Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Φοβάμαι μην έχουμε θύματα! Αρκετό νερό! Έχουμε πολύ καιρό να δούμε τέτοια κακοκαιρία!»: Έκτακτος συναγερμός από τον Τάσο Αρνιακό!

Τι μας περιμένει τις επόμενες ώρες;

4 Νοεμβρίου 2022 08:53
«Φοβάμαι μην έχουμε θύματα! Αρκετό νερό! Έχουμε πολύ καιρό να δούμε τέτοια κακοκαιρία!»: Έκτακτος συναγερμός από τον Τάσο Αρνιακό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αλλάζει άρδην εικόνα ο καιρός σήμερα και η κακοκαιρία που είναι προ των πυλών θα είναι άκρως επικίνδυνη σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό!

Όπως τόνισε ο έμπειρος μετεωρολόγος, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», η Γη αναμένεται να υποδεχτεί αρκετή ποσότητα νερού και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για να μην έχουμε επανάληψη της... Κρήτη προ 3 εβδομάδων, όπου είχαμε νεκρούς.

Συγκεκριμένα ο Τάσος Αρνιακός ήταν ξεκάθαρος και τόνισε πως έχουμε αρκετό καιρό να δούμε την ποσότητα του νερού που θα πέσει στα ελληνικά χώματα τις επόμενες ώρες! Πότε θα ξεκινήσει η κακοκαιρία «EVA», ποιες περιοχές θα χτυπήσει και πότε θα μας αποχαιρετίσει.

Καιρός σήμερα 4/11: Η EVA «σκεπάζει» την χώρα με βροχές, καταιγίδες και κινδύνους σε πολλές περιοχές - Έκτακτη προειδοποίηση από Αρναούτογλου, Καλλιάνο, Μαρουσάκη, Αρνιακό και Σούζη

Καιρός σήμερα: Το σκηνικό του καιρού αρχίζει να αλλάζει από σήμερα (4/11), με τις νέες συνθήκες να θεωρούνται επικίνδυνες για αρκετές περιοχές της χώρας λόγω βροχών και έντονων καταιγίδων, που θα μας απασχολήσουν όλο το τριήμερο.

Σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού, για την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά και στα βόρεια. Όμως, από το βράδυ οι νεφώσεις στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά, 3 με 5 μποφόρ, σταδιακά στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει κατά τόπους στα βόρεια τους 20 με 23 βαθμούς και στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας, τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα, θα σχηματιστούν αραιές νεφώσεις, που το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά, πρόσκαιρα το πρωί, θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία στα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Την νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, σταδιακά στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 έως 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Η πιο δύσκολη ημέρα για τον Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου φέρνει τη δική του ανατροπή για τον καιρό, συμφωνώντας με όσα αναφέρει στο έκτακτο δελτίο της η ΕΜΥ και τονίζοντας, ότι το σκηνικό αλλάζει πλήρως σε σύγκριση με την ηπιότητα, που υπάρχει τώρα.

Όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος, το επόμενο 24ωρο ο καιρός θα παραμείνει μαλακός, ωστόσο από το βράδυ της Παρασκευής (4/11) θα αρχίσει να επιδεινώνεται από τα δυτικά, με τους ανέμους έως 5 μποφόρ και τη θερμοκρασία να φτάνει τους 26 βαθμούς.

Οι μπόρες, οι βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν σε όλη την χώρα, το Σαββατοκύριακο, με την Κυριακή (6/11) ως πιο επικίνδυνη μέρα, με τους ανέμους στα 8 μποφόρ και τη θερμοκρασία μέχρι την Τρίτη (8/11), όπου τα φαινόμενα θα φύγουν, να πέφτει στους 21 βαθμούς.

Από πότε βλέπει αλλαγή ο Καλλιάνος

Την Παρασκευή ο καιρός θα διατηρηθεί για τελευταία ημέρα σε ανοιξιάτικο μοτίβο, καθώς το βράδυ και από τα δυτικά, περιμένουμε αλλαγή του καιρού που θα γίνει αισθητή το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Από το πρωί θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με ομίχλες στα ηπειρωτικά, όπου και τοπικά τις πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Αραιή συννεφιά θα αναπτυχθεί κατά τόπους στη χώρα μέσα στη μέρα.

Το απόγευμα και από τα δυτικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 2 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία στους 15 – 26 βαθμούς και τους ανέμους στα 2 – 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία από 13 – 22 βαθμούς και οι άνεμοι στα 2 – 5 μποφόρ.

