Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Ράπισμα» κακοκαιρίας από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Αυτό που με φοβίζει είναι το δυτικό τμήμα της χώρας και...»

Όσα επισημαίνει ο γνωστός μετεωρολόγος

5 Νοεμβρίου 2022 14:57
«Ράπισμα» κακοκαιρίας από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Αυτό που με φοβίζει είναι το δυτικό τμήμα της χώρας και...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κακοκαιρία Eva κατέφθασε από την Ιταλία και αναμένεται να σαρώσει περιοχές της χώρας όλο το Σαββατοκύριακο, 5 και 6 Νοεμβρίου. Για τις περιοχές που έχουν μπει στο στόχαστρο της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού, μίλησε ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία Eva δημιουργεί βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία από χθες Παρασκευή (04/11), το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν την Ελλάδα.

Δείτε επίσης: Σάκης Αρναούτογλου: Τί είναι ο παγωμένος mistral που «αγριεύει» ακόμη περισσότερο την κακοκαιρία «Eva»

Από το πρωί του Σαββάτου (05/11) έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06/11) θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Μιλώντας στο MEGA, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος κάνει λόγο για σοβαρή επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες και πολύ ισχυρά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας, προειδοποιώντας μάλιστα για πλημμυρικά φαινόμενα, κυρίως το Σάββατο.

O ίδιος εφιστά την προσοχή και στους κατοίκους της Αττικής, επισημαίνοντας πως το Λεκανοπέδιο θα δεχτεί ισχυρές πιθανότατα βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της Κυριακής (06.11.2022).

«Θα είναι μια σημαντική κακοκαιρία, πανελλαδικής εμβέλειας, που θα θυμίσει Νοέμβρη ως προς τα φαινόμενα. Αυτό που με φοβίζει είναι το δυτικό τμήμα της χώρας που θα δεχτεί πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββάτου (05.11.2022), και τα υπόλοιπα τμήματα της χώρας κατά τη διάρκεια της Κυριακής (06.11.2022).

Κακοκαιρία «EVA»: Εφιαλτικό μέτωπο καταιγίδων μήκους 900 χλμ. απειλεί τη χώρα - Χάρτες με τις περιοχές που θα «χτυπήσει» σφοδρά

Το μεσημέρι του Σαββάτου (5/11) ένα μέτωπο ισχυρών καταιγίδων μήκους 900 χλμ βρίσκεται στα ανοικτά του Ιονίου και προσεγγίζει γρήγορα τα Ιόνια νησιά και τις ακτές της Δυτικής Ελλάδας, προειδοποιεί το Meteo ενόψει της καταιγίδας EVA.

Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί φαίνεται η θέση και το μήκος του μετώπου. Με κίτρινα σύμβολα αποτυπώνονται οι ανιχνευόμενες ηλεκτρικές εκκενώσεις από το σύστημα ΖΕΥΣ του ΕΑΑ/meteo.gr.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, σήμερα έντονες βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και ενδεχομένως στα δυτικά τμήματα της Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής θα επηρεαστούν πολλές περιοχές της υπόλοιπης χώρας, συμπεριλαμβανομένων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share