Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Φωτιά στην Κρήτη - Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Σε εξέλιξη επιχείρηση της πυροσβεστικής με ισχυρές δυνάμεις

4 Νοεμβρίου 2022 08:49
Φωτιά στην Κρήτη - Συναγερμός στην Πυροσβεστική
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά ξέσπασε ξανά στο δάσος της Κέρης, του δήμου Μαλεβιζίου, το πρωί της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της πυροσβεστικής με ισχυρές δυνάμεις να σπεύδουν στο σημείο, με 7 οχήματα και 14 πυροσβέστες.

Δείτε επίσης: Ναύπακτος: Φωτιά σε εξέλιξη σε δασική περιοχή

Φωτιά στην Κρήτη - Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Περισσότερα σε λίγο...

Ατελείωτη τραγωδία στη Ροδόπη: Καίγεται για 11η μέρα το Παπίκιο όρος - Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Τραγικά είναι όσα συμβαίνουν στη Ροδόπη, με την πυρκαγιά στο Παπίκιο όρος να μαίνεται για 11η ημέρα σε ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δίνουν συνεχείς μάχες με τις αναζωπυρώσεις, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης έφτασαν στο σημείο να συμμετέχουν πάνω από 60 άτομα σε αντίξοες συνθήκες λόγω του δύσβατου ανάγλυφου της περιοχής. Χαρακτηριστικά, τα πεζοπόρα τμήματα αναγκάζονται να μεταβούν με πεζοπορία μέχρι και τεσσάρων ωρών, προκειμένου να προσεγγίσουν τα μέτωπα της φωτιάς, με αποτέλεσμα την εξουθένωση του προσωπικού και την αύξηση του κινδύνου για την ασφάλειά του. Την ίδια ώρα, τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή είναι ελάχιστα, με ένα «διπλό μέτωπο» νωρίτερα να απασχολεί άλλη περιοχή.

Σε κατάσταση ανάγκης η περιοχή

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Κούκουρας, τα εναέρια μέσα που είναι διαθέσιμα, και ιδιαίτερα τα ελικόπτερα που είναι και πιο αποτελεσματικά στη συγκεκριμένη πυρκαγιά έχουν μειωθεί, καθώς στις 31 Οκτώβρη έληξε η αντιπυρική περίοδος και μαζί η σύμβαση μίσθωσής τους.

Ο Γραμματέας της ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ, Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, ενημερώθηκε χτες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Δασαρχείο Ιάσμου, την ΠΥ Κομοτηνής και το Περιφερειακό Συντονιστικό Κέντρο Πυροσβεστικών Υπηρεσιών για την κατάσταση στο πύρινο μέτωπο, ενώ σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ καλεί άμεσα την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να εξασφαλιστεί με κάθε τρόπο η παρουσία του απαραίτητου αριθμού εναέριων μέσων για την άμεση κατάσβεση της φωτιάς πριν αυτή προσεγγίσει κατοικημένες περιοχές.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share