Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 5/11: Πλησιάζει η κακοκαιρία «ΕVA»! Συναγερμός από Αρναούτογλου, Μαρουσάκη, Καλλιάνο, Κολυδά, Αρνιακό και Σούζη - Πού και πότε θα χτυπήσουν τα επικίνδυνα φαινόμενα

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός - Δείτε live εικόνα

5 Νοεμβρίου 2022 08:00
Καιρός σήμερα 5/11: Πλησιάζει η κακοκαιρία «ΕVA»! Συναγερμός από Αρναούτογλου, Μαρουσάκη, Καλλιάνο, Κολυδά, Αρνιακό και Σούζη - Πού και πότε θα χτυπήσουν τα επικίνδυνα φαινόμενα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα 5/11: Η κακοκαιρία Eva θα πλήξει τα επόμενα εικοσιτετράωρα τη χώρα, με τους μετεωρολόγους, Σάκη Αρναούτογλου, Κλέαρχο Μαρουσάκη, Γιάννη Καλλιάνο, Θοδωρή Κολυδά και Χριστίνα Σούζη να εκφράζουν φόβους για πλημμύρες και καταστροφές. Ήδη το 112 έχει ενεργοποιηθεί και από το απόγευμα της Παρασκευής εστάλησαν τα πρώτα μηνύματα σε Ήπειρο, Μεσσηνία, Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα.

Η κακοκαιρία θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις και θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τις επόμενες ώρες είναι πιθανό να σταλούν μηνύματα από το 112 και σε άλλες περιοχές ανάλογα με την πορεία των φαινομένων.

Ξεκάθαρος ο Σάκης Αρναούτογλου: «Ασυνήθιστο φαινόμενο στην Αττική πριν την κακοκαιρία»

H κακοκαιρία EVA για την οποία η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο καιρό πλησιάζει την Ελλάδα και ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε τα νεότερα στοιχεία για την πορεία των φαινομένων μέσα στο Σαββατοκύριακο (5-6/11).

Η EVA θα μπει τις επόμενες ώρες στην Ελλάδα από τα βορειοδυτικά και σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, περιοχές της βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, ακόμα και της Αττικής θα δουν πυκνές ομίχλες το πρωί του Σαββάτου (5/11). Από το μεσημέρι η κακοκαιρία θα επεκταθεί από τα δυτικά και στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ θα «χτυπήσουν» την Αττική, αλλά και τη Θεσσαλονίκη.

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία «Eva»: Ήχησε το 112 σε δύο περιοχές της χώρας – Ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων

Πότε θα φτάσουν οι βροχές στην Αθήνα

Ο παρουσιαστής του καιρού στην ΕΡΤ ανέφερε ότι το Σάββατο στα νότια παραθαλάσσια τμήματα της Αττικής θα υπάρχουν ομίχλες, ωστόσο στη συνέχεια της ημέρας λόγω της ενίσχυσης των νοτιάδων οι ομίχλες θα διαλυθούν.

Οι πρώτες βροχές στον νομό θα φτάσουν το μεσημέρι στα βόρεια ορεινά – ημιορεινά, ενώ τις νυχτερινές ώρες προς το ξημέρωμα της Κυριακής ο καιρός στην Αττική θα επιδεινωθεί και όλες οι περιοχές θα έχουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Την ίδια στιγμή οι νοτιάδες θα πνέουν με ισχύ 7 μποφόρ! Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αθήνα αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (6/11).

Λαίλαπα κακοκαιρίας από τον Γιάννη Καλλιάνο: «40 τόνοι νερού στην Αττική...»

Κατηγορηματικός, όσον αφορά το τι περιμένει τις επόμενες ώρες σχεδόν όλη την ελληνική επικράτεια, εμφανίστηκε στην εκπομπή Live News του Mega με τον Νίκο Ευαγγελάτο ο Γιάννης Καλλιάνος.

Ο γνωστός μετεωρολόγος του καναλιού μίλησε για λαίλαπα κακοκαιρίας που θα ξεκινήσει να πλήττει περιοχές της χώρας από απόψε (4/11) και θα φτάσει στην Αττική αύριο Σάββατο, φέρνοντας, μεταξύ άλλων, 40 τόνους νερού στο έδαφος!

Καμπανάκι από την Χριστίνα Σούζη: «Αυτή την μέρα θα ρίχνει τρομερές καταιγίδες σ' όλη την χώρα!»

Καιρός σήμερα: Αίθριος αναμένεται ο καιρός σ' όλη την χώρα σήμερα Παρασκευή, ωστόσο από το Σάββατο αρχίζει να αλλάζει το κλίμα!

Συγκεκριμένα από το βράδυ της Παρασκευής, η Δυτική Ελλάδα θα μπει πρώτη στον χορό των καταιγίδων, ενώ το Σάββατο το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα υποφέρει, με όλη την Πελοπόννησο και την Αττική να είναι σε... υγρή κατάσταση, σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη!

