Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Κλείδωσαν» την πρωτιά τα Jumbo - Σούπερ νέα για τον Απόστολο Βακάκη

Τα σάρωσε όλα η εταιρεία!

4 Νοεμβρίου 2022 16:13
«Κλείδωσαν» την πρωτιά τα Jumbo - Σούπερ νέα για τον Απόστολο Βακάκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θετικά είναι τα οικονομικά νέα για τον πασίγνωστο επιχειρηματικό όμιλο Jumbo αν κανείς μπει στη διαδικασία να μελετήσει τις πωλήσεις της εταιρείας μέσα στον Οκτώβριο!

Κι όμως, ο όμιλος Jumbo ακόμα και μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής πίεσης για τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, αλλά και για την πλειοψηφία των αγοραστών – ένεκα η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση – ανακοίνωσε σήμερα σημαντική αύξηση κατά ποσοστό 12% στις πωλήσεις. Η ανακοίνωση του ομίλου Jumbo έγινε στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης που πραγματοποιεί η εταιρεία για την πορεία των πωλήσεων της.

Δείτε επίσης: Απόστολος Βακάκης: Ο Mr Jumbo, το εργοστάσιο στην Αίγυπτο, τα 66 μαγαζιά, ο χαμός του γιου του και η διαθήκη

Στην ανακοίνωση της η εταιρεία Jumbo αναλύει τους λόγους και την στρατηγική που οδήγησαν την εταιρεία σε αυτό το πολύ σημαντικό οικονομικό αποτέλεσμα. Ειδικότερα αναφέρεται πως ο Όμιλος μέσα στις δυσμενείς αυτές συνθήκες πληθωρισμού πήρε την απόφαση να προβεί σε μια πολύ προσεκτική και αυστηρή επιλογή των προϊόντων που θα διαθέσει στο δίκτυο του.

Στόχος αυτής της απόφασης ήταν, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, να υπάρξει σταθερή και αδιαμφισβήτητη διατήρηση της σχέσης τιμής και ποιότητας έτσι ώστε στο τέλος της ημέρας να οφελείται ο ίδιος ο καταναλωτής.

Αποστολος Βακακης ιδιοκτητης Τζαμπο 4 11

Όπως αναφέρει στη συνέχεια η ανακοίνωση του Ομίλου, το καταναλωτικό κοινό συνεχίζει να επιβραβεύει στην πράξη την πολιτική αυτή, όχι μόνον – κατά κύριο λόγο- στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος JUMBO.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως, και ο μήνας Οκτώβριος 2022, έκλεισε με μια νέα εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων κατά +12% περίπου, σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2021. Το ποσοστό αύξησης των πωλήσεων κατά την 10μηνη περίοδο Ιανουάριος- Οκτώβριος 2022 ανήλθε στο 11% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τι έχει γίνει με την είσοδο στο χρηματιστήριο

Τα Jumbo έχουν καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια να αναχθούν σε μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις, ωστόσο ένα «βήμα» του Απόστολου Βακάκη έχει χαρακτηριστεί από αρκετό ρίσκο. Αυτό δεν είναι άλλο από την είσοδο στο χρηματιστήριο και σήμερα (2/11), η εταιρεία κατέγραψε σημαντικές απώλειες. Με τις τις μεγαλύτερες απώλειες στο FTSE25 έκλεισαν: ΒΙΟΧΑΛΚΟ -1,06%, JUMBO –0,91% και EUROBANK -0,69%.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share