριακής

Κακοκαιρία EVA: Χιλιάδες κεραυνοί «έσκισαν» τον ουρανό της Ελλάδας (φωτο)

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου σε Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο είχαν καταγραφεί περίπου 18.000 κεραυνοί.

Κακοκαιρία EVA: Χιλιάδες κεραυνοί «έσκισαν» τον ουρανό της Ελλάδας (φωτο)

Το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr έχει καταγράψει βροχόπτωση από το πρωί του Σαββάτου 5/11 σε 437 σταθμούς από το σύνολο 461 σταθμών που βρίσκονται σε λειτουργία μέχρι τις 18:00 την Κυριακή 6/11.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει την κατανομή του ύψους βροχής σε χιλιοστά μεταξύ Σαββάτου 5/11 και Κυριακής 6/11 έως τις 18:00. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στη Δυτική Ελλάδα καταγράφηκαν το Σάββατο, ενώ η κακοκαιρία Eva έπληξε τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και ανατολικά νησιωτικά τμήματα την Κυριακή.

Στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν καταγράφηκαν ακραία ύψη βροχής, όμως ισχυρές σύντομες καταιγίδες κατά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες. Φαινόμενα ξαφνικών πλημμυρών καταγράφηκαν και στην Αττική το μεσημέρι της Κυριακής, κυρίως στην περιοχή της Νίκαιας και του Πειραιά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share