Το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν βροχές.

Συναγερμός διαρκείας από Μαρουσάκη

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επανήλθε με νέα πρόγνωση για τον καιρό του τριημέρου, τονίζοντας πως η επιδείνωση θα είναι σταδιακή και θα εγκυμονήσει κινδύνους για αρκετές περιοχές.

Ο μετεωρολόγος αναφέρθηκε στα στάδια της κακοκαιρίας αυτής, επισημαίνοντας ότι η αλλαγή του σκηνικού υα είναι ραγδαία.

«ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ - ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Με τον ανοιξιάτικο καιρό να επιμένει θα κυλήσουν η σημερινή αλλά και η αυριανή ημέρα, στη συνέχεια όμως το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει ραγδαία!

Αιτία γι' αυτή την μεταβολή του καιρού είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο από την κεντρική Ευρώπη θα κινηθεί νοτιοανατολικά, θα οργανωθεί και μέσω της Ιταλίας θα "χτυπήσει" και τη χώρα μας. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πολύ ισχυροί νοτιάδες και η υποχώρηση προς τα κανονικά για την εποχή επίπεδα του υδραργύρου.

ΣΕ ΤΡΙΑ ΣΤΑΔΙΑ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει το βράδυ της Παρασκευής από τα βορειοδυτικά και θα εξαπλωθεί μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου στο σύνολο της δυτικής χώρας. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί και το ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ της κακοκαιρίας και αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στον πρώτο χάρτη μας.

Από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι το βράδυ της Κυριακής θα εξελιχθεί το ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ της κακοκαιρίας με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες να εξαπλώνονται στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας (εκτός των βορειοανατολικών ηπειρωτικών τμημάτων), αλλά και του δυτικού και βόρειου - βορειοδυτικού Αιγαίου (δεύτερος χάρτης).

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα επικρατήσει καιρός βορείου ρεύματος προς τα ανατολικά ηπειρωτικά ο οποίος είναι σε θέση να δώσει έντονα φαινόμενα προς τις Σποράδες, την κεντρική και κυρίως την βόρεια Εύβοια αλλά και την ανατολική και νότια Θεσσαλία. Ταυτόχρονα καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα έχει απομακρυνθεί προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο θα το συνοδεύουν ισχυρές καταιγίδες στις εκεί περιοχές. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί το ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ της κακοκαιρίας και αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στον τρίτο μας χάρτη.

Από την Τρίτη πλέον θα μπορούμε να μιλάμε για μια γενικευμένη βελτίωση του καιρού με την ελπίδα αυτό το κύμα κακοκαιρίας να μην αφήσει πίσω του καταστροφές όπως συνηθίζει στατιστικά να κάνει ο Νοέμβριος.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!!!

Ενημερωνόμαστε και ενημερώνουμε!!!!».

Τι βλέπει στις επόμενες 48 ώρες ο Αρνιακός

Ξεχάστε την καλοκαιριά. Όσες υψηλές θερμοκρασίες είδαμε και από το Σάββατο ο καιρός αλλάζει οριστικά και μπαίνουμε στις φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες και καιρικές συνθήκες.

Ο Τάσος Αρνιακός, μέσα από την παρουσία του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε πως ο καιρός από το απόγευμα της Παρασκευής και ιδιαίτερα από το Σαββατοκύριακο θα αλλάξει οριστικά και θα έχουμε τόσο πτώση της θερμοκρασίας όσο και βροχές και καταιγίδες σ' όλη τη χώρα!

Ποιες περιοχές θα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα; Πάμε να δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Πού θα είναι τα πιο έντονα φαινόμενα για τη Σούζη

Καιρός σήμερα: Αλλάζει άρδην εικόνα ο καιρός από την Παρασκευή το βράδυ και μετά σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Χριστίνα Σούζη!

Η έμπειρη μετεωρολόγος, μέσα από την παρουσία της στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ανέλυσε τα καιρικά φαινόμενα των ημερών, ξεκαθάρισε πως η Πέμπτη θα είναι μια μέρα με αίθριο καιρό για όλα την χώρα όμως εντός 48 ωρών θα έχουμε ανατροπή με ισχυρούς νοτιάδες και καταιγίδες σε πολλά μέρη της χώρας, τα οποία όμως θα είναι φυσιολογικά για την εποχή!

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως έχουμε μπει στον Νοέμβριο και σε περίπου 50 μέρες θα έχουμε και τις γιορτές των Χριστουγέννων!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share