Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

"Βόμβα" Αρνιακού για τις επομενες ώρες - "Έντονες κεραυνοπτώσεις και ανεμοστρόβιλοι σε..." (video)

Η προειδοποίηση του μετεωρολόγου

5 Νοεμβρίου 2022 20:16
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η επέλαση της κακοκαιρίας EVA έχει ξεκινήσει για τα καλά με τα φαινόμενα εντείνονται σε πολλές περιοχές της χώρας με το πέρασμα της ώρας. Με την ευκαιρία, δείτε το σοκαριστικό βίντεο με τον υδροστρόβιλο στην Ηγουμενίτσα.

Το απόγευμα του Σαββάτου (5/11) ο γνωστός μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μίλησε για τις εξελίξεις στον καιρό και ποιές περιοχές θα βρεθούν στο "μάτι του κυκλώνα".

Κακοκαιρία «EVA»: Συναγερμός στην Αττική - Αναμένεται μήνυμα του 112

Η κακοκαιρία «Eva» βρίσκεται σε εξέλιξη και επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από χθες εκδόθηκαν δυο 112 για τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας και σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων. Ενώ σήμερα εστάλη μήνυμα και στους κατοίκους της Πελοποννήσου. Με την ευκαιρία, δείτε την προειδοποίηση του Γιάννη Καλλιάνου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, σε λίγη ώρα θα σταλεί μήνυμα από το 112 για τους κατοίκους της Αττικής, καθώς η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει το Λεκανοπέδιο από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα πλημμυρών.

  • Συστάσεις της ΓΓΠΠ προς τους πολίτες ενόψει της κακοκαιρίας «Eva»
  • Συστάσεις στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με αφορμή την κακοκαιρία «Eva».

Κακοκαιρία «EVA»: Συναγερμός στην Αττική - Αναμένεται μήνυμα του 112

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Την ίδια στιγμή, διευρυμένη σύσκεψη για την λήψη μέτρων αντιμετώπισης της επερχόμενης κακοκαιρίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα.

Το υπουργείο ζήτησε από τις Αστυνομικές Αρχές να τεθούν, από τις επόμενες ώρες, σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να συνδράμουν ουσιαστικά, με μέσα και έμψυχο δυναμικό, τον σχεδιασμό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και να αντιμετωπιστούν τα όποια τυχόν προβλήματα ανακύψουν.

Για το σκοπό αυτό, ενισχυμένα κλιμάκια της τροχαίας θα επιτηρούν στο εθνικό, αστικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ σε ετοιμότητα θα τεθούν και τα κατά τόπους Αστυνομικά τμήματα της Επικράτειας, ευρισκόμενα σε συνεχή επικοινωνία με τους Δήμους και τις Περιφερειακές Αρχές της χώρας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share