Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Αδιανόητη καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Έκοψε το ρεύμα σε σπίτι με παιδί ΑμεΑ - Δεν υπήρχε απλήρωτος λογαριασμός

Ο πατέρας του 11χρονου εξέφρασε τη βαθιά του πίκρα

4 Νοεμβρίου 2022 22:43
Αδιανόητη καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Έκοψε το ρεύμα σε σπίτι με παιδί ΑμεΑ - Δεν υπήρχε απλήρωτος λογαριασμός
Φωτογραφίες: ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ&ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αδιανόητη καταγγελία για τον ΔΕΔΔΗΕ, «έκοψε το ρεύμα σε σπίτι με παιδί ΑμεΑ, δεν υπήρχε απλήρωτος λογαριασμός».

Πιο αναλυτικά, οικογένεια με 11χρονο παιδί που αντιμετωπίζει πρόβλημα αναπηρίας και υποστηρίζεται από οξυγόνο, έμεινε χωρίς ρεύμα την Πέμπτη στον Βόλο, μετά από απόφαση του ΔΕΔΔΗΕ να προχωρήσει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης, επειδή... είχε λήξει το πιστοποιητικό ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.

Η διακοπή του ρεύματος προκάλεσε έκπληξη στον πατέρα της οικογένειας, καθώς δεν υπήρχε απλήρωτος λογαριασμός. Όταν επικοινώνησε με τον ΔΕΔΔΗΕ ενημερώθηκε για τη λήξη του πιστοποιητικού, κάτι το οποίο αγνοούσε τόσο ο ίδιος όσο ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, όπως ανέφερε ο ίδιος σύμφωνα με το gegonota.news.

Ο ίδιος επικοινώνησε με την κεντρική υπηρεσία του ΔΕΔΔΗΕ και ζήτησε να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση, καθώς ήταν απόλυτη ανάγκη να συνεχιστεί ομαλά η υποστήριξη του 11χρονου παιδιού, αλλά έλαβε την απάντηση ότι θα έπρεπε να κατατεθεί πρώτα το ηλεκτρολογικό σχέδιο και μετά να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος, κάτι για το οποίο απαιτείται διάστημα περίπου 5 ημερών.

Τότε απευθύνθηκε στην τοπική υπηρεσία και ο ιδιοκτήτης κινήθηκε για τη διεκπεραίωση του ζητήματος, με αποτέλεσμα να λυθεί το πρόβλημα. Ο πατέρας του 11χρονου εξέφρασε τη βαθιά του πίκρα για την αντιμετώπιση της κεντρικής υπηρεσίας του ΔΕΔΔΗΕ κάνοντας λόγο για πλήρη αδιαφορία και έλλειψη ενσυναίσθησης απέναντι σε μια δύσκολη περίπτωση.

Έχεις απλήρωτο λογαριασμό; «Έσκασε» οικονομική βόμβα!

«Τειρεσίας» θα εφαρμόζεται στο εξής για όσους καταναλωτές «ξεχνούν» να αποπληρώσουν τις τις οφειλές τους και μετά κινούνται ελεύθερα από πάροχο σε πάροχο.

Κάθε «ενεργειακός τουρίστας» θα κοκκινίζεται από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και θα απειλείται με διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρεών. Η ενεργειακή κρίση έχει οδηγήσει πολλούς Έλληνες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στα υψηλά κόστη στο ρεύμα, με αποτέλεσμα να γίνονται «κόκκινοι» όσον αφορά στην αποπληρωμή των λογαριασμών τους. Από την άλλη, αρκετοί είναι και αυτοί που αλλάζουν παρόχους αφήνοντας εκκρεμότητες.

Δείτε επίσης: Από 1/12: Η 1 ώρα το πρωί και οι 4 το βράδυ που θα γυρίζει υποχρεωτικά ο διακόπτης του ρεύματος

Η λήψη μέτρων για τον «ενεργειακό τουρισμό» και η επιτάχυνση της εγκατάστασης έξυπνων μετρητών κατανάλωσης ρεύματος που «ξεκλειδώνουν» δεκάδες υπηρεσίες και δυνατότητες για τους καταναλωτές περιλαμβάνονται στις βασικές προτεραιότητες της νέας διοίκησης του Ελληνικού Συνδέσμου Προμηθευτών Ενέργειας (ΕΣΠΕΝ), όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο πρόσφατα εκλεγείς πρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Μητρόπουλος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share