Ωστόσο την Κυριακή το πρωί αναμένεται όλη η χώρα να βρεθεί στο μάτι της κακοκαιρίας EVA, με τα φαινόμενα να εξασθενούν από το μεσημέρι της Κυριακής, με την κακοκαιρία να περιορίζεται από το απόγευμα και μετά μόνο στα Δωδεκάνησα!

Δείτε την πρόγνωση από την Χριστίνα Σούζη στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Σήμα κινδύνου για τον καιρό από Θοδωρή Κολυδά: «Σε όλη την Ελλάδα για τις επόμενες 72 ώρες...»

Σήμα κινδύνου εκπέμπει για τον καιρό ο Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος αναφέρει αναλυτικά μέσω του News247.gr το ποιες θα είναι οι συνθήκες, που θα επικρατήσουν στις επόμενες μέρες, με το έκτακτο δελτίο σε ισχύ.

Σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Από το βράδυ οι νεφώσεις στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει κατά τόπους στα βόρεια τους 20 με 23 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Θοδωρής Κολυδάς κακοκαιρία στην Ελλάδα

Ταλαιπωρία μέχρι τη Δευτέρα (7/11)

Το Σάββατο (5/11) αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από το μεσημέρι στα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα έχουν ως χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και στα υπόλοιπα τμήματα της Θεσσαλίας. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Σε όλη τη χώρα την Κυριακή (6/11) αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, μέχρι το απόγευμα στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης), ενώ από το μεσημέρι θα επηρεάσουν και τα Δωδεκάνησα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Σταδιακά στα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Τη Δευτέρα (7/11) στην ανατολική και νότια χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις.

«Φοβάμαι μην έχουμε θύματα! Αρκετό νερό! Έχουμε πολύ καιρό να δούμε τέτοια κακοκαιρία!»: Έκτακτος συναγερμός από τον Τάσο Αρνιακό!

Αλλάζει άρδην εικόνα ο καιρός σήμερα και η κακοκαιρία που είναι προ των πυλών θα είναι άκρως επικίνδυνη σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό!

Όπως τόνισε ο έμπειρος μετεωρολόγος, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», η Γη αναμένεται να υποδεχτεί αρκετή ποσότητα νερού και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για να μην έχουμε επανάληψη της... Κρήτη προ 3 εβδομάδων, όπου είχαμε νεκρούς.

Συγκεκριμένα ο Τάσος Αρνιακός ήταν ξεκάθαρος και τόνισε πως έχουμε αρκετό καιρό να δούμε την ποσότητα του νερού που θα πέσει στα ελληνικά χώματα τις επόμενες ώρες! Πότε θα ξεκινήσει η κακοκαιρία «EVA», ποιες περιοχές θα χτυπήσει και πότε θα μας αποχαιρετίσει.

«Έρχεται αυτό το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που θα...»: Θρίλερ με τον καιρό από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη!

Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, ανοιξιάτικες, αναμένεται να συνεχιστεί η μέρα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ωστόσο από το βράδυ της Παρασκευής ο καιρός θα δείξει μια μεγάλη αλλαγή!

Αρχικά από την Δυτική Ελλάδα και από αύριο σ' όλη την χώρα η κακοκαιρία EVA έρχεται για να αφήσει πίσω της μεγάλες ποσότητες νερού με έντονες καταιγίδες σχεδόν σ' όλη την Ελλάδα! Ποιες περιοχές θα έχουν να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερο πρόβλημα;

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

Υπενθυμίζεται ότι η πολιτική προστασία έχει απευθύνει αυστηρή σύσταση οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκειά της κακοκαιρίας.

Σε επιφυλακή και εγρήγορση βρίσκονται Πυροσβεστική, δήμοι και Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μάλιστα, προχώρησε σε έκτακτη ενημέρωση την Παρασκευή απευθύνοντας ισχυρή σύσταση στους πολίτες για περιορισμό των μετακινήσεων.

O εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ιωάννης Αρτοποιός, αναφέρθηκε στην ενεργοποίηση του 112, γνωστοποιώντας ότι έχει ήδη σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους περιοχών του βορείου Ιονίου και της περιφέρειας Ηπείρου.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως «ανάλογα με τα φαινόμενα και την εξέλιξή τους θα αποσταλούν μηνύματα στους πολίτες». Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ενόψει της έντονης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει σταδιακά, από το πρωί, μεγάλο μέρος της Ελλάδας.

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρος Κολυδάς, ενημέρωσε διεξοδικά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και όλους τους συμμετέχοντες για την πορεία της κακοκαιρίας, καθώς επίσης και για την ανά 12 ώρες επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Αναλυττικά η πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή από την ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
  • Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και τα φαινόμενα από το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρά.Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
  • Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, όπου από το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
  • Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το μεσημέρι σταδιακά στα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
  • Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην υπόλοιπη Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
  • Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
  • Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, που το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
  • Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα βόρεια 5 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, οι οποίες από αργά το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κατά τη διάρκεια της νύχτας σποραδικές καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share